150+ šarmantnih tetovaža Alice u zemlji čuda

Tražite inspiraciju za tetovaže Alice in Wonderland? Ne propustite našu zbirku nekih od najnevjerojatnijih body artova inspiriranih poznatom knjigom!

tetovaža ludog šešira

Među dizajnom tetovaža inspiriranim literaturom, nijedan nije toliko popularan kao tetovaže Alice in Wonderland.

Čak i uz svoju popularnost, tetovaže inspirirane Alisom u zemlji čudesa i dalje su neobične, zabavne i vrlo originalne.

tetovaža leđa alice u zemlji čuda

Napisao 1865. Lewis Carroll, Alisine avanture u zemlji čuda roman je koji je osvojio srca i umove čitavih generacija diljem svijeta.

U ovom ćemo članku istražiti glavne vrste dizajna Alice u zemlji čuda. Ne zaboravite pogledati galeriju u nastavku za još više inspiracije!

tetovaža alice u zemlji čuda na nozi

Ideje za tetovaže Alisa u zemlji čuda

Likovi

Ako imate omiljenog lika u Alisinoj priči, tetoviranje koje ih prikazuje moglo bi biti savršen način da to izrazite.

Glavni likovi – i stoga najpopularniji tetovažni predmeti – su:

 • Alice – kao glavna junakinja, razumljivo je da Alice ima najviše pojavljivanja u dizajnu tetovaža. Da biste stvorili svoj Alisin dizajn, mogli biste se oslanjati na ilustracije, prikaze iz adaptacija ili na vlastitu maštu i razumijevanje lika. U knjizi je opisana kao da ima plavu kosu do ramena i plave oči, te-na način primjeren tom razdoblju-nosi haljinu u viktorijanskom stilu.

  Tetovaža Alisa u zemlji čudesa Chris Hatch

 • Cheshire Cat – dizajn tetovaže Cheshire Cat implicira nestašnu prirodu. Odlikuje se velikim očima, bezobraznim stavom i velikim smiješkom. Kao što ćemo se kasnije dotaknuti, najpopularnija referenca za dizajn tetovaža Cheshire Cat je CGI verzija lika iz filmske adaptacije 2010. godine. Za više tetovaža mačaka pogledajte ovaj post.

  alice_in_wonderland_1

 • Šeširdžija – još jedan odmah prepoznatljiv lik iz Carrollovog romana, Klobučar je slavno portretirao Johnny Depp u adaptaciji knjige Tima Burtona. Iako se u knjizi nikada zapravo na ovaj način ne spominje na ovaj način, većina ljudi ga poznaje kao ‘Ludog Šeširdžiju’. Dizajn tetovaža ludih šešira najčešće uključuje muškarca ludog izgleda koji nosi cilindar s trakom za glavu na kojoj piše “U ovom stilu 10/6”, kako je opisano u knjizi. Natpis na šeširu upućuje na cijenu šešira – deset šilinga i šest penija.

  alice_in_wonderland_2Svi smo ludi ovdje, tetovaža Iaina Strannigana

 • Bijeli zec – u priči, Alice stiže u Zemlju čuda nakon što je slijedila Bijelog zeca niz zečju rupu. Oba su ova elementa postala nešto poput književnosti i filma – uzmite u obzir, na primjer, referencu na Bijelog zeca u Matrixu. Tetovaže bijelog zeca prikazat će-kao što možete očekivati-bijelog zeca, odjevenog u prsluk u viktorijanskom stilu i sa džepnim satom.

  alice_in_wonderland_3

 • Ožujski zec – Tetovaže zečeva Alice u zemlji čudesa ponekad umjesto toga predstavljaju ožujskog zeca – pratioca Ludog Šeširdžija, jednako uznemirenog i čudnog. Ožujski zec razlikuje se od Bijelog zeca po tamnijem krznu i razbarušenom izgledu.

Simboli

Umjesto da izravno prikazuju likove iz romana, mnogi dizajni tetovaža Alisa u zemlji čudesa usredotočuju se na neizravno značenje.

Korištenje simbola i manje poznatih referenci iz knjige može biti izvrstan način da se prenese značaj knjige.

kolač Alice u zemlji čuda

Boce s oznakama “Popij me” uobičajeni su izbor simboličnog dizajna, kao i zečje rupe, karte za igru, šeširi te oči i osmijeh češirske mačke.

sve-luda-alisa-u-zemlji čuda-tetovaža

Citati

Jedan od glavnih razloga zašto je Carrollov roman toliko popularan je dubina značenja iza naizgled jednostavnih izjava.

Lagani, ponekad pomalo apsurdni dijalog mnogi shvaćaju kao dublju istinu.

Tetovaža Alice u zemlji čuda od Beckza

Razmotrimo ove poznate rečenice iz romana:

 • ‘Nema smisla vraćati se jučer, jer sam tada bila druga osoba.’
 • ‘Tko sam ja uopće?’ Ah, to je velika zagonetka. ’
 • ‘Zašto, ponekad sam prije doručka povjerovao u čak šest nemogućih stvari.’

Mnoge tetovaže Alise u zemlji čuda sadrže citate iz knjige. Riječi se mogu uključiti kao elementi većeg dizajna ili sami napraviti izvrsnu tetovažu za pisanje.

zemlja čudesa-tetovaža-29

Prilikom uključivanja teksta u tetovažu, kao glavnog ili popratnog elementa, važno je odabrati pravi font.

Odabir odgovarajućeg izgleda tekstu osigurat će da se dobro uklapa u ostatak dizajna i dobro će ga pohvaliti.

Kursiv i rukopisni font jedan je od najpopularnijih izbora za tetovaže. Oboje su estetski ugodni i lako se uklapaju u većinu dizajna.

Ilustracije i vizualne adaptacije

Prvo izdanje Alice’s Adventures in Wonderland objavljeno je s 42 drvorezbarene ilustracije Johna Tenniela.

Ove su slike, bezbroj puta ponovno tiskane u budućim izdanjima, učinile mnogo za oblikovanje načina na koji zamišljamo likove i svijet romana.

Tetovaža Alisa u zemlji čuda od Franka Stoneyja

Neke tetovaže na temu Alice uzimaju ove ilustracije kao polazište ili referencu, često dodajući boje i druge elemente, poput teksta ili modernijeg stila.

Prilagodbe

Tijekom godina bilo je nekoliko adaptacija Alisinih avantura u zemlji čudesa i nastavka romana Kroz ogledalo.

Mnogi dizajni tetovaža Alice in Wonderland inspirirani su vizualima u ovim adaptacijama, uključujući:

 • Disneyjeva Alisa u zemlji čuda -animirani klasik iz 1951. izvor je velikog dijela tetovaža Alice inspiriranih adaptacijom. Nastao u stilu tipičnom za Disney u ovom razdoblju, film sadrži klasične crteže i animacije. Kad se koriste kao tetovaže, ove slike postaju ono što je poznato kao tradicionalni stil tetoviranja: svijetle, jednobojne boje, izgled nalik crtanom, s malo ili bez sjenčanja i nježni tamni obrisi.

  alice_in_wonderland_4

 • Alisa u zemlji čuda, Tim Burton (2010) – iznimno uspješan film odlikuje nepogrešiv redateljski stil, s ludim vizualima i pretjeranim likovima.

  alice-in-wonderland-tattoo-sand-979854364CGI izvedba Cheshire Cat posebno je popularna tema za tematske dizajne Alice in Wonderland i čini impresivne 3D tetovaže.

  Awesome-cat-alice-in-in-wonderland-tattoo

 • Američka McGee’s Alice – video igra objavljena 2000. godine i njezin nastavak 2011. Alice: Madness Returns predstavlja mračniji pogled na priču, uzimajući puno slobode u tumačenju romana. Ulazeći u psihološki horor žanr, vizuali igara su na uznemirujućoj strani, što ih čini savršenom inspiracijom za zlokobnije tetovaže s temom Alice.

Završne riječi

Tumačenja romana razlikuju se u perspektivi i pogledu. Neki knjigu smatraju jednostavno slavljem dječje mašte.

Drugi vjeruju da u tekstu postoji tamnija simbolika, često s psihološkim prizvukom, sugerirajući da je priča ponovno prepričavanje stvarnosti kroz um mentalno poremećene osobe.

Na kraju dana, ako tražite tetovaže Alise u zemlji čuda, vjerojatno imate osobnu vezu s pričom.

Ono što vam znači najvažnije je i to bi vas trebalo voditi pri odabiru dizajna tetovaže Alisa u zemlji čudesa.

alice_in_wonderland_5alice_in_wonderland_6alice_in_wonderland_7alice_in_wonderland_8alice_in_wonderland_10alice_in_wonderland_11alice_in_wonderland_12alice_in_wonderland_13alice_in_wonderland_14alice_in_wonderland_15alice_in_wonderland_16alice_in_wonderland_18alice_in_wonderland_19alice_in_wonderland_20

Tetovaža Alisa u zemlji čuda od Dana LaveryjaTetovaža Alisa u zemlji čuda Nick ImmsPrekrasna cvjetna tetovaža Alice in Wonderland od Mini LauDizajn tetovaža Alisa u zemlji čuda od Sandra CunhaCheshire Cat Tattoo od Johna Brassatetovaža alice u zemlji čudaOvdje smo svi ludi Cybil SouzaTetovaža Alisa u zemlji čudesa, Felipe Rodrigues Fe RodUkrasna tetovaža Alice od Sandre Cunhatetovaža alice u zemlji čudaTetovaža Alisa u zemlji čuda od Balazs BercsenyiCheshire Cat Tattoo by SzabiCheshire Cat od Blayne BiusTetovaža Alisa u zemlji čudesa, Tyler Malektweedledee i tweedledumCheshire Cat Tattoo od CavelluccitaTetovaža Alisa u zemlji čudesa James ColesAlina u zemlji čuda tetovaža križanjem od EveCheshire Cat Tattoo Gianluca ModestiCitatna tetovaža Alisa u zemlji čudaalice-in-wonderland-tattoo-893ealice-in-wonderland-tattoo-32Akvarel-cheshire-mačkaTetovaža zeca Alisa u zemlji čuda od Mišičke Kovácsováalice-in-wonderland-tattoo-34wiufesTetovaža Mad Hatter od Federice FloroBlackwork Alise in Wonderland Tattoo Chris Marleyalice-in-wonderland-tattoo-3443kCheshire Cat Tattoo Lee Reynolds346345-alice-in-in-wonderland-tattooCheshire Cat Tattoo od Anton YellowDognargila-pušenje-katipillar-alice-u-zemlji čuda-tetovažaCheshire Cat Tattoo od Barta Janusaalice-in-wonderland-tattoo-gflamingoall-mad-here-alice-in-wonderland-tattoo-pikMissasha tetovaža Alisa u zemlji čudaBalonova tetovaža ludog klobučara Johnnyja DeppaCheshire Cat Tattoo od Bolo ArtSvi smo ovdje ludi tetovaža Brianne Hixxalise-in-wonderland-tattoo-zec-frame-mirroralice-in-wonderland-tattoo-rabbit-stylishAkvarel Alisa u zemlji čuda tetovaža Felipe Rodrigues Fe Rodgorgeous-alice-in-in-wonderland-tattooTetovaža Alice u zemlji čuda od DenkaTetovaža Alisa u zemlji čudesa, MaxAlice u zemlji čudesa Sketch Style Tat od TerryjaTetovaža Alisa u zemlji čudesa, East Vanalice-in-wonderland-tattoo-johnny-deppšareno-cheshire-alice-u-zemlji čuda-tetovažaTetovaža Alisa u zemlji čuda od Yeliz OzcanCitat Tetovaža Alice u zemlji čuda Eric Jonesalice-in-wonderland-tattoo-cheshire-cat-pinkTetovaža Alisa u zemlji čuda od Killer QueenTetovaža Alisa u zemlji čudaCitat tetovaža Alise u zemlji čudesa Russella Van Schaickaalice-in-wonderland-tattoo-deppalice-in-wonderland-tattoo-teacup-CRNO-BIJELOSvi smo ovdje Made Tattoo Nolan Durantetovaža koja oduzima dah-alice-u-zemlji čudaAkvarel Alisa u zemlji čuda tetovaža Cynthia SobratyCheshire Cat Tattoo od Kamila Mokotavisokokvalitetna tetovaža alice u zemlji čudaalice-in-wonderland-tattoo94jhdalice-in-wonderland-tattooe224ealice-in-wonderland-tattoo-sleeveTetovaža Alisa u zemlji čuda od Sudsyjedinstvena-alisa-u-zemlji čuda-tetovažabest-alice-in-wonderland-tattooTetovaža Cheshire Cat na ruci by CoopDizajn tetovaže mačke Cheshire, Gianluca ModestiTetovaža Alisa u zemlji čuda Helene DarlingCheshire Cat Tattoo by Jacobo GlezLarzyjeva tetovaža Alisa u zemlji čudaalice-in-wonderland-tattoo-ousjkdtetovaža alice u zemlji čudaTetovaža Alise u zemlji čuda od YammyTetovaža Alisa u zemlji čuda od Matta CurzonaTetovaža Alice u zemlji čuda od Eilaalisa-u-zemlji čuda-tetovaža-bijeli zeccitat-alisa-u-zemlji čuda-tetovažaTetovaža Alisa u zemlji čuda od Marije FleetBELI ZEC ZELICA U ČUDESNOJ ZEMLJIalice-in-wonderland-tattoo-vintage-flamingoalisa-u-zemlji čuda-tetovaža-bijeli zecSONY DSCalice-in-woderland-tattoo

alice_in_wonderland_21alice_in_wonderland_23alice_in_wonderland_24alice_in_wonderland_25alice_in_wonderland_26alice_in_wonderland_27alice_in_wonderland_28alice_in_wonderland_29alice_in_wonderland_30alice_in_wonderland_31alice_in_wonderland_32alice_in_wonderland_33alice_in_wonderland_34Alisa-i-Zemlja čudesa-tetovaža na leđimaTetovaža Alice-in-Wonderland-along-Cards-TattooAlice-in-Wonderland-Half-Sleeve-TattooTetovaže Alice u zemlji čuda s rukavimaAlisa-u-zemlji čuda-tetovaža-na-leđimaAlice-in-WONDERLAND-Tattoo-Tights-funny-tattoo-hulahopke Tetovaža Alice-s-gljivamacrna-boja-Alice-u-zemlji čuda-na leđimaCartoon-Alice-in-Wonderland-tattooMačka-Alisa-u-zemlji čudašalice-rukav-Alice-u-zemlji čuda-kopijaCitat-u-Alice-u-zemlji čuda-tetovažazemlja čuda-tetovažazemlja čudesa-tetovaža-1zemlja čudesa-tetovaža-2zemlja čudesa-tetovaža-3zemlja čudesa-tetovaža-4zemlja čudesa-tetovaža-7zemlja čudesa-tetovaža-8zemlja čudesa-tetovaža-9zemlja čudesa-tetovaža-11zemlja čudesa-tetovaža-12zemlja čudesa-tetovaža-14zemlja čuda-tetovaža-15zemlja čudesa-tetovaža-16zemlja čudesa-tetovaža-17 zemlja čudesa-tetovaža-18zemlja čudesa-tetovaža-19zemlja čudesa-tetovaža-20zemlja čudesa-tetovaža-21zemlja čuda-tetovaža-22OLYMPUS DIGITALNA KAMERAzemlja čudesa-tetovaža-24zemlja čudesa-tetovaža-25zemlja čuda-tetovaža-26zemlja čudesa-tetovaža-27zemlja čudesa-tetovaža-28zemlja čuda-tetovaža-30