100 smislenih ideja tetovaža sa zarezom

Ako razmišljate o tetovaži točkom -zarezom, na pravom ste mjestu.

Danas ćemo podijeliti neke od naših omiljenih dizajna tetovaža sa zarezom, kao i duboko zaroniti u značenje ovog jedinstvenog simbola tetovaže.

tetovaža sa zarezom cvijeta na ruci

Značenje tetovaže sa zarezom

Velike su šanse da ako gledate tetovaže sa zarezom, već znate za što se oni zalažu.

Ipak, za svaki slučaj, prijeđimo na značenje simbola u umjetnosti tetoviranja.

Točka -zarez je, kao što svi znamo, interpunkcijski znak, u obliku točke iznad dvotočke. Njegova je svrha u pisanom obliku odvojiti dvije glavne klauzule s izraženijom stankom nego što bi dvotočka dala.

tetovaža s cvijetom i zarezom

Točka i zarez projekta

Tetovaže sa zarezom, međutim, nisu samo referenca na interpunkcijski znak. U tom se kontekstu točka -zarez odnosi na Točka i zarez projekta – općenito govoreći, pokret za prevenciju depresije i samoubojstva.

Project Semicolon 2013. osnovala je Amy Bleuel. Očevo samoubojstvo i njezina vlastita borba s mentalnim bolestima, depresijom i pokušajima samoubojstva potaknuli su je da pokrene pokret pružajući nadu i podršku onima kojima je to najpotrebnije.

tetovaža ruke i zareza

Zahvaljujući društvenim medijima i podršci glazbenika i drugih poznatih osoba, Amyn projekt razvio je globalni domet, stvorivši okruženje koje podržava i šalje poruku nade.

Točka -zarez glavni je simbol projekta. Razlog tome je što točka -zarez označava stanku, a ne kraj rečenice.

Drugim riječima, kada autor koristi točku -zarez, oni odlučuju ne završiti rečenicu. U ovoj metafori, osoba koja se bori s depresijom je autor – a rečenica je trenutak u njihovom životu. Točka -zarez, dakle, predstavlja odluku o nastavku života.

tetovaža gležnja s zarezom

Dok pregledavate slike tetovaža sa zarezom, vidjet ćete izraz “Moja priča nije gotova” na mnogim od njih.

Ova je rečenica usko povezana s Project Semicolon, pozivajući se opet na pojam odabira nastavka života.

tetovaža leptira sa zarezom na ruci

Tko bira tetovaže sa zarezom?

S obzirom na njihovo značenje i kontekst, tetovaže sa zarezom posebno su česte među osobama koje su preživjele samoubojstvo i njihovim obiteljima, kao i svima koji podržavaju Project Semicolon – iz bilo kojeg razloga.

Pred početak pokreta, crtanje točke -zapete na zapešću bio je znak podrške projektu.

Iz tog razloga, mnoge tetovaže koje su uslijedile također se stavljaju na ili blizu zgloba.

mačka sa zarezom tetovaža na ruci

Ideje za tetovažu sa zarezom

Iako je točka -zarez vrlo jednostavan simbol, postoji mnogo načina da se to prikaže u umjetnosti tetoviranja. Razmotrimo neke od najpopularnijih i najzanimljivijih ideja za dizajn točaka sa zarezom.

Jednostavna tetovaža sa zarezom

Ima nešto lijepo elegantno u minimalističkoj tetovaži sa zarezom. Jednostavan i diskretan, ovo je najosnovniji, izravni prikaz točke -zareza.

Jedna od prednosti ovog izbora dizajna je to što može biti dovoljno mali da se lako stavi gdje god želite – čak i iza uha ili na prst.

tetovaža uha s zarezom

tetovaža prstom sa zarezom

To je zato što je iznimno jednostavan dizajn, bez posebnih detalja za prenijeti. Stoga se može sigurno smanjiti na tako mala područja.

Male, jednostavne tetovaže sa zarezom također su dobar izbor ako će vam ovo biti prva tetovaža i zabrinuti ste kako ćete podnijeti bol. Tetovaža poput dva gornja primjera trebala bi završiti samo nekoliko minuta.

S obzirom na to, jednostavna tetovaža sa zarezom ne mora nužno biti mala. Ovisno o tome gdje je želite postaviti i koliko diskretno želite da tetovaža bude, sve je na vama!

tetovaža leđa točka -zarez

Tetovaža sa zarezom i akvarelom

Stil tetovaže u akvarelu nadahnjuje se izgledom svježe akvarelne slike. Većina dizajna akvarela uključuje crni oblik ili obris s jarkim, šarenim ispunom ili pozadinom.

Dakle, ako želite ubrizgati mrlju boje u svoju tetovažu s zarezom, razmislite o elementu akvarela. Stil akvarela izvrstan je izbor tetovaža sa zarezom za muškarce i žene.

tetovaža sa zarezom i akvarelom

Gore navedeni dizajn slijedi standardni pristup dizajnu akvarela. Postoji čvrsti crni element – točka -zarez – s pomiješanim, živim bojama koje čine pozadinu.

Element akvarela svakako privlači pogled na tetovažu. Također dodaje svjetliju dimenziju dizajnu, unoseći radost i energiju u tetovažu.

tetovaža ruke i zareza

U međuvremenu, ovaj dizajn predstavlja alternativu tradicionalnom akvarelu, jer nedostaje crni, čvrsti oblik.

Umjesto toga, oblik točke sa zarezom ostaje “prazan”, uokviren akvarelom. Stoga je negativni prostor radosnog akvarela ono što stvara točku -zarez.

akvarel tačka -zarez na zapešću

Slično, ovaj dizajn koristi akvarelni negativni prostor. Međutim, u zanimljivom potezu, umjetnik je dodao dodatni element – u obliku boje koja “kaplje” ili teče niz širinu zgloba.

Na taj se način akvarel produžuje nakon točke -zareza – možda ukazujući na to da se metaforična priča nastavlja.

tetovaža ruke i zareza

Na kraju, gore možemo vidjeti još jedan pogled na zarez i akvarel. Relativno veliki oblik točke -zareza ispunjen je mrljama akvarela.

Nedostaje obris ili okvir, što tetovaži daje živahan i moderan izgled.

Tetovaža sa strelicom sa zarezom

Strelica je vrlo značajan i svestran simbol. Kombiniranjem točke sa zarezom sa strelicom u jednom dizajnu možete poboljšati značenje tetovaže i postići izduženi oblik.

tetovaža sa strelicom sa zarezom

Sama po sebi, strelica u umjetnosti tetovaža tipično predstavlja odlučnost, postizanje ciljeva i putovanje. To također može značiti zaštitu od ozljeda i pojam stalnog kretanja naprijed.

U kombinaciji sa simbolom točke i zareza, strelica ističe ideju o nastojanju da se nastavi živjeti, odlučnost da se preživi i najteža vremena i nadu u budućnost.

tetovaža sa strelicom sa zarezom na prstu

Obično ova kombinacija ima oblik strelice sa točkom i zarezom na pola puta duž osovine, kao u gornjem primjeru.

Tamo je lako vidjeti simboliku – točka -zarez označava stanku, ali strelica se nastavlja nastaviti.

tetovaža sa strelicom sa zarezom na stopalu

Gornja tetovaža u međuvremenu komplicira osnovni dizajn dodavanjem riječi “ratnik”.

Strelice – posebno u domorodačkoj simbolici – označavaju zaštitu i put ratnika, pa ti elementi stvaraju kohezivno značenje kada se spoje zajedno.

Imajte na umu da je “i” u “ratniku” zamijenjeno malom točkom i zarezom. Ova je tetovaža stoga i primjer točke sa zarezom ‘prerušene’ u veći dizajn.

tetovaža leđa točka -zarez

Ovaj primjer uzima osnovni dizajn točke -zareza duž duljine strelice, nadopunjujući ga izrazom “Moja priča nije gotova”.

Kao što je već spomenuto, ova je rečenica usko povezana s Project Semicolon i sa značenjem iza simbola točke i zareza.

Imamo cijeli post – zajedno s velikom galerijom – posvećen tetovažama sa strelicama, stoga provjerite da biste dobili više inspiracije!

Tetovaža sa zarezom i pticama

Drugi popularan izbor je točka sa zarezom i jato ptica koje se obično odvajaju od gornjeg dijela simbola.

tetovaža ptica sa zarezom

Značenje ptica u umjetnosti tetoviranja i u široj simbolici složeno je i raznoliko.

U ovom slučaju obično predstavljaju ljudski život, slobodu, vezu između neba i zemlje, kao i vezu između sadašnjosti i budućnosti.

tetovaža ruke i zareza

Za više informacija o tetovažama ptica – uključujući njihovo značenje i ideje o tetovažama ptica – pogledajte ovaj post.

Tetovaža sa zarezom i leptirom

Leptiri su još jedan element koji se obično pojavljuje u tetovažama sa zarezom.

Značenje leptira izvrsno nadopunjuje značenje točke i zareza. Leptiri predstavljaju dušu, nadu, promjenu, život i uskrsnuće.

tetovaža sa zarezom leptir

Postoji mnogo kreativnih načina za kombiniranje ova dva elementa u jedinstveni, kohezivni dizajn.

Gornji primjer koristi točku -zarez da zauzme tijelo leptira. Krilo je izrađeno u nježnim, crnim, zakrivljenim oblicima, koji odgovaraju izgledu i stilu točke sa zarezom.

tetovaža leđa točka -zarez

Ova tetovaža temelji se na sličnoj ideji – točka -zarez pojavljuje se na tijelu leptira. Međutim, potrebno je pogled leptira s vrha, s mnogo više detalja na krilima.

Šareno zasjenjivanje na lijevom krilu stvara zanimljiv kontrast s cvjetnim uzorkom samo s obrisima na desnoj strani.

To bi moglo ukazivati ​​na prijelaz s jedne lijepe stvari na drugu, s ‘pauzom’ u zarezu u sredini.

tetovaža na prsima sa zarezom

Na kraju, ova tetovaža čini nešto više kako bi ‘sakrila’ točku -zarez unutar dizajna. Prelijepa izvedba leptira u akvarelu privlači našu pažnju, a tijelo s zarezom vidljivo je tek nakon pomnijeg pregleda.

Tetovaže sa srcem i zarezom

Simbol srca, kao što svi znamo, predstavlja ljubav, život i strast. Stoga ne čudi da je to uobičajen dodatak točki i zarezu u dizajnu tetovaža.

Ni srce ne mora nužno predstavljati romantičnu ljubav. Može ukazivati ​​na podršku, ljubav prema životu i svijetu, osjećaj voljenosti ili samoljublje i uvažavanje, na primjer.

tetovaža sa zarezom u obliku srca

Popularan način kombiniranja ova dva simbola je tetoviranje obrisa srca sa točkom i zarezom uz jednu od strana.

Predlaže trajnu ljubav i nadu, unatoč ‘stanci’ koju su dale životne borbe.

tetovaža sa zarezom i akvarelom na ruci

Ovdje možemo vidjeti još jedan primjer iste ideje, ali predstavljene u potpuno drugačijem stilu.

Očaravajuća izvedba srca u akvarelu živahna je i lagana. U međuvremenu je točka -zarez jasno vidljiva, iako malo diskretnija među mrljama boje.

tetovaža gležnja s zarezom

Za još jednostavnije izvođenje ove ideje, razmislite o zamjeni gornjeg dijela točke i zareza srcem. Ovakav pristup čuva značenje dvaju simbola, kombinirajući ih u jedno.

Završne riječi

Nadajmo se da vam je ovaj post pružio obilje inspiracije za vašu vlastitu tetovažu sa zarezom. Za još više ideja pogledajte galeriju u nastavku!

mačka tetovaža sa zarezom tetovaža sa zarezom vilin konjic tetovaža s cvijetom i zarezom

tetovaža vrata sa zarezom tetovaža rukava sa zarezom tetovaža zgloba sa zarezom tetovaža sa zarezom stabla tetovaža sa zarezom i akvarelom na zapešću tetovaža sa zarezom bijelom tintom

tetovaža ptica sa zarezom na nozi tetovaža leptira sa zarezom na zapešću tetovaža leptira sa zarezom na nozi tetovaža mačke sa zarezom na zapešću tetovaža sa zarezom vilin konjic na zapešću tetovaža sa zarezom cvijeta na ruci tetovaža sa zarezom cvijeta na ruci tetovaža sa zarezom u obliku srca na zapešću

tetovaža sa zarezom i akvarelom na zapešću tetovaža ruke i zareza tetovaža ruke i zareza tetovaža uha s zarezom tetovaža prstom sa zarezom tetovaža ruke sa zarezom tetovaža rukava sa zarezom tetovaža zgloba sa zarezom tetovaža sa zarezom i akvarelom na ruci

tetovaža ptica sa zarezom tetovaža leptira sa zarezom na ruci tetovaža ruke sa zapetom i leptirom tetovaža sa zarezom vilin konjic tetovaža sa zarezom vilin konjic pri ruci tetovaža sa zarezom u obliku cvijeta na leđima tetovaža s cvijetom i zarezom tetovaža sa zarezom u obliku srca na zapešću tetovaža gležnja s zarezom tetovaža ruke i zareza tetovaža ruke i zareza

tetovaža sa zarezom i akvarelom tetovaža uha s zarezom tetovaža prstom sa zarezom tetovaža ruke sa zarezom tetovaža zgloba sa zarezom

tetovaža ptica sa zarezom na ruci tetovaža leptira sa zarezom na zapešću tetovaža leptira sa zarezom na ruci tetovaža mačke sa zarezom na ruci tetovaža sa zarezom vilin konjic tetovaža s cvijetom i zarezom tetovaža sa zarezom u obliku srca tetovaža gležnja s zarezom tetovaža ruke i zareza tetovaža leđa točka -zarez tetovaža uha s zarezom tetovaža prstom sa zarezom tetovaža zgloba sa zarezom tetovaža zgloba sa zarezom akvarel tetovaža sa zarezom na rebru tetovaža sa zarezom i akvarelom na ruci tetovaža sa zarezom i akvarelom

tetovaža ptica sa zarezom na zapešću tetovaža leptira sa zarezom na ruci tetovaža leptira sa zarezom na zapešću mačka sa zarezom tetovaža na ruci tetovaža sa zarezom vilin konjic na zapešću tetovaža sa zarezom cvijeta na ruci tetovaža s cvijetom i zarezom tetovaža sa zarezom cvijeća na leđima tetovaža sa zarezom u obliku srca na zapešću tetovaža gležnja s zarezom tetovaža ruke i zareza tetovaža ruke i zareza tetovaža uha s zarezom tetovaža prstom sa zarezom tetovaža rukava sa zarezom tetovaža zgloba sa zarezom tetovaža zgloba sa zarezom tetovaža zgloba sa zarezom tetovaža sa zarezom i akvarelom na ruci akvarel tačka -zarez tetovaža zglob