150 Dazzling Star Tattoo dizajna i značenja

Tražite ideje za tetovaže zvijezda? U uži izbor ubrajamo svoje apsolutne favorite i objašnjavamo značenja koja stoje iza njih.

tetovaža palmine zvijezde

Zvijezde su jedan od najpopularnijih simbola koji se pojavljuju u svim razdobljima i kulturama.

Stoga ne čudi da imaju tako važno mjesto u dizajnu tetovaža i da su tako uobičajen izbor.

Što znače tetovaže zvijezda? Pa, nema jednostavnog odgovora na ovo pitanje, kao što nema ni jednostavnog odgovora na to što simbol zvijezde uopće znači.

zvijezda tetovaža

Zvijezde se mogu pojaviti u tetovažama isključivo radi estetskog učinka ili mogu imati određeno značenje. U ovom ćemo članku pogledati simboliku zvijezda različitog oblika i njihov značaj u dizajnu tetovaža.

Ne zaboravite pogledati našu ogromnu galeriju sjajnih tetovaža zvijezda!

Zvjezdane tetovaže

Zvijezde kao simboli izvrsnosti

Općenito, u modernoj zapadnoj kulturi zvijezde se uglavnom povezuju s iznimnom izvrsnošću.

Poznata osoba može se nazvati “zvijezdom”, hoteli se ocjenjuju na temelju zvjezdanog sustava, a djeca dobivaju zlatne zvijezde za osobito dobre rezultate u školi.

‘Ciljanje prema zvijezdama’ znači pokušati postići nešto nevjerojatno. Vojni činovi često su označeni simbolima koji uključuju zvijezde … Shvaćate li da bismo mogli nastaviti ovako zauvijek!

tetovaža zvijezde pentagrama

U svom najosnovnijem obliku, dakle, zvijezda s pet točaka u tetovaži može simbolizirati postignuća, nadu i težnje. Također može poslužiti kao osobni podsjetnik da je izniman i jedinstven.

Za konkretne značenje dizajna tetovaža zvijezda postignuće, smatrati:

  • Tetovaža sa jednom zvijezdom – tetovaža s osamljenom zvijezdom odnosi se na jedinstvenu i izuzetnu.
  • Tetovaža s tri zvjezdice – tetovaža s tri zvjezdice u nizu simbolizira put prema uspjehu. U ovom dizajnu uobičajeno je da se zvijezde kreću od malih do velikih (mala zvijezda nakon koje slijedi veća nakon koje slijedi najveća). To naglašava ideju malih početaka i postupnog puta prema velikim postignućima.
  • Tetovaža s više zvjezdica – Vidjet ćete mnoge tetovaže sastavljene od mnogih malih zvijezda, poredanih u različite oblike i dizajne. Mnogi ljudi odabiru ovaj dizajn kako bi dodali novu zvijezdu svaki put kada postignu nešto ili dovrše važan korak ili prekretnicu. S druge strane, ovaj dizajn može biti čisto estetski izbor ili imati druga osobna značenja (poput nečijeg mjesta u galaksiji ili sklonosti astronomiji).

zvijezda-tetovaža107

Star-Tattoo-Designs-Star-Dust-Tattoo

Zvijezde kao simboli nade i sigurnosti

Još jedno široko značenje povezano sa zvijezdama je nada. Usko je povezan s idejom postignuća – nada i težnje idu ruku pod ruku.

Predodžba o zvijezdama kao simbolima nade dolazi iz činjenice da one nude sjajne svjetlosne točke među crnilom noćnog neba. Prije nego što se razvila odgovarajuća tehnologija, za navigaciju su se koristile zvijezde.

zvijezda tetovaža na nozi

Stoga su također povezani s nadom da ćete pronaći svoj put i uvjerenjem da se nikada nećete izgubiti, čak ni tijekom najmračnije noći.

Što se tiče ideje navigacije, i duhovno i doslovno, najizravniji simbolički prikaz je nautička zvijezda. U nastavku ćemo detaljnije razgovarati o ovom dizajnu.

zvijezda tetovaža na prsima

Zvijezde kao vjerski i duhovni simboli

Zvijezde se pojavljuju u simbolici i amblemu mnogih religija, ponajviše judaizma. Šest točaka Davidova zvijezda smatra se simbolom judaizma, a kada se prikazuje na tetovažama, obično predstavlja vjersko uvjerenje osobe i njezinu pripadnost.

Drugi primjer je pentagram – koristi se kao simbol vjerskog pokreta Wicca. Simbol pentagrama ima čitav niz značenja u različitim kontekstima (više o tome u nastavku).

zvijezda tetovaža na ruci

Za Wiccane gornja točka zvijezde predstavlja Duh. Ostale točke označavaju četiri duhovna elementa: zrak, zemlju, vodu i vatru (u smjeru kazaljke na satu od gornje točke). Krug oko zvijezde predstavlja svemir koji ih sve sadrži i povezuje.

Pentagram je u određenoj mjeri bio povezan s ranim kršćanstvom, gdje je predstavljao Kristovih pet rana. Međutim, danas je ta veza uvelike nestala.

Vrijedi spomenuti da postoji popularno zabluda da je polumjesec i zvijezda simbol predstavlja islam. Zapravo, to je amblem koji potječe iz Osmanskog Carstva i iako se pojavljuje na zastavama nekoliko islamskih zemalja, nije službeno prihvaćen kao simbol religije.

Zvjezdane tetovaže

2-religija-zvijezda-tetovaža600_657

Značenje tetovaže sa pet točaka

Zvijezda s pet bodova daleko je najpopularniji izbor za tetovaže, pa krenimo od njih. Kao elementi tetovaže mogu biti isključivo ukrasni ili imati osobno značenje za osobu. U isto vrijeme, međutim, neki dizajni tetovaža sa 5 točaka imaju univerzalno simbolično značenje.

Pentagram

Simbolika zvijezde i značenje tetovaža (ili što god želite) #značajne tetovaže #simbolika zvijezde #kršćanski simboli #magični simboli #wicca

Pentagram je jedan od najsloženijih simbola s dugom poviješću i nizom asocijacija. Ovdje nećemo ulaziti u sve njih – cijele su knjige napisane na pentagramu – ali evo nekih od glavnih značenja i upotrebe pentagrama:

  • Wiccan – kao što smo već vidjeli, Wiccans su usvojili pentagram kao svoj glavni simbol.
  • Duhovno – pentagram se također nalazi izvan wiccan pokreta, često se smatra simbolom elemenata i međusobno povezane prirode svemira. Tetovaža pentagrama u duhovnom kontekstu stoga može značiti da osjećate blisku povezanost sa elementima i svijetom oko vas. U duhovnom i okultističkom kontekstu, pentagram je također povezan sa zaštitom – budući da se čini da pet krakova sa šiljcima ‘štiti’ središte zvijezde.
  • Matematički – zbog svoje konstrukcije pentagram kao matematička figura predstavlja prikaz Zlatni omjer.

Pentagram se može nacrtati s točkom prema gore ili prema dolje. Pentagram usmjeren prema dolje, poznat i kao obrnuti pentagram, obično se povezuje s okultnim i sa sotonizmom, iako to nije točno u svim slučajevima.

Sotonska crkva usvojila je obrnuti pentagram (s nacrtanom glavom koze) kao jedan od svojih glavnih simbola. Međutim, to ne znači da bi svaka upotreba obrnutog pentagrama trebala biti povezana s tamnom stranom okultnog ili sa “zlom”.

Ako razmišljate o dobivanju tetovaža pentagrama, možda biste trebali dodatno istražiti simbol kako biste upoznali svu njegovu povijest i značenja. Najpopularniji dizajn tetovaža uključuje jednostavan crtani pentagram u crnoj boji i 3D pentagram nalik metalnom privjesku.

Nautička zvijezda

Simbolika zvijezde i značenje tetovaža (ili što god želite) #značajne tetovaže #simbolika zvijezde #kršćanski simboli #magični simboliNautička zvijezda glavna je umjetnost tetovaža, dijelom zbog svog ugodnog dizajna, a dijelom zbog značenja. Podrijetlo simbola je, kako naziv govori, povezano s plovidbom i navigacijom. Predstavlja Sjevernjaču – glavnu referentnu točku za navigaciju – i ružu kompasa.

Ovo je važan simbol u amblemima pomorskih jedinica mnogih zemalja, uključujući američku mornaricu i marince. Mornari bi dobili tetovaže nautičkih zvijezda kao amajlije za sreću kako bi bili sigurni da će uvijek sigurno doći kući.

A tetovaža nautičke zvijezde može značiti ostati na putu, pronaći svoj put i vječnu vezu s nečim ili nekim za koga nađete da vas ‘vodi’ kroz život. Također može biti simbol sreće i sigurnosti.

Dizajn tetovaža pomorskih zvijezda obično uključuju samo jednu zvjezdicu, često s upotrebom crne i/ili crvene tinte. Zvijezda se često kombinira s drugim elementima kako bi se naglasila njezina povezanost s navigacijom – obično komad užeta ili sidro.

Nautička zvijezda kao simbol također se povezuje s Irskom i Irskim narodom, kao i punk rock potkulturom. Neko vrijeme ovaj je dizajn također povezivao LGBT zajednicu.

Zvjezdane tetovaže

Zvjezdane tetovaže

Druga značenja tetovaže zvijezda

Iako je zvijezda s pet točaka najpopularnija varijacija, postoje i drugi oblici zvijezda, svaki sa svojim značenjem i poviješću. Najpopularnije i kulturno značajne zvijezde opisane su u nastavku.

Heksagram (Davidova zvijezda)

Simbolika zvijezda i značenje tetovaža (ili što god želite) #značajne tetovaže #simbolika zvijezde #kršćanski simboli #magični simboli #wicca #judaizamOva zvijezda ima oblik dva prekrivena trokuta koji tvore savršeno simetričnu zvijezdu sa šest točaka. Posebno je značajan u židovskoj vjeri – u 17. stoljeću postao je službeni pečat mnogih židovskih zajednica.

Tijekom povijesti bilo je mnogo drugih značenja i upotreba heksagrama, uključujući u matematici, okultnom i raznim vjerama. Ipak, danas je heksagram prvenstveno povezan s judaizmom i Izraelom.

Unicurzalni heksagram

Simbolika zvijezda i značenje tetovaža (ili što god želite) #značajne tetovaže #simbolika zvijezde #kršćanski simboli #magični simboli #wicca #judaizamOvo je još jedna zvijezda sa šest točaka, iako izgleda potpuno drugačije od standardnog heksagrama. ‘Unicursal’ znači da se (za razliku od Davidove zvijezde) može nacrtati bez podizanja olovke s papira.

Popularizirao ga je zloglasni britanski okultist Aleister Crowley – simbol je jako zastupljen u Thelemi. Thelema je duhovna filozofija koju je osmislio Crowley. Unutar njega se kaže da unicurzalni heksagram predstavlja ispreplitanje mikrokozmičkih sila (5 zemaljskih elemenata) s makrokosmičkim silama (planetarnim i kozmičkim).

Kao tetovaža, ovaj simbol će imati najjače značenje za one koji poznaju okultno i Telemu. Nositelji ove tetovaže izvještavaju da za njih predstavlja stvari poput ravnoteže suprotnosti, alkemijskih principa i pozivanja na planete ili oslanjanja na planetarne sile.

Zvijezda Lakshmija

Zvijezda Lakshmija je oktagram, što znači da ima osam točaka. To je simbol koji se posebno koristi u hinduizmu, gdje predstavlja osam oblika bogatstva koje predstavlja božica Lakshmi. To uključuje prosperitet, dobro zdravlje, znanje, snagu, potomstvo i moć.

Simbol nade Indijanca (osma točka)

Simbol nadeU nekim indijanskim plemenima, osmokraka zvijezda okružena krugom i s manjim krugom u sredini smatrana je simbolom nade.

Vanjski krug simbolizira zaštitu, dok četiri točke unutarnje zvijezde (sprijeda) predstavljaju četiri smjera – sjeverni, južni, istočni i zapadni. Vanjska zvijezda (točke na stražnjoj strani) odnose se na točke suncostaja i ravnodnevnice Sunca.

Zvjezdana tetovaža ruskih lopova

Povezana slikaElitni pripadnici organiziranog kriminala u Rusiji, poznati kao “Vor V Zakone” (“lopov po zakonu”) imaju sustav tetovaža koji označava stvari kao što su čin, vrste kriminalnih aktivnosti i vrijeme provedeno u zatvoru.

Glavna tetovaža za Vor V Zakone je zvijezda s 4 velike ruke, 4 srednje i 8 malih, u tri sloja. Svaka ruka je napola crna, napola bijela (ili nepopunjena), u uzorku koji nalikuje nautičkoj zvijezdi.

Kaže se da zvijezda Vor V Zakone na svakom ramenu ukazuje na položaj visokog autoriteta. Zvijezde na svakoj nozi ili koljenu znače da osoba neće kleknuti ni pred kim.

Značenje tetovaže zvijezde padalice

Kao što vjerojatno već znate, zvijezde padalice smatraju se simbolima sreće u gotovo svakoj zapadnoj kulturi. Izreka kaže da ako vidite zvijezdu padalicu, trebate zaželjeti želju – to će se na kraju i ostvariti.

Iz duhovne perspektive, vidjeti zvijezdu padalicu znači da će se u vašem životu dogoditi velika promjena. Budući da se općenito smatra pozitivnim simbolom, vjerojatno će i promjena biti pozitivna.

Tetovaža zvijezde padalice, dakle, može biti amajlija za sreću. Neki ljudi to doživljavaju kao podsjetnik da nikada ne prestanete sanjati i nastavite stvarati želje. Drugima bi to moglo simbolizirati hrabrost donošenja odluka i promjena u njihovim životima, s vjerom da će sve uspjeti najbolje.

zvijezda-tetovaža156

Zvjezdane tetovaže

Ideje za dizajn

Već smo se dotakli mnogih dizajna tetovaža povezanih sa zvijezdama i njihovog značenja, poput dizajna s tri zvjezdice, nautičke zvijezde sa sidrima ili konopcima ili zvijezde padalice. Evo još nekoliko dizajna koje treba razmotriti:

  • Zvijezda s imenom – nije neuobičajeno vidjeti dizajne tetovaža koji kombiniraju sliku zvijezde i ime osobe, obično slike voljene osobe. To može značiti da je osoba izvor smjernica i nade za nositelja tetovaže. Ponekad se ljudi odluče za ovaj dizajn u znak sjećanja na gubitak voljene osobe.
  • 3D zvijezda tetovaža – ti dizajni imaju tendenciju uključivati ​​hiperrealističnu simboličku zvijezdu, nalik na privjesak ili metalni amblem. Još jedna 3D opcija za tetovaže sa zvijezdama je dizajn koji izgleda kao da koža “nedostaje” u obliku zvijezde, s natpisom ili slikom unutar.

Zvjezdane tetovaže sa značenjem

  • Odgovarajuće tetovaže zvijezda – zvijezde čine izvrsne tetovaže za parove, prijatelje ili članove obitelji. Mogu biti mali i diskretni, izgledati identično i prožeti pozitivnim značenjem. Postupak tetoviranja jednostavne zvijezde ili skupa zvijezda također je vrlo brz, što znači da je ovo dobar izbor za tetovaže koji prvi put tetoviraju.

zvijezda-tetovaža128

Završne riječi

Zvjezdane tetovaže su smislene, svestrane i jednostavne za personalizaciju. Odlično djeluju i kao čisto ukrasni elementi i kao izrazi vrijednosti ili osobnog značenja.

S obzirom da je najosnovniji oblik zvijezde vrlo jednostavan, tetovaža se može smanjiti do zaista male veličine. Ostali zvjezdani dizajni mogu pokriti cijela leđa ili napraviti savršen rukav – sve ovisi o vama!

Nadajmo se da vam je ovaj članak pomogao da pronađete pravu tetovažu zvijezde za vas. Galerija u nastavku pružit će vam mnogo popularnih primjera dizajna zvijezda – ali ne bojte se eksperimentirati i učiniti svoju tetovažu doista svojom!

Zvjezdane tetovažeZvjezdane tetovažeZvjezdane tetovažeZvjezdane tetovažeZvjezdane tetovažeZvjezdane tetovažeZvjezdane tetovažeZvjezdane tetovaže

Zvjezdane tetovažeZvjezdane tetovažeZvjezdane tetovažeZvjezdane tetovažeZvjezdane tetovaže

Zvjezdane tetovažeZvjezdane tetovažeZvjezdane tetovažeZvjezdane tetovažeZvjezdane tetovaže

Zvjezdane tetovaže za ruku Zvjezdane tetovaže za ženeJedinstvene tetovaže zvijezdaStar Tattoos bočni želudacZvjezdane tetovaže za ženeIdeje za ženske tetovaže zvjezdanih zglobovaZvjezdane tetovaže za ženska stopalaZvjezdane tetovaže za ručni zglobZvjezdane tetovaže za ženska stopalaZvjezdane tetovaže za donji dio leđaZvjezdane tetovaže u bojiZvjezdane tetovaže u bojiZvjezdane tetovaže na noziTetovaže malih zvijezda padalicaZvjezdane tetovaže za ženska leđaZvjezdane tetovaže s imenimaZvjezdane tetovaže za muškarceShooting Star TattoosStar Tattoos HandZvjezdane tetovaže za stražnji dio vrataZvjezdane tetovaže za muškarceZvjezdane tetovaže na gležnju i stopaluZvjezdane tetovaže za ženska leđaZvjezdane tetovaže sa sjenilomZvjezdane tetovaže za stražnji dio vrataZvjezdane tetovaže na licuDizajn Star TattoosZvjezdane tetovaže za muškarceZvjezdane tetovaže na poleđiniZvjezdane tetovaže za ženeZvjezdane tetovaže s imenima unutraZvjezdane tetovaže s imenima unutraZvjezdane tetovaže s imenima unutraZvjezdane tetovaže za muškarceZvjezdane tetovaže za mušku rukuZvjezdane tetovaže za ženeIzreke tetovaža zvijezdaZvjezdane tetovaže za ženska leđaZvjezdane tetovaže za ženska stopalaZvjezdane tetovaže za leđaZvjezdane tetovaže za muškarceStar Tattoos bočni želudacZvjezdane tetovaže za ženska leđaZvjezdane tetovaže s cvijećemZvjezdane tetovaže za ženeZvjezdane tetovaže za leđaZvjezdane tetovaže s cvijećemTetovaže zvjezdanih zglobova za dečkeZvjezdane tetovaže za ženska leđaZvjezdane tetovaže za leđaZvjezdane tetovaže za mušku rukuTetovaže malih zvijezda padalicaZvjezdane tetovaže za nadlakticeZvjezdane tetovaže za ženeZvjezdane tetovaže za ženska ramenaIdeje za ženske tetovaže zvijezdaShooting Star TattoosDizajn Star TattoosStar Tattoos dizajn ramenaZvjezdane tetovaže za mušku rukuDizajn Star TattoosTetovaže male zvijezdeZvjezdane tetovaže na poleđiniZvjezdane tetovaže za mušku rukuZvjezdane tetovaže za leđaZvjezdane tetovaže za žene3D-Star-tetovaže-dizajn-na-zapešću-Slatke-tetovaže-za-djevojke 3-nautička-zvijezda-tetovaža600_425  5-cvijet-zvijezde-više-tetovaža600_802 6-nova-škola-gitara-zvijezde-tetovaža600_400 7-butterflyflowerstar-tattoo600_840 8-more-stars-letter-tattoo600_418 9-moja-nova-tetovaža600_386 10-leptir-luska-zvijezde-roza-tat600_789 11-backside-stars-tattoo600_665 12-foot-start-tattoo600_800 Djevojka s 13 zvjezdica_574_654 14-dang-stars_574_669 Tetovaža sa 16 zvjezdica600_443 17-živi-voli-bori se600_814  19-star-tattoo600_498 20 zvjezdica-posvuda600_517 21-zvjezdica600_449

22-stars-tattoo-on-foot-with-swirl600_650 23-name-with-shaded-stars-tattoo-on-podlaktica_596_397 24 zvjezdice u cvijeću600_568  Strašne zvijezde-tetovaže-dizajn-za-djevojke-na-leđima-Rihanna-tetovaža Cool-small-star-tattoo-designs-Finger-tattoo-ideje Zvjezdica-narukvica-tetovaža-dizajn-Zglob-tetovaža-za-djevojke star-tattoo02 zvijezda-tetovaža09 zvijezda-tetovaža16 zvijezda-tetovaža23 zvijezda-tetovaža30 zvijezda-tetovaža37 zvijezda-tetovaža44 zvijezda-tetovaža58 zvijezda-tetovaža65 zvijezda-tetovaža72 zvijezda-tetovaža79 zvijezda-tetovaža86

zvijezda-tetovaža93

zvijezda-tetovaža100  zvijezda-tetovaža114 zvijezda-tetovaža121  zvijezda-tetovaža135 zvijezda-tetovaža142 zvijezda-tetovaža149  zvijezda-tetovaža163 zvijezda-tetovaža170 zvijezda-tetovaža177 zvijezda-tetovaža184 zvijezda-tetovaža191 zvijezda-tetovaža198 Zvjezdani tetovažni dizajni Star-Tattoo-Designs-Beautiful-Star-Tattoo-on-Foot Zvijezda-tetovaža-dizajn-šarene-pucanje-zvijezde-na-stopalu Zvijezda-tetovaža-dizajn-Slatka-djevojka-ramena-tetovaže

Zvijezda-tetovaža-dizajn-padaju-zvijezde-na-ruci-tetovaža

Star-Tattoo-Designs-Flower-Star-Tattoo-on-Side-of-Body Star-tattoo-designs-Free-tetovaža Star-Tattoo-Designs-Shooting-Star-With-Musical-Notes-Tattoo  Star-Tattoo-Designs-Zvjezdana prašina-Tetovaža na ramenu Star-tattoo-designs-Tattoos-za-djevojke-na-zapešću Star-Tattoo-Designs-Tribal-Star-Falling-Tattoo Ideje za tetovaže zvijezda-tetovaže-za-djevojke-iza-uha-tetovaže Zvijezda-tetovaže-dizajn-na-zapešću Zvijezde-tetovaže-za-djevojke-Iza-uha-tetovaže-slike Zvijezda-tetovaže-na-korak Tetovaže-ideje-zvijezde-tetovaže-dizajni