100 inspirativnih tetovaža palmi

Razmišljate o tetovaži palme? U uži izbor uvrstili smo neke od najljepših dizajna! Objašnjavamo i što ove tetovaže simboliziraju.

Dostupna je ogromna raznolikost tetovaža, ali jedan poseban dizajn koji je iznimno popularan je palma.

tetovaža ruke palme

Možda vas palme podsjećaju na ugodne blagdane na plaži, ali što se tiče tetovaža, one simboliziraju mnogo više.

Dobivanje tinte ozbiljna je obaveza koju morate dobro razmotriti prije nego što završite dizajn.

Ako vam se sviđa tetovaža s temom palme, evo činjenica koje morate znati.

tetovaža ruke palme

Što simboliziraju tetovaže palmi?

Iako vam se možda sviđa izgled dizajna palmi, ako vam se ne sviđa temeljno značenje, dizajn nije za vas.

Stoga ćemo prije svega pogledati simboliku tetovaža palmi.

Korištenje palmi kao ukrasa može se pratiti od biblijskih vremena kada ih je Salomon koristio na zidovima hrama.

I unutar Biblije, kao i Kur’ana, nastaje dio simbolike palmi, gdje su korištene za predstavljanje dobrote, mudrosti i božanskog odobravanja.

geometrijska tetovaža palme na ruci

Palme su još uvijek sinonim za te iste kvalitete, čak i za pojedince koji nisu religiozni. Poznato kao Drvo života, uskrsnuće, vječnost i besmrtnost također predstavljaju palme.

Drvo života sastavni je dio značenja palmi jer osim što predstavlja vječni život, također je snažan simbol plodnosti. To se odnosi na stvaranje novog života s muškim i ženskim spojem u jedinstvu.

geometrijska tetovaža palme na podlaktici

Ovaj nagovještaj plodnosti vidi se u činjenici da palme nisu ni muške ni ženske: umjesto toga, obje su. Savršena androgina ikona, palme imaju i muški i ženski dio.

Mušku simboliku nije teško razaznati, s dugim i ponosnim deblom prilično faličnog izgleda. Ova muškost ublažena je ženskim kvalitetama listova, a plod palme predstavlja ženku vrste.

tetovaža gležnja na palmi

Osim ovih opskurnijih značenja, palme su za neke kulturni simbol, posebno one koji žive na plažama.

Havaji, Kalifornija i Florida stavljaju poseban naglasak na palme u svom društvu i nije rijetkost da ljudi koji imaju veze s tim područjima odaberu tetovažu u obliku palme.

tetovaža bedra palme

Gdje biste trebali imati tetovažu palme?

S oko 2600 različitih vrsta palmi, moguće je postaviti dizajn palmi na različite dijelove tijela, pružajući veliki izbor.

Na prvi pogled, dugački prtljažnik pokazao bi da vam je potrebna velika količina prostora, ali to nije nužno tako.

bijela tinta palma na ruci

Zanimljivost u umjetnosti tijela palmi je da su sami po sebi potpuni dizajn. Na tijelu možete staviti palmu bez ikakvih drugih elemenata i neće izgledati čudno ili nedovršeno.

Nasuprot tome, palme se uklapaju u veće dizajne koji mogu biti dio šire simboličke slike. Ova raznolikost znači da postoji dizajn palme koji se može uklopiti na gotovo bilo koji dio tijela.

Ako vam se sviđa izgled tetovaža na stražnjoj strani zgloba ili stopala, mali i suptilni dizajn može dobro pristajati. Moguće je imati slične dizajne s dragim osobama ili posebnim prijateljima, tajna veza koja postaje očita tek kad oboje zajedno prikažete svoje tetovaže.

tetovaža rukava palme

Za hrabriju sliku, izduženi oblik palmi znači da se može koristiti za duže trzanje podlaktice, slijedeći prirodnu krivulju vaše muskulature.

Tetovaže na ramenima ili leđima obično uključuju druge elemente s palmom kako bi stvorili upečatljivu sliku s dubokim značenjem. Oni se mogu personalizirati kako bi vam simbolika bila potpuno jedinstvena.

tetovaža šake palme na dlanu

Ideje za dizajn

U kombinaciji s drugim dizajnom, palma može poprimiti drugačije značenje.

Na primjer, ako se kombinira s lubanjom, predstavlja usamljenu smrt.

Samostalna palma može simbolizirati biti sama, dok dvije zajedno predstavljaju ujedinjenje i zajedništvo.

tetovaža ruke palme na stražnjoj strani ruke

Dodajte cvijet i jednostavna palma postaje poveznica božanstva i neba.

Imajući to u vidu, moguće je dizajnirati tetovažu u stilu palme koja simbolizira nešto vrlo specifično.

Za snažnu poruku uskrsnuća i besmrtnosti, feniks se može kombinirati s palmom. Feniks je ptica koja na kraju svog života bukne u plamenu prije nego što se ponovno rodi iz pepela u beskrajnom ciklusu. To ga čini prirodnim partnerom za umjetnost palmi.

tetovaže na palmama na prsima

Ako vas privlače romantični pojmovi ujedinjenja i možda plodnosti, dvije palme isprepletene mogući su dizajn. Ne izvana šmaltiziran, ali s osobnim značenjem intimnosti koje je nepogrešivo.

Boja tetovaže također treba uzeti u obzir. Naravno, prirodno zelenilo i smeđe boje palme su moguće i mogu izgledati zapanjujuće u pravom dizajnu.

Alternativno, crna silueta palme može biti nevjerojatna i lijepo se slagati s plemenskim dizajnom ili drugim simboličkim elementima, poput kaskade ptica u letu.

tetovaža leđa velike palme

Napravite svoj savršeni dlan

Za razliku od nekih drugih vrsta tetovaža, palme nude prekrasan izbor s ponešto za svakoga. Bez obzira volite li male i diskretne ili velike i podebljane, dizajn palme mogao bi se savršeno uklopiti.

Uvijek je dobra ideja osigurati da vaš umjetnik tetovaža zaista razumije krajnji učinak koji se nadate postići. To je dvostruko važno za temu poput palmi zbog ogromne moguće raznolikosti.

tetovaže na zglobu palme

Ako ste vidjeli sliku koja vam se sviđa, može biti korisno uzeti je sa sobom ili alternativno skicirati vlastite ideje. Nije važno ako niste najbolji svjetski umjetnik jer će crtež pomoći vašem tetovažu da razumije izgled koji želite.

Miran, prirodan i simboličan, ne čudi što je dizajn palminog stila u porastu.

geometrijska tetovaža ruke palme tetovaža gležnja na palmi tetovaža ruke palme tetovaža leđa palme tetovaža ušiju palme tetovaža lakta palme tetovaža prsta palme tetovaža stopala palme tetovaža kuka palme tetovaža nogu palme tetovaža vrata palme tetovaža rebra palme tetovaža rukava palmetetovaža bedra palme tetovaža zgloba palme mala tetovaža ruke palme akvarel palma na ruci

palma s bijelom tintom na ramenu

tetovaža gležnja na palmi

tetovaža ruke palme

tetovaža na prsima palme

tetovaža ušiju palme

tetovaža lakta palme

tetovaža male palme na gležnju tetovaža zgloba palme tetovaža bedra palme tetovaža trbuha palme tetovaža rebra palme tetovaža kuka palme tetovaža stopala palme tetovaža prsta palme akvarel palma na zapešću

tetovaža zgloba palme

tetovaža rukava palme

tetovaža nogu palme

tetovaža ruke palme

tetovaža leđa palmegeometrijska tetovaža palme na rucitetovaža gležnja na palmi tetovaža ruke palme tetovaža leđa palme tetovaža na prsima palme tetovaža ušiju palme tetovaža lakta palme tetovaža prsta palme tetovaža stopala palme tetovaža ruke palme

tetovaža ruke palme tetovaža kuka palme tetovaža nogu palme tetovaža rebra palme tetovaža rukava palme tetovaža trbuha palme tetovaža bedra palme tetovaža male palme na ruci akvarel palma na nozi bijela tinta palma na ruci

bijela tinta palma na ruci akvarel palma na rebru tetovaža zgloba palme tetovaža bedra palme tetovaža trbuha palme tetovaža rukava palme tetovaža rebra palme tetovaža nogu palme tetovaža kuka palme tetovaža ruke palme tetovaža prsta palme tetovaža lakta palme tetovaža ušiju palme tetovaža na prsima palme tetovaža leđa palme tetovaža ruke palme tetovaža ruke palme tetovaža ruke palme tetovaža gležnja na palmi geometrijska tetovaža palme na ruci

geometrijska tetovaža palme na ruci palma i koordinate tetovaža zapešća tetovaža gležnja na palmi tetovaža ruke palme tetovaža leđa palme tetovaža na prsima palme tetovaža ušiju palme tetovaža lakta palme tetovaža prsta palme tetovaža stopala palme tetovaža ruke palme tetovaža palme na gležnju tetovaža nogu palme tetovaža rebra palme tetovaža palca s pola rukava tetovaža trbuha palme tetovaža palme na ruci tetovaža bedra palme akvarel palma na zapešću bijela tinta palma na ruci