100+ smislenih dizajna tetovaža pješčanog sata

U današnje vrijeme svaka osoba želi biti jedinstvena u svakom pogledu, a umjetnost tetoviranja nije iznimka od ovog pravila. Kao rezultat toga, entuzijasti i umjetnici tetovaža neprestano rade na inovativnim mogućnostima dizajna u tetovažama. Jedan od jedinstvenih dizajna u umjetnosti tetoviranja, koji ovih dana bilježi vrhunac popularnosti, je mistificirajuća tetovaža pješčanog sata. Pješčani sat je drevni simbol vremena, koji se sastoji od dva staklena trokuta, jednog obrnutog nad drugim i s finim pijeskom između kojih pada jedan u drugi. Korišten je u antičko doba za mjerenje vremena, iako je objekt zastario i danas je i dalje u pozornosti ljudske rase zbog zadivljujuće kvalitete.

Značenje tetovaža pješčanog sata

Pješčani sat povijesni je instrument za mjerenje vremena i unatoč činjenici da su ga davno zamijenili satovi, i dalje je cijenjen zbog svoje estetske, ali i simbolične vrijednosti. Neće biti neuobičajeno vidjeti pješčani sat koji se koristi kao ukras u kućama ukusnih vlasnika. Glavni razlog štovanja pješčanog sata njegova je povezanost s vremenom, najdragocjenijom stvari u ljudskom životu jer se jednom prošlo vrijeme više ne vraća i postaje izgubljena prilika. Pješčani sat također je stalni podsjetnik na smrtnost, konačnu životnu istinu. Tetovaža pješčanog sata ponavlja vrijednost vremena i istinu besmrtnosti.

Istodobno, nositelja nadahnjuje da su dobra i loša vremena samo prolazne faze i oni će se sigurno završiti jer su promjene neizbježan dio ljudskog postojanja. Također može simbolizirati ravnotežu u svemiru. U davna vremena alkemičari su pješčani sat smatrali simbolom zemlje i neba, pri čemu donja polovica predstavlja zemlju, a gornja polovica stoji prema nebu, a energija neprestano prolazi kroz ta dva područja.

Neka druga značenja povezana s ovim fascinantnim predmetom su ciklusi prirode, života i smrti, prolaznosti i neizbježnosti. Istodobno, pješčani sat također je simbol ženstvenosti, dodaje značenje poznatom izrazu „lik pješčanog sata“ žene, koji je atribut žene sa zaobljenim likom. Stoga, za žene, tetovaža pješčanog sata može predstavljati ciklus u životu žene, u različitim fazama njenog života. Slično, pješčani sat ima i privlačnost zasnovanu na spolu, jer dva trokuta predstavljaju muško i žensko, a ovaj objekt predstavlja sve važne odnose među njima, koji su temelj cjelokupnog ljudskog postojanja.

Sva ova nevjerojatna simbolična značenja tetovaže pješčanog sata čine je iznimno popularnim elementom u umjetnosti tetoviranja danas, a muškarci i žene diljem svijeta smatraju je vrlo traženim dizajnerskim elementom za njih.

Vodič za plasman

Nepotrebno je reći da sve ovisi o nositeljima na koje žele staviti svoje tetovaže pješčanog sata. Ipak, postoje neki uobičajeni položaji za ove tetovaže koje biste mogli razmotriti, bez obzira na kulturu koju slijedite. Evo nekih od ovih uobičajenih položaja:

  • Tetovaže na prsima – Prsa su uobičajen položaj tijela. To je vrlo uobičajeno za muškarce jer žene imaju grudi koje mogu utjecati na cijelu prekrasnu iluziju. S prsa možete proširiti dizajn na trbuh ili rame.
  • Tetovaže na rukama – Također će vam sigurno super izgledati na rukama. To je jednostavno zato što su ljudske ruke prirodno dugačke, što ga čini savršenim za pješčani sat. Možete odlučiti gdje će tetovaža početi. Ili se nalazi na vašem ramenu ili od zapešća. Na vama je da odlučite.
  • Tetovaže na nogama – Ljudske noge su također dugačke, pa to mogu biti i savršene lokacije. Naravno, i vaša je odluka želite li se tetovirati i na desnoj i na lijevoj nozi ili samo na jednoj. Kako bi dizajn tetovaže bio zanimljiviji, svom profesionalnom umjetniku za tetovaže možete reći da proširi tetovažu prema vašem dijelu bedara.
  • Tetovaže na vratu – Ako želite manji dizajn, to je zapravo moguće. Čak i u tom slučaju potrebna je velika stručnost majstora tetovaža jer su detalji vrlo mali, što zahtijeva ruku stručnjaka. U tom je slučaju područje vrata najbolji položaj tijela za tetovažu.
  • Tetovaže na zglobu – Vaš zglob također može biti savršeno mjesto za vašu manju umjetnost. Međutim, bit će vam malo bolno jer je zglob prepun manjih i većih živaca koji se povezuju s nekim vašim drugim organima. Stoga morate biti dovoljno hrabri da podnesete bol.

Popularne mogućnosti dizajna

Pješčani sat postao je jedan od najpopularnijih dizajnerskih elemenata u umjetnosti tetovaža danas jer ima fascinantan izgled i ima smisao, što su atributi koje svaki ljubitelj tetovaža traži u dizajnu. Štoviše, ovaj je element svestran u smislu da izgleda dobro u singularnosti, kao i u kombinaciji s drugim elementima dizajna. Tetovaža pješčanog sata može se ispisati malim ili velikim dizajnom i prema tome može se postaviti na različite dijelove tijela. Evo nekoliko popularnih dizajna:

  • Klasičan dizajn pješčanih sati – Ovaj dizajn sam po sebi sadrži ovaj otmjeni element i izgleda nevjerojatno privlačan, osim što neprestano nadahnjuje nositelja o važnosti vremena, kao i istinu o neizbježnosti. Male tetovaže izgledaju dobro kao tetovaže na zglobovima, gležnjevima, iza vrata i iza uha, dok se veće mogu pojaviti na donjem dijelu leđa, ramenu, prsima, ruci ili nozi.
  • Pješčani sat s tetovažom ruže – Druga popularna opcija dizajna je pješčani sat s dizajnom tetovaže ruža, koji izgleda vrlo lijepo i istovremeno podsjeća da je ljepota nešto prolazno i ​​da ju treba cijeniti dok je još tu.
  • Pješčani sat s tetovažom lubanje – Pješčani sat s tetovažom lubanje označava mračnu istinu da je smrt konačna stvarnost života i da bi čovjek trebao iskoristiti vrijeme na pravi način, kako se kasnije ne bi pokajao za njegov gubitak.
  • Pješčani sat s tetovažom krila – Svi smo sigurno čuli za izraz da vrijeme odmiče, a to je ono što je prikazano kroz pješčani sat s tetovažom krila, što predstavlja predstojeći kraj ljudskih bića i ograničeno vrijeme koje imaju da završe sve poslove koje žele.
  • Carpe Diem sa pješčanim satom – Jedan od najpopularnijih dizajna u umjetnosti tetoviranja je korištenje teksta i poznatih citata s elementima dizajna. Carpe Diem izraz je koji se najbolje kombinira s dizajnom pješčanog sata jer ponavlja vrijednost vremena za ljudska bića.

Na ovaj način, kreativni dizajneri mogu dodati neke druge elemente s dizajnom pješčanog sata kako bi stvorili nevjerojatne i jedinstvene dizajne tetovaža, koji će zasigurno privući pozornost.

tetovaža pješčanog sata-1pješčani sat-tetovaža-2tetovaža pješčanog sata-3pješčani sat-tetovaža-4pješčani sat-tetovaža-5pješčani sat-tetovaža-6-650x488pješčani sat-tetovaža-7pješčani sat-tetovaža-8pješčani sat-tetovaža-9-650x488pješčani sat-tetovaža-10pješčani sat-tetovaža-11pješčani sat-tetovaža-12-650x488pješčani sat-tetovaža-13-650x488tetovaža pješčanog sata-14pješčani sat-tetovaža-15pješčani sat-tetovaža-16pješčani sat-tetovaža-17-650x488tetovaža pješčanog sata-19pješčani sat-tetovaža-20pješčani sat-tetovaža-21 tetovaža pješčanog sata-22tetovaža pješčanog sata-23pješčani sat-tetovaža-24-650x488pješčani sat-tetovaža-25pješčani sat-tetovaža-26tetovaža pješčanog sata-27pješčani sat-tetovaža-28pješčani sat-tetovaža-29-650x488pješčani sat-tetovaža-31-650x488pješčani sat-tetovaža-32tetovaža pješčanog sata-33tetovaža pješčanog sata-34pješčani sat-tetovaža-35-650x488Sat-staklo-tetovažaSat-staklo-tetovaža-1Sat-staklo-tetovaža-2Sat-staklo-tetovaža-3Sat-staklo-tetovaža-4Sat-staklo-tetovaža-5 Sat-staklo-tetovaža-7Sat-staklo-tetovaža-8Sat-staklo-tetovaža-9Sat-staklo-tetovaža-10Sat-staklo-tetovaža-11Sat-staklo-tetovaža-12Sat-staklo-tetovaža-14Sat-staklo-tetovaža-15Sat-staklo-tetovaža-16Sat-staklo-tetovaža-17Sat-staklo-tetovaža-18Sat-staklo-tetovaža-19Sat-staklo-tetovaža-20Sat-staklo-tetovaža-21Sat-staklo-tetovaža-22Sat-staklo-tetovaža-23Sat-staklo-tetovaža-24Sat-staklo-tetovaža-25Sat-staklo-tetovaža-26Sat-staklo-tetovaža-27Sat-staklo-tetovaža-28Sat-staklo-tetovaža-29