150 Atraktivne tetovaže leptira i njihovo značenje

Dizajn leptira jedan je od popularnijih izbora za tetovaže. No, to ne znači da još uvijek ne možete stvoriti nešto jedinstveno.

U nastavku ćete saznati sve što trebate znati o tetovažama leptira, uključujući njihova simbolična značenja i ideje za neke od najboljih dizajna tetovaža na temu leptira.

tetovaža leptira pri ruci

Značenje tetovaža leptira

Leptir je dugogodišnji simbol u mnogim kulturama i predstavlja niz koncepata i ideja.

Tradicionalno, leptiri su povezani sa ženstvenošću – budući da arhaične rodne konvencije zastarijevaju, međutim, i ta se razlika zamagljuje. Suvremena umjetnost tetoviranja vidi muškarce s body art leptirima, kao i žene.

tetovaža leptira ili moljca na ramenu

Osim vizualnih aspekata tetovaža na temu leptira, simbolično značenje leptira je univerzalno, nije povezano s nekim posebnim spolom.

Tetovaža leptira

Metamorfoza

Kada razmišljamo o tome što leptiri simboliziraju u svim kulturama, metamorfoza je vjerojatno jedna od prvih ideja koje padaju na pamet.

Razlog tome je fascinantan životni ciklus leptira. Leptiri započinju svoj život kao gusjenice.

tetovaža noža leptira

Kad dođe vrijeme, grade čahuru. Unutar njega praktički se raspadaju, da bi se potom preoblikovali u prekrasnog, šarenog leptira.

Iako je to stvar mišljenja, gusjenice se obično smatraju ružnim.

Leptiri se, dakle, pretvaraju iz nečega sporog, neprivlačnog i vezanog za zemlju, u leteća, prekrasna mala stvorenja s raznobojnim krilima.

geometrijska tetovaža leptira na leđima

Transformacija leptira često se vidi kao metafora za osobu koja mijenja neki svoj aspekt na bolje.

Leptiri, stoga, uobičajeno biraju tetovaže za pojedince koji vjeruju da su prevladali nešto u svom životu ili nešto o sebi kao osobi i promijenili se na bolje.

Specifičnosti onoga što je točno prevladano ili postignuto će, naravno, varirati od osobe do osobe.

To može varirati od preživljavanja određene teškoće i stvaranja bolje osobe do svjesnog odabira zdravijeg ili na drugi način ‘boljeg’ života i slijeđenja.

tetovaže leptira

Promijeniti

Drugo značenje leptira je promjena – koncept sličan transformaciji, iako nije potpuno isti. Transformacija podrazumijeva potpuni zaokret, dok se promjene mogu primijeniti na manje izmjene.

Tetovaža leptira može se odnositi na značajnu promjenu kroz koju je osoba prošla. U širem smislu, to također može jednostavno značiti biti fleksibilan, otvoren i voljan mijenjati se kako život prolazi.

tetovaža leptira na ruci

Živjeti u trenutku

Većina leptira ima vrlo kratak životni vijek u svom krilatom obliku. Veći dio svog života provode kao gusjenice ili umotani u čahuru, kako bi nakratko iskoristili svoju lijepu, leteću formu.

Iz tog razloga dizajn leptira često znači živjeti u trenutku. To može uključivati ​​preuzimanje rizika, fokusiranje na ovdje i sada, ne zadržavanje previše na prošlosti i ne gledanje predaleko u budućnost.

tetovaže leptira

Rad s tintom s leptirom simbolizira iznimno kratak životni vijek ovog stvorenja, a ponekad i znači usredotočiti se na cijenjenje onoga što imamo.

Leptir nas može podsjetiti da bismo umjesto da uvijek želimo više, trebali s vremena na vrijeme prestati uživati ​​u onome što već imamo i onome što smo već postigli.

Tetovaža leptira

Istodobno, zanimljivo je primijetiti da su u nekim kulturama – osobito u Aziji – leptiri bili poznati kao simboli dugovječnosti.

Na primjer, riječ “leptir” na mandarinskom navodno je ista kao izraz za “70 godina starosti”.

Zapravo, prosječan životni vijek leptira je mjesec dana. Najmanji leptiri vrtne sorte žive oko 2-7 dana.

Postoje, međutim, vrste koje žive mnogo duže-čak i do 9-12 mjeseci, pod uvjetom da im grabežljivci ne prekinu život.

tetovaža leptira blizu lakta

Leptiri u kineskoj simbolici

Leptiri imaju posebno dobro definirano simboličko značenje u kineskoj kulturi. Općenito, simboliziraju ljepotu, eleganciju i dug, ispunjen život.

Specifičnije postavke u kojima su prikazani leptiri imat će sužena značenja. Kineska simbolika iza leptira odličan je izvor inspiracije za smislene dizajne tetovaža. Razmotrimo na primjer:

 • Par leptira – u kineskim vjerovanjima i simbolici u dekorativnoj umjetnosti, par leptira simbolizira ljubav i sretan društveni život, posebno za mlade parove.
 • Leptir na ruci – simbol života sretno do duboke starosti. Naravno, u slučaju tetovaža, ova bi se simbolika mogla odraziti dobivanjem tetovaže leptira na ruci, a ne slikom ruke i leptira.
 • Leptir sa cvjetovima šljive – simbol ljepote i dugog života. Cvjetovi šljive su mali, gusto cvjetajući, ružičasti cvjetovi slični cvjetovima trešnje.

mala tetovaža leptira

Leptiri u yinu i yangu

Yin i yang kineski je filozofski koncept dualnosti – koji predstavlja dvije suprotstavljene, ali komplementarne sile, koje stvaraju i pokreću svemir (na primjer, dan i noć su suprotnosti, ali se međusobno dopunjuju kako bi zajedno učinile cjelinu).

Zanimljivo je da leptiri simboliziraju yang element yina i yanga. Yang je strana koja je najjače povezana sa suncem, pozitivom i muškom energijom.

Dakle, iako su leptiri tradicionalno vidjeli više ženskih asocijacija u zapadnim kulturama, unutar koncepta yin i yang oni su na muškoj strani.

Le Papillon tetovaža leptira

Leptiri kao simboli duše

U nekoliko kultura leptiri imaju asocijacije na dušu – različito se smatraju duhom ili emocionalnom energijom živog bića.

U staroj Grčkoj vjerovalo se da su leptiri fizičke manifestacije umrlih duša – duhovi mrtvih. Uvjerenje je bilo dovoljno čvrsto da je u starogrčkom riječ “duša” ista kao i riječ “leptir” – psiha.

tetovaža leptira na prstu

Slično, u ruskim i irskim predanjima leptiri su ponekad predstavljali duše mrtvih, čekajući ulaz u čistilište.

Zapravo, kaže se da je u Irskom u 17. stoljeću bilo zabranjeno ubijati bijele leptire – vjerovalo se da su oni duša mrtvog djeteta.

U mnogim indijanskim plemenima leptiri su simboli ljudskog duha. Čak su i udaljene kulture poput Azteka vjerovale da su leptiri doista umrli rođaci, posjećujući njihove obitelji kako bi ih uvjerili da je sve u redu.

Ružičasti gornji dio leđa tetovaža leptir

Vjera u leptire kao duše također je dio meksičke kulture. Postoji grad u Meksiku u koji migrira vrsta leptira Monarch, što je rezultiralo pojavom tisuća ovih prekrasnih stvorenja. Mjesne zajednice ovo obilježavaju kao Dan mrtvih.

Leptiri, stoga, čine relativno uobičajen izbor tetovaža u spomen na smrt voljene osobe.

U ovom slučaju, dizajn leptira često je popraćen imenom osobe, a ponekad i datumom njenog prolaska.

tetovaža leptira na zglobu

Tetovaže leptira protiv moljaca

Dok pregledavate našu galeriju i druge kolekcije tetovaža u stilu leptira, vjerojatno ćete tamo naići na priličnu količinu leptira koji više nalikuju moljcima.

Jednostavno rečeno, moljci su noćni leptiri. Pripadaju istoj obitelji i prolaze kroz istu transformaciju od gusjenice do letećeg kukca.

tetovaže leptira

Budući da su noćni i povezani s tamom, moljci imaju neznatno različita simbolička značenja.

Kao i većina noćnih stvorenja, ponekad se povezuju sa smrću-osobito zato što ih vidimo kako umiru toliko često dok lete na svjetla u našim kućama i na našim trijemovima.

Ta tendencija privlačenja prema svjetlu – bilo plamenu ili žarulji – uzrokovala je da se moljci povezuju i s vjerom i s ranjivošću. Vjera – jer ‘slijepo’ slijede svjetlo i ranjivost – jer time riskiraju svoje živote.

Tamnije boje i agresivnijeg izgleda, moljci su uobičajen izbor za muške tetovaže u stilu leptira.

tetovaža leptira na ramenu

Dizajn tetovaža leptira

Iako leptiri stvaraju prilično jednostavne slike, postoji nevjerojatna raznolikost mogućnosti i ideja kada je u pitanju odabir dizajna leptira.

3D tetovaža leptira

Jedan od najpopularnijih izbora u posljednjih nekoliko godina, ovaj dizajn uključuje pretvaranje slike leptira u 3D, hiperrealističnu tetovažu. Pažljivo zasjenjivanje i precizno oblikovanje koriste se za stvaranje optičke iluzije pravog leptira koji je upravo sletio na vašu kožu.

3D stil od umjetnika tetovaža zahtijeva veliku vještinu, pa je dobro da se uvjerite da je vaš tetovaž dokazano iskustvo u 3D izradi.

Ruke i ramena su najčešći položaj ove tetovaže, a proporcije pravog leptira obično su sačuvane-pa očekujte da će ovaj dizajn biti širok oko 2-3 inča.

Ljubičasta i zelena 3D tetovaža leptira

Tetovaže u boji najbolje odgovaraju ovom dizajnu jer je boja potrebna za postizanje potpuno realističnog izgleda – iako svi crni 3D leptiri također izgledaju sjajno.

3D tetovaže leptira s imenima, navodima, datumima i drugim dodatnim elementima također su vrlo popularan izbor.

Tetovaža leptira

Tetovaža crnog leptira

Dosta izravna suprotnost hiperrealističnoj 3D tetovaži, ova vrsta dizajna uključuje jednostavan, ravni, crni oblik leptira. Ovo temeljito pojednostavljenje čini minimalističku, elegantnu tetovažu.

Također dopušta da se smanji do najmanjih mogućih veličina jer će u ovom stilu biti uključene minimalne količine detalja.

Ovo je, dakle, savršen izbor za one koji traže vrlo malu tetovažu – dovoljno sićušnu da stane na vaš prst ili na ili oko uha. Ako ne trebate tako mali, razmislite o tetovaži nekoliko potpuno crnih leptira, poredanih u liniju ili zavoj.

Sitne tetovaže na vratu leptira

Plemenska tetovaža leptira

Plemenski dizajn sastoji se od niza crnih, zakrivljenih linija, debljih u sredini i suženih do točke na oba kraja. Bio je to jedan od najpopularnijih stilova tetovaža u posljednjih nekoliko desetljeća, iako se posljednjih godina postupno zamjenjuje složenijim plemenskim dizajnom, istinski inspiriranim plemenskom umjetnošću.

Plemenske tetovaže mogu biti bilo koje veličine, od relativno malih do prilično velikih. Daleko su od realnih, polu-apstraktne kvalitete.

tetovaža plemenskog uzorka leptira

Geometrijska tetovaža leptira

Geometrijske tetovaže temelje se na simetriji i proporcijama, uključujući uglavnom ravne linije. Geometrijski stil rezultira jednostavnim, ali zadivljujućim tetovažama, obično potpuno crnim i s priličnom količinom praznog prostora.

Leptiri su izvrsna tema za geometrijski dizajn – osobito leptiri s otvorenim krilima, gledano izravno odozgo.

Ovo je izvrstan izbor za nenametljiv, elegantan dizajn modernog izgleda leptira u relativno malim veličinama.

Geometrijski leptir na tetovažama na leđima

Tradicionalna tetovaža leptira

Tradicionalne tetovaže uključuju korištenje crnih obrisa s uglavnom ravnim, šarenim ispunom i s malo ili bez zasjenjivanja. Svojom šarenom jednostavnošću nalikuju crtanom stilu crtanja.

Tradicionalne tetovaže bit će vrlo šarene, obično s puno kontrasta. Tetovaža usamljenog leptira u ovom stilu izgledat će dobro, iako se za najbolje rezultate preporučuju veći dizajni.

Na primjer, razmotrite nekoliko leptira u letu ili leptira na pozadini, na primjer, cvijeće.

Tetovaža leptira

Tetovaža leptira u akvarelu

Stil akvarela u umjetnosti tetovaža čini upravo ono što naziv implicira – oponaša izgled akvarelne slike. Vještim nanosom tinte od strane tetovaža, živopisne boje postaju “tekuće”, nailaze jedna na drugu i često su poluprozirne na mjestima kako bi uspješno zabilježile izgled akvarelne boje.

Obično će tetovaža u akvarelu uključivati ​​čvrsti crni obris, s bojom u stilu akvarela “iza” i oko linija.

Kada razmišljate o tetoviranju akvarelom, dobro je pobrinuti se da vaš odabrani umjetnik tetovaža ima iskustva u ovom stilu. Poput 3D tetovaža, akvarel je teško postići ispravno i zahtijeva veliku vještinu, iskustvo i preciznost.

leptir-tetovaže-17

Tetovaža leptira i cvijeća

Za one koji traže složeniju sliku za dizajn tetovaže, dodavanje cvijeća može biti izvrsna ideja.

Kombinacijom šarenog leptira sa svijetlim cvjetovima dobiva se privlačan, živopisan dizajn-onaj koji se najbolje radi na relativno velikoj površini.

Konkretno cvijeće koje odaberete moglo bi imati čisto estetsko razmatranje, iako je dobro znati da određeno cvijeće određene boje ima simbolično značenje.

Na primjer, bijela ruža simbolizira nevinost, crvena ruža – ljubav, tratinčica – nada, a lotos – čistoću i prosvjetljenje.

Kombinacija simboličkog značaja leptira i određenog cvijeta može se stoga koristiti za stvaranje dizajna bogatijeg značenja i dubine.

Tetovaža leptira

Tetovaža citata leptira

Pisanje je izvrstan dodatak svakom dizajnu tetovaža, a leptiri nisu iznimka. Razmislite o tome da dodate svoj omiljeni citat, ime voljene osobe ili jednu riječ koja utjelovljuje vrijednost koja vam je važna.

Natpis se može dodati pored leptira ili se može kreativnije ugraditi u sliku. Na primjer, za jednu riječ ili ime, tijelo leptira (između krila) može se zamijeniti s natpisom.

Ružičasti leptir s tetovažom za najbolje prijatelje

Odgovarajuće tetovaže leptira

Zahvaljujući činjenici da mogu biti mali i da su općenito pozitivni simboli, leptiri čine popularne odgovarajuće tetovaže, obično za prijatelje ili obitelj.

Zglob i gležanj najčešći su položaji za slaganje odgovarajućih tetovaža – područja na kojima se tetovaža može lako izložiti i gdje majstoru tetovaža nije pretjerano teško postaviti točno isti položaj za svaku osobu.

Tetoviranje para leptira na ruci

Tetovaža na rukavu leptira

Tetovaže na rukavima protežu se sve od zapešća do vrha ramena. Kraća varijacija-polurukav-pokriva samo podlakticu ili nadlakticu.

Leptiri čine zanimljiv izbor za rukav – tipično, dizajn uključuje nekoliko leptira koji se omotaju oko ruke osobe na nekoj vrsti pozadine. Pozadina je najčešće cvjetna tema.

5fb3dda03bda33b71734567b9991d74b

Rukav je jedan od najčešćih izbora dizajna leptira za muškarce.

Boje leptira i njihovo značenje

Ako ste već odabrali vrstu leptira koju ćete koristiti kao inspiraciju za svoju tetovažu, vrsta će, naravno, unaprijed odrediti boju i izgled.

Međutim, ako želite da značenje diktira izgled vaše tetovaže, moglo bi biti korisno znati da određene boje leptira s njima imaju dodatna značenja.

 • Plavi leptir – vjeruje se da plavi leptiri štite od zlih duhova i nesreća, kao i da ispunjavaju želje i pomažu vam da ostvarite svoje snove.
 • naranča – u skladu s općim simboličkim značenjem narančaste boje, narančasti leptir predstavlja potrebu da ostane pozitivan i ostane aktivan. Neki također vjeruju da se narančasti leptiri pojavljuju kada će se dogoditi velika, pozitivna promjena u životu.
 • Žuta boja – žuti leptiri simboliziraju iznenadnu promjenu i potrebu da budu budni i spremni iskoristiti ono što nam život donosi.
 • Zeleno – vjeruje se da su zeleni leptiri znaci rasta, sreće i obilja, kao i vjesnici iznenadnih, dobrih vijesti.
 • Ljubičasta – ponekad se smatra da ljubičasti leptiri predstavljaju božansku intervenciju. Oni također mogu biti znak da će moćna, utjecajna osoba uskoro ući u vaš život.
 • Crvena -crveni leptiri, osobito u nekim indijanskim plemenima, znakovi su važnih vijesti koje mijenjaju život. Neki ih također vjeruju da su osobito snažni, moćni duhovi – u kontekstu vjerovanja da su leptiri duše umrlih.
 • Crno – crni leptiri, kao što ste vjerojatno već pretpostavili, često se smatraju negativnim predznacima. Međutim, oni također simboliziraju magiju i duhovnu energiju.
 • Bijela – predznaci neovisnosti i sreće, bijeli leptiri također su simbol prisutnosti duha preminule voljene osobe, koji je tu da vas podrži i usmjeri.

tetovaža na trbuhu leptira

Veličina i postavljanje tetovaže leptira

Ako razmišljate o leptiru kao svojoj prvoj tetovaži, jedna od najvažnijih stvari morate biti svjesni toga da se sve slike i dizajni ne mogu jednostavno smanjiti na bilo koju veličinu tetovaže.

Ako mala tetovaža uključuje previše detalja i linija koje se preblizu povezuju, vjerojatno neće izgledati sjajno. Kako vrijeme prolazi, linije će se mutiti i nailaziti jedna na drugu, što će rezultirati neskladnim neredom.

Stoga, ako tražite vrlo malu tetovažu, zapamtite da ćete morati žrtvovati mnogo detalja. Najjednostavnije slike najbolji su izbor za male tetovaže-u slučaju leptira, potpuno crne, ravnih oblika.

tetovaža leptira na leđima dame

Za rukave i druge velike komade – poput tetovaža na leđima, bedrima ili prsima – vjerojatno će biti potrebno planirati dizajn koji uključuje nekoliko leptira.

Budući da su leptiri obično prilično male prirode, jedan leptir uvećan na vrlo veliku tetovažu vjerojatno će izgledati pomalo čudno.

To je osim ako se oblik leptira ne koristi kao platno za druge dizajne – s krilima kao „pločama“ unutar kojih se postavljaju druge slike ili uzorci.

Tetovaže odgovarajuće veličine izgledaju sjajno gotovo bilo gdje na tijelu. Glavno će pitanje biti želite li da tetovaža bude izložena cijelo vrijeme – kao što će biti slučaj s tetovažama na rukama i podlakticama, kao i na vratu i gornjem dijelu prsa. Ako želite da tetovaža ostane privatna, leđa, gornji dio bedara, trbuh i donji dio prsa sve su to izvrsne mogućnosti.

Popularni položaji tetovaža koji omogućuju povremeno izlaganje i prikrivanje po potrebi uključuju ramena, nadlaktice i noge.

tetovaža leptira blizu zgloba

Poznate osobe s tetovažama leptira

Tetovaže na temu leptira popularan su izbor među poznatim osobama. Istaknuti primjeri uključuju:

 • Lea Michele – Brodvejska glumica, pjevačica i zvijezda Glee ima dvije tetovaže u stilu leptira. Prvi je plavi leptir s desne strane donjeg dijela leđa. Drugi je dizajn koji uključuje nekoliko plavih leptira na njezinoj desnoj nozi i prikrivanje je prethodne tetovaže.
 • Mariah Carey -pjevačica ima leptira svijetle boje u sredini donjeg dijela leđa.
 • Drew Barrymore – glumica ima mali leptir na trbuhu, odmah ispod pupka.
 • Cheryl Cole -pjevačica Girls Aloud ima potpuno crnu, složenu tetovažu na donjem dijelu leđa.
 • Kraljica Latifah -pjevačica i glumica ima dvije tetovaže na temu leptira-prva je na desnoj ruci, u prostoru između palca i kažiprsta; druga uključuje dva leptira i nalazi se iza njezina desnog uha.

Završne riječi

Ove vrste tetovaža izvrstan su, svestrani izbor i za muškarce i za žene. Izgledajući prekrasno i sami i kao dio većeg dizajna, bogati su značenjem koliko i bojama i dizajnerskim idejama.

Za mnoštvo primjera i vizualne inspiracije pogledajte našu galeriju u nastavku. Ne zaboravite nam reći svoje favorite u komentarima!

Tetovaža leptiraTetovaža leptiraTetovaža leptiraTetovaža leptira

Tetovaža leptiratetovaže leptiraTetovaža leptiraTetovaža leptiraTetovaža leptiraTetovaža leptiraTetovaža leptira

Tetovaža leptira928956_1703427393220805_301034957_n11856652_745729448882552_555964541_nTetovaža leptira11336160_455283967987223_606182037_nTetovaža leptiraTetovaža leptiraTetovaža leptira11371190_475728295940940_1057774529_n11420431_1659998867556307_720975725_nTetovaža leptiraTetovaža leptira11356775_1062100477135258_1197417371_nTetovaža leptiraTetovaža leptiraTetovaža leptiraŽuta i crna s dodirom ljubičaste tetovaže na ruci leptiraTetovaža leptira u akvareluLjubičasti leptir s tetovažom tijela u polu -crijevuVrlo mala crvena s primjesom žute tetovažeDvije male, detaljne tetovaže leptira na ruciTetovaža Čarobni leptir na vratuTetovaža na ramenu Mali leptirDvije lijepe tetovaže leptiraDva čarobna leptira sa sidrenom tetovažomDva leptira i jedna cvjetna tetovaža uhaDvije tetovaže crnog leptira na gornjoj desnoj strani leđaPrekrasna tetovaža plavog leptiraTetovaža Sitni leptir na ruciFantastična tetovaža leptira u trbuhuSitni plavi leptir na tetovaži zapešća

Tri mala leptira s tetovažom kovitlacaTetovaža Tri leptira na ručnom zglobuTri obrisa crnog leptira na ramenuMale tri tetovaže žutih, zelenih i plavih leptiraTetovaža na zglobu malog leptiraTetovaža mali leptir na gornjoj strani leđaTetovaža mali leptir na donjoj noziTetovaža mali leptir na ruciTetovaže najboljeg prijatelja malih leptiraTetovaža mali leptir sa straneMali plavi leptir za tetovaže na uhuMala tetovaža kane s plavim sjajemMala tetovaža plavog leptira ispod grudiMala tetovaža inspiracije plavog leptiraMali crni leptir sa tetovažom u sjeniTetovaža mali lijepi leptir na noziSlatka tetovaža leptiraJednostavan prikaz leptira za žene po imenu LucyJednostavna tetovaža crnog leptiraTetovaža leptira s polu -crijevomCrveni cvijet s tetovažom malog plavog leptiraTetovaža Crveni leptir na prsimaPrilično zelena tetovaža leptiraRužičasta tetovaža leptira na ručnom zglobuRužičasti leptir s tetovažama vrtloga i svjetlucanjaRužičasti leptir s tetovažom u sjeniTetovaža ružičastog leptiraTetovaža ružičasti leptir na prsimaRužičasta tetovaža gležnja leptiraRužičaste i ljubičaste tetovaže s tri leptiraRužičaste i plave tetovaže malih leptiraNarančasta tetovaža malog leptiraNarančasti leptir s tetovažom srcaNarančasta tetovaža leptira s plavim iskramaNarančasti leptir na tetovaži srednjih prstijuNarančasti i crni leptir na tetovaži donje rukeTetovaža leptira uživo, smijeh i ljubavBeskonačnost s tetovažom jednog leptiraTetovaža leptira beskonačnostiSivi, žuti i crni leptiri na tetovažama stopalaGeometrijska tetovaža leptira na ruciGeometrijska tetovaža leptiraPet tetovaža crnog leptiraSlatki šareni leptir s tetovažom detaljnog dizajnaŠarena tetovaža leptira na vratuŠarena leptir bočna tetovažaŠarena tetovaža stopala leptiraTetovaža leptira pješiceLeptir s tetovažom vinove lozeLeptir s dizajnom tetovaža crvenog cvijetaLeptir s tetovažom trešnjinih cvjetovaTetovaža leptira na bočnom zapešćuTetovaža želuca s leptiromTetovaža leptir na leđimaTetovaža na vratu leptiraLeptiri na tetovaži kralježniceTetoviranje leptira na vratuPlavi mali leptir s tetovažom kovitlacaPlavi leptir na tetovaži zapešćaCrni leptir tetovaža na ručnom zglobuTetovaža leptira s crnim zglobomCrna gornja leđa leptir tetovažaCrna mala sitna tetovaža leptiraCrni bočni tetovažni leptir s rimskim brojevimaTetovaža leptira na ramenuCrni leptir s ružama na bočnoj tetovažiCrni leptir s geometrijskim linijama na tetovaži na leđimaNacrt tetovaže crnog leptiraTetovaža crnog leptira na ruciTetoviranje crnog leptira na ruciCrna lijepa tetovaža leptira sa kovitlacimaNajbolje prijateljice tetovaže leptira pri ruciTetovaža leptir na donjem ramenu3D šarena tetovaža leptira na zglobu

3d-leptir-tetovaža 3d-leptir-tetovaža-na-vratu-za-djevojke 3D-leptir na vrhu ramena 3d-ruka-leptir-tetovaža  -Pregršt leptira Nevjerojatan dizajn tetovaža leptira b5ea1c8f2f26ebac77b863f48a308935 Dizajn tetovaža leđa-leptir leđa-tetovaža-leptir Prekrasna-leptir-tetovaža-dizajn-na vratu lijepe-leptir-tetovaže-za-tvoje-najbolje-prijatelje-915x915 Najbolji dizajn tetovaža leptira Tetovaže crnog leptira Leptiri-tetovaže-na-zapešću Leptir_Tattoo_by_rock_kittie leptir_tattoo_by_stuntmanmike666-d3i1c98 Leptir-u-pastelima ????????????????????????????????? leptir-tetovaža-4 Leptir-tetovaža-dizajn-2013-za-djevojke-007 leptir-tetovaža-dizajn-zglob leptir-tetovaže leptir-tetovaže-9  leptir-tetovaže-15  leptir-tetovaže-18 leptir-tetovaže-24 leptir-tetovaže-26 leptir-tetovaže-27 Leptir-tetovaže-28 leptir-tetovaže-30 OLYMPUS DIGITALNA KAMERA leptir-tetovaže-32 Tetovaže leptira na zglobu leptir-tetovaže-35 leptir-tetovaže-36 leptir-tetovaže-37 leptir-tetovaže-40 leptir-tetovaže-41 leptir-tetovaže-42 leptir-tetovaže-43  leptir-tetovaža-boja   Leptir-tetovaže na ramenu Keltske tetovaže leptira trešnja-cvijet-leptiri-tetovaža Dizajn šarenih leptira-tetovaža Cool-Butterfly-Tattoo-Design Ear-Butterfly-Tattoo-Style-for-Latest-Trend dizajn-tetovaža-leptir-dizajn  Veliki 3D leptir tetovaže velikih leptira Leg-Leptir-Tetovaže-za-žene Tetovaže lotosa, cvijeta i leptira pravi-leptir-tetovaža-na-leđima-ramenu Seksi-leptir-tetovaža za djevojčice Leptir s ramena jednostavno-leptir-tetovaže-dizajna Dizajn tetovaža malih leptira Zapanjujući 3D dizajn leptira tattoo-designs-7-leđa-ramena-lijevo-leptir-tetovaže Jedinstvene tetovaže leptira za žene