148 Najatraktivnije vilinske tetovaže i njihovo značenje

Tražite ideje za vilinske tetovaže? Pogledajte ovu nevjerojatnu kolekciju inspirativnih dizajna!

vilinska tetovaža na ruci

Od djela Le Morte d’Arthur iz 15. stoljeća do Disneyjevog prikaza Tinkerbella u Petru Panu, vile su dugo prisutne u našoj književnosti i popularnoj kulturi.

Stoga ne čudi da su se i oni našli u dizajnu tetovaža!

Ovaj članak istražuje vile kao teme za umjetnost tetoviranja – ukratko ćemo pogledati što su vile u mitologiji i folkloru, kako su predstavljene u dizajnu vilinskih tetovaža i njihovo simbolično značenje.

vilinska tetovaža 27

Što su vile?

Riječ “vila” dolazi iz vile na starom francuskom, koja je pak izvedena iz latinskog. U starofrancuskoj romansi vila ili honorar bila je riječ koja se koristi za opisivanje žene s magičnim sposobnostima.

Vile su se pojavile u lokalnom folkloru, osobito u europskim zemljama, gotovo od pamtivijeka.

tetovaža vilinskih leđa

Iako preuzimaju različite uloge, karakteristike i pojave u različitim kulturama i povijesti, općenito je poznato da su čarobna bića nalik ljudima s moćima i znanjem izvan naše.

U modernoj kulturi vile su općenito predstavljene kao minijaturni ljudi, obično vitke žene, obdarene krilima nalik leptirima koja ističu njihovu čarobnu prirodu.

vilinska tetovaža 26

Vile u folkloru

Njemački, slavenski, keltski, engleski i francuski folklor bogat je pričama o vilama – obično kao nadnaravni duhovi.

Pripisuju im se različite karakteristike, često kontradiktorne – na primjer, gdje u jednoj kulturi mogu biti od pomoći čarobnim vodičima, u drugoj su se jako bojali.

Jedna od zajedničkih karakteristika vila u svim kulturama bila je njihova inteligencija, duhovitost i sklonost lukavstvu i lakomislenosti.

U nekim područjima vjerovalo se da vile te sposobnosti i talente koriste za dobro. Vodili bi izgubljene putnike, čistili kućanstva, ponekad čak vodili ljude do blaga ili dijelili svoje mistično znanje.

Neke su vile uspjele baciti amajlije na ljude, ispunivši želje ili prosperitet.

vilinska tetovaža 31

S druge strane, neke legende govore o vilama koje su bile izrazito opasne. Zaveli bi putnike i namamili ih u močvare, donijeli bolesti i kaos, ukrali kućanske potrepštine, pa čak i uzimali bebe iz kolijevki.

Ovaj negativni aspekt legendi o vilama sada je u velikoj mjeri zaboravljen – skloni smo misliti na vile kao prijateljska, zabavna i korisna mala stvorenja koja svoju magiju koriste za dobro.

Vile u modernoj popularnoj kulturi

Mnoge današnje vilinske tetovaže temelje se na prikazima ovih stvorenja u pop kulturi, a sve je to povezano sa svim pozitivnim stvarima.

Popularni likovi, poput Vile Kume, Tinkerbell ili Palčice, svi imaju vrlo pozitivne asocijacije na vedrinu, sreću i želje koje se čarobno ostvaruju.

vilinska tetovaža 45

Vile u modernoj pop kulturi najbliže su povezane s uslužnošću. Oni su od pomoći samoinicijativno ili služe (pomažu) drugom ključnom liku u postizanju cilja tog lika.

Čak i u mračnijim produkcijama, njihov je primarni cilj pomoći – na primjer u španjolskom horor filmu Panov labirint.

Značenje vilinske tetovaže

Kao što smo vidjeli, vile kao simboli imaju složeno podrijetlo i često potpuno kontradiktorna značenja. Što bi onda mogla značiti vilinska tetovaža?

Ženstvenost

Iako su vile staroeuropskog folklora bile predstavljene i kao ženske i kao muške, moderno vile gotovo ih uvijek prikazuje kao jasno ženske.

Osim toga, vile se uvijek vide kako pomažu mladim ženama u bajkama (nisu slučajno!), Pričama za djecu i Disneyjevim filmovima.

Iz tih razloga, tetovaže vila često nose značenja ženstvenosti i ženske energije općenito.

vilinska tetovaža na ramenu

Želje i želje

Vile i u nekim elementima folklora i u modernim fantazijskim pričama često se vide kako pomažu ljudima u ostvarenju snova i/ili čarobno ostvaruju njihove želje.

Dakle, vilinske tetovaže mogu značiti ispunjenje želja i želja. Kao takve, ove tetovaže mogu poslužiti kao podsjetnik na san koji se ostvario ili označavati šarm sreće i nadu u ostvarenje nečijih želja.

vilinska tetovaža 41

Ljepota

U modernoj verziji vile su spretne, graciozne i lijepe. To je donekle povezano s njihovim asocijacijama na ženstvenost. Vilinske tetovaže, dakle, mogu značiti ljepotu i vizualnu privlačnost.

magija

Vile koriste svoje čarobne moći i znanje kako bi nam želje ispunile. Vilinska tetovaža može značiti vjerovanje – ili želju za vjerovanjem – u magiju, natprirodno ili jednostavno nešto izvan našeg racionalnog poimanja svijeta.

Postoji privlačnost u vjerovanju u nešto više od onoga što nam osjetila dopuštaju da zamislimo, a vilinska tetovaža može biti izraz tog uvjerenja u izvanredno i čarobno.

Zaigranost

Iako to nije uvijek slučaj sa suvremenim predstavama vila, u folklornim pričama za ta su mala stvorenja često bilo poznato da su razigrana i nestašna, bilo na nevin ili zlokobniji način. Često bi se izigrali s ljudima.

Vilinska tetovaža može biti izraz razigrane strane vaše osobnosti, ne shvaćati sve previše ozbiljno i biti lagodan i uvijek za smijeh.

vila-tetovaža-dizajna-26

Popularan dizajn vilinskih tetovaža

Jedna od najvećih stvari o vilinskim tetovažama je količina kreativne slobode koju vi i vaš umjetnik tetovaža imate kada je u pitanju osmišljavanje dizajna. Ovaj koncept odlično funkcionira u podebljanim bojama i u svim crnim, malim i velikim, složenim i jednostavnim.

Ako tražite inspiraciju, razmislite o sljedećim popularnim izborima dizajna vilinskih tetovaža.

Tetovaža vila u akvarelu

Tetovaže u akvarelu koriste nježne poteze u boji koji nalikuju slikama akvarela. Oni su trend koji se pojavio prije desetak godina, a popularnost je stekao posljednjih godina. Zbog upečatljivih, ženstvenih tetovaža koje najbolje odgovaraju za mnogo boja, ovaj je stil izvrstan izbor za vilinske tetovaže. Ili je cijela tetovaža izrađena blagim šarenim potezima ili je upotpunjena crnim obrisima s akvarelom koji djeluje kao ispuna.

vilinska tetovaža 25

Tetovaža vila leptira

Posebno popularan u posljednjih nekoliko godina, ovaj dizajn uključuje vilu s krilima leptira. Postoje različiti pogledi na tu ideju-na primjer, šareni set leptirovih krila s likom vile koji ima samo obris, sličan balerini.

Ovi dizajni najbolje funkcioniraju u visokim bojama, s puno kontrasta. Bojanje u akvarelnom stilu izvrsna je opcija, u kombinaciji s crnim skicama.

vilinska tetovaža 32

Tetovaža vila i cvijeće

Između ostalog, vile su blisko povezane s prirodom – vjerovalo se da stanuju u šumama ili ispod jezera, u divljim područjima koja ljudi nisu istraživali. Kao takvo, ima smisla kombinirati vilu s cvijećem u jednom dizajnu tetovaže.

Boja također ide u prilog ovom dizajnu-cvijeće je općenito šareno, kao i vilinska krila, pa to umjetniku daje dovoljno prostora za stvaranje privlačnih paleta. Cvijet koji odaberete za svoj dizajn može dodati i dodatno značenje tetovaži, budući da određeni cvjetovi imaju specifična simbolična značenja povezana s njima u umjetnosti tetoviranja.

vilinska tetovaža 42

Tetovaža vila i zvijezde

Zvijezde su složeni i snažni simboli koji mogu uvelike poboljšati izgled i značenje vaše vilinske tetovaže.

Zanimljivo je da vile dijele puno istog simboličkog značenja sa zvijezdama – na primjer, asocijacije na magiju i natprirodno, sa željama i željama (na primjer, razmislite o “želji po zvijezdi”), te s tajanstvenim i nepoznatim.

Da biste saznali više o određenim oblicima zvijezda i njihovom značenju u umjetnosti tetoviranja, pogledajte naš članak na tu temu.

vilinska tetovaža 11

Gotička tetovaža vila

Vile imaju svoje mjesto unutar gotičke estetike, budući da je subkultura općenito bogata referencama na narodne priče, mitologiju i nadnaravno područje.

Vilinske tetovaže u gotičkom stilu obično se rade u crnoj boji, često uključuju grane drveća ili mjesec radi dodatne složenosti i simbolike.

Gotičke vile mogu se tetovirati ili u “nevinoj” estetici – koja se prvenstveno odnosi na magiju – ili sa zlobnijim pristupom, što upućuje na lukavstvo i nestašluke.

vila-tetovaža-dizajna-12

Tetovaža vila pop kulture

Dizajn vilinskih tetovaža koji su doslovni prikazi popularnih likova kao što su Tinkerbell ili Palčica drugi su odličan izbor.

Ti su likovi vrlo osebujni, a zahvaljujući tome što su prvenstveno ručno nacrtani, lako ih je prevesti u dizajn tetovaža. Dobivena tetovaža obično će stoga biti u tradicionalnom stilu – uključuje tanki crni obris i čvrste boje za ispunu, s malim zasjenjivanjem.

vilinska tetovaža 43

Minimalistička vilinska tetovaža

Za diskretniju opciju razmislite o potpuno crnoj, maloj vilinskoj tetovaži u minimalističkom stilu. Ova vrsta dizajna obično će biti ili čvrsti crni dizajn u obliku vile – poput sjene – ili, za još jednostavniju tetovažu, samo osnovni obris.

Minimalistički vilinski dizajn bio bi najbolji izbor za nekoga tko traži što manju tetovažu. Uklanjanjem većine detalja, boje i zasjenjivanja dobivamo dizajn koji se može uklopiti u manji prostor od ostalih bez žrtvovanja značenja ili kvalitete.

vilinska tetovaža 36

Završne riječi

Vilinska tetovaža izvrstan je izbor za svakoga tko traži razigrani dizajn koji može biti ili nevin ili sugestivniji, a koji izražava puno osobnog značenja-a pritom izgleda sjajno i privlačno.

Naša galerija sadrži primjere svih gore opisanih vrsta dizajna vilinskih tetovaža i još mnogo toga. Sretno pregledavanje i javite nam svoje favorite u odjeljak komentara ispod!

vilinska tetovaža 47vilinska tetovaža 2vilinska tetovaža 21vilinska tetovaža 37vilinska tetovaža 40vilinska tetovaža 44vilinska tetovaža 38vilinska tetovaža 9vilinska tetovaža 34vilinska tetovaža 33vilinska tetovaža 16vilinska tetovaža 50vilinska tetovaža 3vilinska tetovaža 30vilinska tetovaža 12vilinska tetovaža 13vilinska tetovaža 8vilinska tetovaža 4vilinska tetovaža 48vilinska tetovaža 7vilinska tetovaža 24vilinska tetovaža 6vilinska tetovaža 10vilinska tetovaža 14vilinska tetovaža 18vilinska tetovaža 49vilinska tetovaža 20vilinska tetovaža 19vilinska tetovaža 15vilinska tetovaža 22vilinska tetovaža 17vilinska tetovaža 23vilinska tetovaža 46vilinska tetovaža 5

anđeo

anđeo-tetovaža

druga-vila

dizajn-vila

vila

vilinska leđa-tetovaža

vila na mjesecu

bajka

vila-tetovaža

dizajn vilinskih tetovaža

dizajna vilinskih tetovaža

vila-tetovaža-dizajna-1

vila-tetovaža-dizajna-2

vila-tetovaža-dizajna-3

vila-tetovaža-dizajna-5

vila-tetovaža-dizajna-6

vila-tetovaža-dizajna-7

vila-tetovaža-dizajna-9

vila-tetovaža-dizajna-10

vila-tetovaža-dizajna-11

vila-tetovaža-dizajna-13

vila-tetovaža-dizajna-16

vila-tetovaža-dizajna-17

vila-tetovaža-dizajna-18

vila-tetovaža-dizajna-19

vila-tetovaža-dizajna-20

vila-tetovaža-dizajna-22

vila-tetovaža-dizajna-23

vila-tetovaža-dizajna-24

vilinsko-tetovažni dizajn-28

vila-tetovaža-dizajna-29

vila-tetovaža-dizajna-30

vila-tetovaža-dizajna-31

vila-tetovaža-dizajna-32

vila-tetovaža-dizajna-33

vila-tetovaža-dizajna-34

vila-tetovaža-dizajna-36

vila-tetovaža-dizajna-37

vila-tetovaža-dizajna-38

vila-tetovaža-dizajna-39

stopalo i noga

gejša-vila-tetovaža

tetovaža-jesen-vila

tetovaža-fada-hada

tetovaža-vila

tattoo-vilinski dizajn

theartistkat

tumblr_m0sf9tqIFs1qbv88lo1_500

tumblr_m93lwxAp7S1qha3qbo1_500

tumblr_ma4lebIO931qha3qbo1_500

tumblr_mgwf8vj3yQ1s349t1o1_500

tumblr_mjfh391tWp1r2ja9vo1_500

tumblr_mpf76uHIr01symhj1o1_540

tumblr_mq7i6rUGcf1sbxinmo1_500

tumblr_mqcrhxbOfv1sbxinmo1_540

tumblr_mr9u56saZf1rx9815o1_500

tumblr_mra91c6tC61swbiwho1_500

tumblr_ms0qypGJpM1suj5f2o1_540

tumblr_ms8khj7sCw1qhj8w3o1_r6_540

tumblr_mshxrbpXqJ1svmd6ho1_500

tumblr_msnf6wNwTH1rspbi8o1_540

tumblr_mt3yaaZnHv1sixrhuo2_540

tumblr_mtasje7O2D1sfwk4wo1_500

tumblr_mtih0ozARA1qckpl5o1_540

tumblr_mtp2vh48F61sbxinmo1_540

tumblr_muldvchIWt1sb3rtgo1_540

tumblr_mv8fsxkXHg1qe0gf3o1_540

tumblr_mve8mrFwQA1ql0cyso1_540

tumblr_mvvganl6zI1qdl68uo1_540

tumblr_mywfdrFDPo1rcna9jo1_500

tumblr_mzxh50mvON1s90fdeo1_540 (1)

tumblr_n0e8ijIxXO1qbe2wgo1_540

tumblr_n0hvxh17aR1qd2bg7o1_1280

tumblr_n6npzctx7N1s4j88qo1_500

tumblr_n6npzctx7N1s4j88qo4_1280

tumblr_n6npzctx7N1s4j88qo6_1280

tumblr_n6npzctx7N1s4j88qo10_r2_1280

tumblr_n6o0n18wE01s4j88qo1_540

tumblr_n7d804T9sE1so362io1_540

tumblr_n7o6inwKHY1sfvio4o3_540

tumblr_nihzjaFLf11u3c0dlo1_500

tumblr_njj073ctqW1u3c0dlo1_540

tumblr_nk5l6ji8vZ1s6n5hmo1_540

tumblr_nkf1sjQVY21qboqdto1_540

tumblr_nl7wbg76Uo1siw96po1_540

tumblr_nlyeatarp71s6n5hmo1_500

tumblr_nm5408pIL41te5l8fo1_540

tumblr_nmgul6LoDe1tcd38oo1_540

tumblr_nph84zBoNi1s4j88qo1_500