150 Dizajn i značenje tetovaža u cvijetu trešnje

Cvjetovi trešnje su mali ružičasti cvjetovi koje proizvode stabla trešnje.

Oni su od posebnog značaja u japanskoj kulturi i stoga se, ne iznenađuje, najčešće pojavljuju u tetovažama u japanskom stilu.

U ovom ćemo članku proučiti značenje i simboliku cvjetova trešnje i pogledati neke od najpopularnijih ideja za dizajn tetovaža cvjetnog drveta.

tetovaže s cvijetom trešnje

O cvjetovima trešnje

Počnimo tako što ćemo pogledati samo cvijeće. Stabla trešnjinih cvjetova porijeklom su iz Azije, osobito Japana, Kine, Južne Koreje i Indije.

Cvjetaju u proljeće i prizor su za pogledati – milijuni ovog cvijeća pojavljuju se na drveću, u spektaklu impresivnom i dovoljno značajnom da zasluži vlastiti festival u Japanu.

Nježni cvjetovi cvjetaju samo dva tjedna. Na kraju ovog razdoblja, latice padaju sa drveća, koje neće ponovno cvjetati još godinu dana.

velika tetovaža cvijeta trešnje

Cvjetovi trešnje u japanskoj kulturi

Cvjetovi trešnje su nacionalno cvijeće Japana, gdje su poznati kao sakura, i vrlo su značajni u kulturi zemlje.

Najistaknutiji primjer za to je stoljetna tradicija hanamija.

tetovaže s cvijetom trešnje

Riječ “hanami” doslovno znači “promatranje cvjetanja”, a običaj uključuje donošenje hrane i pića na mjesta za gledanje kako biste uživali u pogledu na procvjetalo drveće s prijateljima i obitelji.

Tijekom hanamija, škole i radna mjesta također organiziraju zabave dobrodošlice. Ovo je prilika da se povežete i steknete nova prijateljstva.

tetovaže s cvijetom trešnje

Noću se hanami naziva yozakura. Parovi iskorištavaju romantičnu atmosferu koju pružaju rascvjetala stabla noću.

Značenje tetovaže trešnjinog cvijeta

Općenito, cvjetovi trešnje povezani su s proljećem, vremenom obnove i nepostojanom i prolaznom prirodom života.

Značenje tetovaže u japanskom cvijetu trešnje

Iz budističke perspektive, cvjetovi trešnje mogu se promatrati kao metafora ljudskog postojanja i njegove neprolazne prirode.

Budući da cvijeće svake godine cvjeta tako kratko vrijeme, podsjeća nas na prolaznu prirodu života – koja se povezuje s budističkim temama o smrtnosti, svjesnosti i životu u sadašnjem trenutku.

tetovaže s cvijetom trešnje

Optimizam je još jedno značenje vezano za cvjetove trešnje, opet povezano s kratkotrajnom prirodom cvijeća.

Često se shvaćaju kao metafora za uvjerenje da, bez obzira na to koliko je život težak, uvijek dolazi vrijeme obnove i ljepote.

Ujedno nas podsjećaju da čak i nešto tako impresivno i lijepo poput cvjetanja trešnje ne traje vječno, pa bismo trebali živjeti svaki trenutak punim plućima i iskoristiti svaku dobru stvar koja nam se dogodi.

tetovaže s cvijetom trešnje

U Japanu su trešnjini cvjetovi također bili blisko povezani sa samurajskom tradicijom. Samuraji su se smatrali i hrabrima i plemenitima – stablo trešnje odražava to kroz svoje susjedne elemente snažnog i postojanog debla i nježno, krhko cvijeće.

Samuraji su također bili svjesni da im se životi mogu prekinuti u svakom trenutku i morali su se prema smrti odnositi s prihvaćanjem-što se opet odnosi na kratkotrajno cvijeće trešnje.

Cvjetovi trešnje koji su pali na tlo trebali bi biti simboli palog samuraja. Zanimljivo je da su piloti kamikaza koristili ovaj cvijet kao simbol svoje misije.

Kamikaze su bili japanski piloti tijekom Drugog svjetskog rata čije su misije uključivale namjerno nalet na neprijateljske ciljeve, ubijajući pritom pilota.

tetovaže s cvijetom trešnje

Značenje tetovaže u cvijetu kineske trešnje

Značenje cvjetova trešnje u Kini je nešto drugačije nego u Japanu, iako cvijet nema ništa manje simboličke vrijednosti.

U Kini se smatra simbolom moći – najčešće ženske moći i ženske dominacije, uključujući pojmove o ženskoj ljepoti i seksualnosti.

Tetovaže u stilu trešnje sa kineskog stajališta također simboliziraju ljepotu, život i sreću.

tetovaža trešnjinog cvijeta na leđima

Dizajn tetovaža s cvijetom trešnje

Cvjetovi trešnje mogu se predstaviti u tetovažama u više različitih stilova, a mogu se kombinirati s drugim elementima kako bi se stvorio još značajniji dizajn. Popularni izbori uključuju:

  • Realističan cvijet trešnje -fotorealistične tetovaže, koje se ponekad nazivaju i 3D tetovaže, imaju za cilj prikazati stvarnost što je moguće bliže, ponekad do točke stvaranja optičke iluzije. Cvjetovi trešnje ne čine posebno složene elemente tetovaže, što znači da ih nije pretjerano teško realno prikazati u tetovaži. Često će se cvijeće povećavati – biti veće nego u stvarnom životu – za potrebe tetovaže.
  • Tetovaža cvijeta akvarela – stil akvarelne tetovaže oponaša izgled akvarelnih slika – koristeći boje koje su žive, ali lagane kao da su mjestimično malo zalijevane i nalijeću jedna na drugu. U slučaju dizajna cvjetova trešnje, cijela se tetovaža može izvesti u akvarelnom stilu ili može uključivati ​​čvršće obrise.
  • Tetovaža u tradicionalnom stilu – tradicionalni stil tetoviranja uključuje relativno teške crne obrise s manje -više ispunom u boji. Uključeno je malo, ako ga uopće ima, zasjenjivanje. To čini odvažnu tetovažu visokog kontrasta koja ne teži realizmu 3D dizajna niti efektu poteza kistom akvarela.
  • Tetovaža cvijeta trešnje i samuraja – kao što smo već vidjeli, u japanskoj kulturi cvijet trešnje usko je vezan uz samuraje. Stoga je razumljivo zašto se ta dva elementa često kombiniraju – obično u obliku slike samuraja okruženog cvijećem trešnje. hrabrost. Daljnja značenja uključuju čast, samodisciplinu, pridržavanje moralnih kodeksa i poštovanje. Iako su se tradicionalno samurajske tetovaže nosile kao tetovaže s rukavima, leđima ili čak cijelim tijelom, moderna tumačenja uključuju manje dizajne, poput polurukava ili ramena.
  • Cvijet trešnje i Buddha tetovaža – ako vam značenje cvijeta trešnje vezano za budizam najviše govori i odražava vaše razumijevanje simbola najtočnije, ovaj dizajn svakako vrijedi razmotriti. Važno je zapamtiti da je za budiste tetovaža s likom Buddhe postavljena bilo gdje ispod struka (na primjer na bedru ili bilo gdje na nogama) vjerojatno će se smatrati uvredljivom i nepoštivanjem vjere – stoga je najbolje staviti tetovažu na gornju polovicu tijela, na primjer na ruke , leđa ili ramena.
  • Cvijet trešnje i tetovaža kanji – kanji su likovi koji se koriste u japanskom sustavu pisanja. Cvjetovi trešnje mogu se kombinirati s riječima ili rečenicama ispisanim na kanjiju za potpuno tetovažu s japanskom tematikom. Ima ih dosta mrežni izvori za kanji prijevode koji će vam pomoći da ispravno dizajnirate i vizualizirate kako će vaše pisanje izgledati. Toplo se preporučuje da prije odabira kanji prijevoda provjerite više od jednog izvora – svi smo čuli priče o ljudima koji su Kinezima ili Japancima pisali tetovaže koje su značile nešto potpuno drugačije od predviđenog. Savjetovanje s Japancem bilo bi idealno prije nego što vam kanji trajno tetovirate na koži!
  • Tetovaža cvijeta trešnje i kolibri – ovo je osobito popularan izbor posljednjih godina. Iako kolibri nisu porijeklom iz istih zemalja kao i cvijet trešnje, kao simboli ovo dvoje jako dobro idu zajedno. Između ostalog, kolibri su simboli prisutnosti u trenutku (svjesni), uživanja u životu i pozitivnosti.
  • Tetovaža jednog cvijeta trešnjinog cvijeta – ako razmišljate o stvaranju male, minimalističke tetovaže, moglo bi biti korisno razmotriti jedan cvijet trešnje. Ova opcija može izgledati doista lijepo na potcijenjen, nježan način, a svejedno prenositi puno značenje koje drže veće tetovaže trešnje. Ovaj će dizajn također biti vrlo diskretan – nije samo mali, već i zato što je cvijet svijetlo ružičaste boje, neće se previše kontrastirati s vašom kožom i stoga neće biti odmah vidljiv.

tetovaža trešnjinog cvijeta na nozi

Položaji tetovaža u cvijetu trešnje

Cvjetovi trešnje mogu odlično funkcionirati kao predmet svih, osim najmanjih tetovaža-pa čak i tada postoje načini da ih predstavite na minimalistički način, kako je gore opisano u vezi s idejom dizajna s jednim cvijetom.

Za male tetovaže neke od najboljih mogućnosti postavljanja uključuju zglob, stražnji ili bočni dio vrata, gležanj ili bočnu stranu stopala ili prostor uz ključnu kost. Položaj će donekle diktirati najbolje mogućnosti dizajna – i obrnuto.

Na primjer, ako ste sigurni da želite da vam tetovaža bude ispod ključne kosti, produženi dizajn koji slijedi liniju ključne kosti obično će biti najbolji izbor.

Tetovaže srednje trešnje najbolje će djelovati na rukama ili nogama, ramenima, dijelu leđa ili sa strane (rebra).

Tetovaže na leđima u obliku trešnje vrlo su popularne u posljednje vrijeme, a to obično uključuje srednje dizajne koji koriste ‘negativni prostor’ u svoju korist. Na primjer, srednje do velike tetovaže trešnje na samo jednoj strani leđa, uravnotežene kanji s druge strane, izgledaju doista nevjerojatno.

Završne riječi

Tetovaže s cvijetom trešnje izvrstan su izbor i za muškarce i za žene, predstavljajući niz duboko značajnih vrijednosti i značenja u japanskoj i kineskoj kulturi i šire.

Osim toga, snimanje simbola prolazne prirode vremena u bezvremenskoj, trajnoj tetovaži nosi svoje značenje i težinu.

U nastavku pogledajte našu ogromnu galeriju tetovaža u stilu trešnje u potrazi za dizajnerskim idejama i inspiracijom!

tetovaže s cvijetom trešnjetetovaže s cvijetom trešnjetetovaže s cvijetom trešnjetetovaže s cvijetom trešnjetetovaže s cvijetom trešnjetetovaže s cvijetom trešnjetetovaže s cvijetom trešnjetetovaže s cvijetom trešnjetetovaže s cvijetom trešnje

tetovaže s cvijetom trešnje (1)tetovaže s cvijetom trešnjetetovaže s cvijetom trešnjetetovaže s cvijetom trešnjetetovaže s cvijetom trešnje (2)tetovaže s cvijetom trešnjetetovaže s cvijetom trešnjetetovaže s cvijetom trešnjetetovaže s cvijetom trešnjetetovaže s cvijetom trešnjetetovaže s cvijetom trešnjetetovaže s cvijetom trešnjetetovaže s cvijetom trešnjetetovaže s cvijetom trešnje

DoY pojedinačna tetovaža s trešnjinim cvjetomLagana tetovaža cvjetova trešnje pri rucicherry-blossom-foot-tattoocherry-blossom-tattooCvjetovi trešnje u akvarelu, Koray KaragozlerTetovaža bijelog trešnjetrešnja-cvijet-na-zapešćuCvjetovi trešnje na ramenu by TavaresPrekrasna tetovaža cvjetova trešnje na ramenu od Hongdamalijepa-trešnja-cvijet-tetovažacherry-blossom-back-tattoovelika-trešnja-cvijet-tetovažaCvijet trešnje na bedru preko ReiMala grana cvijeta trešnje na zapešću, autor Pete ZebleyCvijet trešnje na podlaktici Studio Muscat

1-sakura-and-hello-kitty2-sakura-and-japanese-fan3-trešnja-cvijet-grana-japanski-simboli4-foot-cherry-blossom-japanski-simboli5-japansko-trešnja-cvijet-drvo-i-djevojka8-trešnja-cvijet-kanji-san-na-kuku9-japanska-tetovaža-cvijet trešnje10-trešnja-cvijet-drvo-na ramenu11-trešnja-cvijet-grana-ramena12-trešnja-cvijet-na-ramenu13-trešnja-cvijet-sova-ramena15-trešnja-cvijet-strana-tetovaža-ptica16-cherry-blossom-side-tattoo17-trešnja-cvjeta-sa strane19-trešnja-cvijet-na leđima20-mjesec-trešnja-cvijet-leđa-leđa21-japansko-trešnja-cvijet-leđa 22-trešnja-cvijet-na leđima23-ptica-trešnja-cvijet-leđa-leđa25-trešnja-cvijet-drvo-noga-tetovaža26-trešnja-cvijet-drvo-na nozi28-mala-trešnja-cvijet-drvo-pješice29-trešnja-cvijet-stablo-noga30-trešnja-cvijet-pješice31-trešnja-cvjetovi-i-vrpca-stopalo32-trešnja-cvijet-grana-ptica33-japansko-trešnjin cvijet34-trešnja-cvijet-na ruci35-japansko-trešnja-cvijet-ramena36-trešnja-cvijet-drvo-tetovaža-leđa38-trešnja-cvijet-i-leptir-ruka39-japansko-trešnjin cvijet40-obojeno-leđa-trešnja-poleđina41-plava-sakura-vrat-tetovažanevjerojatna tetovaža leđa trešnja-cvijet-nada-tetovažatrešnja-cvijet-vrat-tetovažasezona cvjetanja trešanjatrešnja-cvijeće-kanji-orijentalna-lepezatrešnja-cvijeće-moj-lijevi-gležanjtrešnja-cvijet-tetovaža-na-ramenuzataškavanje-tetovažacustom-cherry-blossom-treestopala-tetovažastablo japanske trešnjejapanski-kanji-i-trešnjanoga-trešnja-cvijet-tetovažatetovaža nogunova-tetovaža prilično-tetovažalopatica-tetovažatetovaža ramenajednostavna-japanska-tetovaža1-trešnja-cvijet-grana600_54714-sova-na-trešnji600_43118-vrabac-i-trešnja-cvjetovi_594_46719-cerezos600_902110-izliječeno600_88611-bez naslova600_589112-trešnja-na-nozi600_877113-trešnja-grane600_867114-trešnja-cvijet-tetovaža-na-rebrima600_784115-trešnja-cvijet-drvo-i-natpisi-tetovaža600_92916-trešnja-cvjetovi-sakura600_925 19-bez naslova600_450120-trešnja-cvijet600_79121-trešnja-drvo-tetovaža600_400122-pretty-blossom-tattoo-on-the-arm600_800123-cherry-blossom-tattoo600_427125-samo-jaka-trešnja-grana-grana600_450126-privremene-tetovaže600_345127-trešnja-cvjetovi600_642128-cherry-blossom-tattoo600_396129-moja-nova-tetovaža600_450130-trešnja-cvijet600_8911armtatleđabeautitatvelikpticaplava bodytattooleptirpodnožjejapenselegtattetovaža nogulijeplovelytatDonji dio leđaLijeponicetatsovareptatrameslatkojedinstvenriječ