150 šarmantnih dizajna tetovaža vjenčanog prstena

Zaručničke tetovaže i vjenčani prsten već su dugo održiva alternativa tradicionalnom nakitu, a popularnost su porasle u posljednjih desetak godina.

Uz veliki izbor dizajna i mogućnost da vaše tetovirano prstenje bude potpuno jedinstveno, tetovaže vjenčanog prstena izvrsna su ideja ako tražite izniman način da pokažete svoju predanost jedno drugome.

tetovaža vjenčanog prstena (2)

Tetovaže vjenčanog prstena za i protiv

Kao i kod svake druge vrste tetovaža, odluka o tetoviranju vjenčanog ili zaručničkog prstena zahtijeva pažljivo razmatranje.

Sastavili smo popis prednosti i nedostataka koji će vam pomoći na putu do informirane odluke.

Prednosti:

 • Kao i tradicionalni vjenčani prsten, tetovaža će biti stalni podsjetnik na vašu vezu
 • Svaka tetovaža je svojevrsna obveza. Budući da vjenčano prstenje već simbolizira vašu međusobnu predanost, njihovo stavljanje na mastilo će naglasiti važnost vaše veze.Tetovaža vjenčanog prstena
 • Za razliku od nakita, nema šanse da izgubite ili izgubite svoju tetovažu.
 • Tetovaže su pristupačnija opcija od tradicionalnog nakita. Prosječna cijena zaručničkog prstena u SAD -u iznosi oko 5000 USD, a prosječni trošak vjenčanih bendova kreće se od 560 do 1400 USD. U međuvremenu, tetovaža s prstenom u prosjeku košta negdje između 50 i 300 dolara. Točna cijena ovisit će o brojnim čimbenicima, uključujući složenost dizajna i satnicu koju je odabrao vaš umjetnik. Izuzetno zamršen dizajn će tetovirati duže, a ako odaberete umjetnika čije su stope vrlo visoke, na kraju biste mogli platiti više. Ipak, zaključak je da će čak i najgori mogući scenarij cijene tetovaže s prstenom biti jeftiniji od prosječne cijene stvarnog prstena.
 • Ako imate svoje tetovaže prilagođene, one će vam biti uistinu jedinstvene. Isto ne vrijedi za tradicionalne vjenčane prstene (osim ako niste milijunaš).Tetovaža vjenčanog prstena

Protiv:

 • Nitko ne želi razmišljati o tome neposredno prije vjenčanja, ali svi brakovi ne traju vječno, a uklanjanje tetovaža skup je, dug i bolan proces.
 • Budući da su postavljene na vaš prst – područje koje je stalno izloženo suncu i elementima, toplini i hladnoći, vodi, čestom pranju i trljanju te ogrebotinama i ozljedama – prstenaste tetovaže morat ćete dirati u redovitim intervalima kako biste spriječili izobličenje ili blijedi. Mali su dizajni koji neizbježno uključuju puno zamršenih detalja, pa je održavanje i održavanje posebno važno.Tetovaža vjenčanog prstena

Razine boli

Osim gore navedenih prednosti i nedostataka, postoji nekoliko drugih stvari koje biste trebali imati na umu pri donošenju odluke o tetoviranju prstena.

Bol se često javlja u odnosu na prstenaste tetovaže, i to ne bez razloga. Prsti su vrlo osjetljiva područja tijela i nema mišića i jedva imalo masti da apsorbira bol.

Točne razine boli razlikuju se od osobe do osobe, ovisno o individualnoj toleranciji.

tetovaža vjenčanog prstena (1)

Dizajn koji odaberete također će utjecati na količinu boli koju ćete vjerojatno osjetiti. Jednostavne dizajne bit će mnogo brže tetovirati – neće boljeti manje, ali će boljeti kraće vrijeme.

Veći, složeniji i složeniji prstenovi, osobito oni koji uključuju boju, bit će teži test za vašu toleranciju na bol.

U svakom slučaju, čak i najkompliciraniji dizajn i dalje će biti relativno mali i trebali bi biti savršeno podnošljivi za većinu ljudi.

Planiranje tetovaža vjenčanog prstena

Još jedna stvar koju biste trebali imati na umu je da će biti potrebno određeno planiranje.

Vjerojatno ćete htjeti da vaše tetovaže budu napravljene i izgledaju sjajno na dan vašeg vjenčanja.

Dvije stvari bit će presudne za pravilan termin: unaprijed rezervirajte termin za tetoviranje i ostavite otprilike dva tjedna da se tetovaže zacijele.

tetovaža vjenčanog prstena (5)

Što se tiče dogovaranja termina, imajte na umu da bi neki tetovažni studiji mogli biti rezervirani za nekoliko tjedana unaprijed.

Također, ovisno o studiju i umjetniku, ponekad su potrebna dva sastanka – prvi za razgovor o detaljima dizajna i drugi za izvođenje tetovaže.

Kako ne biste morali praviti kompromise oko umjetnika kojeg ste odabrali, najbolje je da s njim stupite u kontakt prije vremena.

Možda ćete doći u iskušenje da tetovaže napravite na dan vjenčanja ili dan prije. Imajte na umu da tetovaži treba dva do tri tjedna da zacijeli (barem na površini i pod pretpostavkom da nema infekcije).

Tetovaža neće izgledati najbolje tijekom ovog procesa – koža će biti pocrvenjela i pojaviti će se kraste. To također nije najugodniji osjećaj – područje oko tetovaže u početku će biti bolno, a zatim će vjerojatno svrbiti.

Za ugodno iskustvo bez stresa, planiranje će uvelike pomoći. Sada kada znate što možete očekivati, možete odlučiti kada će biti najbolje vrijeme da zakažete tetovaže s prstenom.

Tetovaža vjenčanog prstena

Popularni dizajni tetovaža vjenčanog prstena

Jedna od najatraktivnijih stvari o tetovažama vjenčanog prstena je da iako mogu izgledati kao tradicionalni prstenovi, ne moraju.

Mogućnosti kako bi izgledale vaše odgovarajuće tetovaže gotovo su beskrajne. Kada razmišljate o dizajnu za vas i vašeg partnera, razmislite o sljedećim idejama:

 • Keltski čvorovi – jedan od najpopularnijih i tradicionalnih izbora, tetovaže vjenčanog prstena u keltskom stilu sastavljene su od debelih, crnih linija isprepletenih zajedno nalik uzorku keltskog čvora. Značenje ove vrste prstenaste tetovaže je vječnost: nema početka i nema kraja. Lako je razumjeti zašto – kad se dizajn omota skroz oko prsta, linije se isprepliću na takav način da nema vidljive točke gdje počinju ili završavaju. Kao tetovaža vjenčanog prstena, dakle, ovaj dizajn predstavlja vječnu ljubav i neraskidivu vezu.
 • Tetovaže sa simbolom beskonačnosti – nisu baš tradicionalni dizajn benda, ove su tetovaže ipak iznimno popularna alternativa vjenčanom prstenu. Izgledajući poput broja 8 sa svoje strane, simbol beskonačnosti – poput keltskog čvora – predstavlja vječnost, beskonačnost i nema početka ni kraja. Jedna je mogućnost jednostavan dizajn samo simbola – sve dok su tetovaže na vašim prstima, nema sumnje da su prikaz vašeg braka. Još jedan popularan izbor je tetovaža koja izgleda kao običan prsten, ide oko prsta, sa simbolom beskonačnosti koji je urađen u dizajn (na primjer, izgleda kao da je urezan u prsten). Simbol beskonačnosti uobičajen je element u nakitu općenito, uključujući i prstenje – za određene ideje i realistične tetovaže pronađite prstenove sa simbolom beskonačnosti koji vam se sviđaju i upotrijebite ih kao referencu pri dizajniranju tetovaže.
 • Imenujte tetovaže -za još jedan dizajn modernog izgleda, razmislite o tome da na svoje prstene nanesete tetovaže međusobnih imena. Kao i kod simbola beskonačnosti, ovo može imati oblik samo pisanja ili na vrhu trake koja ide sve do prsta. Tetovaže će prema potrebi morati biti male i zamršene – pobrinite se da font koji odaberete bude i dalje lako čitljiv. Kurziv i font za rukopis su među popularnim izborima ovdje.
 • Inicijali tetovaže – ako niste uvjereni da su imena jedno drugoga pravi izbor za vas, ali sviđa vam se koncept, samo vaši inicijali (prvo slovo svakog vašeg imena) mogu biti izvrsna alternativa. Budući da je u pitanju samo jedno slovo, možete postati kreativniji s fontom zahvaljujući povećanoj čitljivosti.
 • Jednostavni bendovi -elegantni i suptilni bendovi s jednim stilom posebno su popularni u posljednjih nekoliko godina. Možete se odlučiti za najjednostavniji dizajn od svih – jednu liniju oko prsta – ili postati kreativni i eksperimentirati s različitim idejama. Nekoliko linija u pravilnim razmacima sve do prsta zanimljiv je i originalan izgled.
 • Tetovaže s ključem i ključem – vizualniji, slikovitiji dizajn je mali ključ na prstenjaku jedne osobe i bravica na prstenu druge osobe. Brava u obliku srca popularan je izbor pri odabiru ove vrste dizajna.Tetovaža vjenčanog prstena

Najvažnije je zapamtiti da oboje morate voljeti tetovaže i osjećati da dobro odgovaraju vašim osobnostima i vašoj vezi.

Jedino ograničenje ovdje je malo područje s kojim morate raditi – osim toga, možete biti beskrajno kreativni i personalizirati svoj dizajn kako bi bio jedinstven za vas.

Upamtite također da tetovaže ne moraju biti potpuno iste – mnogi se parovi odlučuju za zasebne dizajne koji su na neki način međusobno povezani. Sve dok oboje znate što vam tetovaže znače, to je jedino važno.

Tetovaža vjenčanog prstena

Završne riječi

Odgovarajuće tetovaže vjenčanog ili zaručničkog prstena izvrsna su alternativa tradicionalnim prstenovima.

Oni su savršen izbor ako želite izraziti svoju ljubav jedno prema drugome i stvoriti trajan simbol svoje veze koji je potpuno osoban za vas i vašu drugu polovicu.

Dok tražite inspiraciju za savršen dizajn, pogledajte našu galeriju najboljih ženskih i muških tetovaža vjenčanih traka.

Ako otkrijete da naginjete većem dizajnu koji će zahtijevati više prostora od vašeg prsta, odgovarajuće tetovaže odlična su alternativa tetovažama s prstenom.

tetovaža vjenčanog prstena (6)tetovaža vjenčanog prstena (7)tetovaža vjenčanog prstena (8)tetovaža vjenčanog prstena (9)Tetovaža vjenčanog prstenaTetovaža vjenčanog prstenatetovaža vjenčanog prstena (10)tetovaža vjenčanog prstena (11)tetovaža vjenčanog prstena (12)tetovaža vjenčanog prstena (13)Tetovaža vjenčanog prstenatetovaža vjenčanog prstena (14)tetovaža vjenčanog prstena (3)Tetovaža vjenčanog prstenaTetovaža vjenčanog prstenaTetovaža vjenčanog prstenaTetovaža vjenčanog prstenatetovaža vjenčanog prstena (4)Tetovaža vjenčanog prstenaTetovaža vjenčanog prstenaTetovaža vjenčanog prstenaTetovaža vjenčanog prstenaTetovaža vjenčanog prstenaTetovaža vjenčanog prstena

wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_1 wedding_ring_tattoos_fabulousdesign_2 svadbeni_prstenovi_tattoos_fabulousdesign_3 svadbeni_prstenovi_tattoos_fabulousdesign_4 svadbeni_prstenovi_tattoos_fabulousdesign_5 svadbeni_prstenovi_tattoos_fabulousdesign_6 svadbeni_prstenovi_tattoos_fabulousdesign_7 svadbeni_prstenovi_tattoos_fabulousdesign_8 svadbeni_prstenovi_tattoos_fabulousdesign_9 svadbeni_prstenovi_tattoos_fabulousdesign_10 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_11 svadbeni_prstenovi_tattoos_fabulousdesign_12 svadbeni_prstenovi_tattoos_fabulousdesign_13 svadbeni_prstenovi_tattoos_fabulousdesign_14 svadbeni_prstenovi_tattoos_fabulousdesign_15 svadbeni_prstenovi_tattoos_fabulousdesign_16 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_17 svadbeni_prstenovi_tattoos_fabulousdesign_18 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_19 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_20 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_21 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_22 svadbeni_prstenovi_tattoos_fabulousdesign_23 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_24 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_25 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_26 svadbeni_prstenovi_tetovaže_odličan dizajn_27 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_28 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_29 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_30 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_31 svadbeni_prstenovi_tattoos_fabulousdesign_32 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_33 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_34 svadbeni_prstenovi_tattoos_fabulousdesign_35 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_36 svadbeni_prstenovi_tattoos_fabulousdesign_37 svadbeni_prstenovi_tetovaže_odličan dizajn_38 svadbeni_prstenovi_tattoos_fabulousdesign_39 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_40 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_41 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_42 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_43 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_44 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_45 svadbeni_prstenovi_tattoos_fabulousdesign_46 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_47 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_48 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_49 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_50 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_51 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_52 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_53 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_54 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_55 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_56 svadbeni_prstenovi_tetovaže_odličan dizajn_57 svadbeni_prstenovi_tattoos_fabulousdesign_58 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_59 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_60 svadbeni_prstenovi_tattoos_fabulousdesign_61 svadbeni_prstenovi_tatoo_fabulousdesign_62 svadbeni_prstenovi_tetovaže_odličan dizajn_63