150 elegantnih tetovaža na kralježnici za muškarce i žene

Tražite ideje za tetoviranje kralježnice? U nastavku pogledajte naše omiljene dizajne!

crno -bijela tetovaža kralježnice

Što se tiče odlučivanja o tetovaži, ne počinjemo svi od osmišljavanja dizajna. Položaj komada može biti odlučujući faktor.

U ovom ćemo članku detaljno pogledati tetovaže na kralježnici-uključujući popularne dizajnerske ideje, stvari koje treba uzeti u obzir pri tetoviranju kralježnice i hrpu drugih korisnih stvari!

tetovaža kralježnice

Što su tetovaže na kralježnici?

Tetovaže na kralježnici, kako naziv implicira, tetovaže su napravljene duž cijele kralježnice. Razlikuju se od tetovaža na leđima po tome što su linearnog oblika, prolaze samo po sredini leđa.

Po širini, pokrivaju samo samu kralježnicu i neposrednu okolinu-obično oko centimetar s obje strane.

kičma-tetovaže03

Obično tetovaže na kralježnici idu sve od zatiljka do trtice. Međutim, mogući su i kraći dizajni koji pokrivaju manji dio kralježnice.

Popularni dizajni tetovaža kralježnice

Što se tiče dizajna tetovaža kralježnice, ograničenje na dugačak i uzak prostor može biti polazište za neke doista jedinstvene i kreativne ideje. Neki od najpopularnijih dizajna kralježnice uključuju:

 • Kralježnica … na kralježnici – ovaj dizajn uključuje tetoviranje stilizirane ili anatomski ispravne slike kralježnice u odgovarajućem području. Zamislite to kao tetoviranje obrisa svake kosti na koži. Ovaj dizajn obično se radi ili samo kao obris ili kao 3D tetovaža realističnog izgleda. Obično je tetoviran crnom tintom.

  tetovaža kralježnice

 • Pisanje na tetovaži kralježnice – ove osjetljive, male tetovaže na kralježnici uključuju postavljanje dugog reda teksta, obično u crnoj boji, duž duljine kralježnice. To je jedna od najpopularnijih tetovaža kralježnice za žene, i lako je vidjeti zašto – dizajn je suptilan, minimalan i smislen. Kralježnica je jedno od rijetkih područja na tijelu gdje se može tetovirati dugačak dio teksta bez da izgleda neugodno, pa ako želite dobiti dugu, punu rečenicu ili dvije, ovo bi moglo biti savršeno rješenje.

moderna tetovaža kralježnice

Kurzivni ili rukom pisani fontovi obično su način na koji ćete učiniti – tetovaža će izgledati još elegantnije i suptilnije.

Rukopisni fontovi teže se čitaju od fontova za ispis ili pisaću mašinu, pa su također odličan izbor ako želite da tekst ostane relativno privatan.tetovaža kralježnice

Ako vam je privatnost zapravo važan faktor, razmislite o prevođenju teksta na drugi jezik i/ili abecedu – samo provjerite jeste li svoj prijevod dobili od pouzdanog izvora.

Grčke, arapske, gruzijske, hebrejske i ćirilice izvrsne su alternative.

tetovaža kralježnice

 • Kineske tetovaže na kralježnici – varijacija u pisanju tetovaže kralježnice, kineski su znakovi još jedna popularna opcija, osobito za tetovaže kralježnice za djevojčice. Tradicionalno, kineski je bio napisan u okomitim stupcima, od vrha do dna – što ga, na neki način, čini prikladnijim izborom za tanku, okomitu tetovažu od teksta na rimskoj abecedi.

  tetovaža kralježnice

 • Sunčev sustav – planeti Sunčevog sustava još su jedan popularan dizajn i za muške i za ženske tetovaže kralježnice. Planeti su postavljeni u niz, poredani u okomitu liniju i tetovirani – obično u boji – duž srednjeg dijela kralježnice. Značenje ove tetovaže ovisi o individualnom tumačenju, iako često nosi asocijacije na podsjetnik na naše mjesto u svemiru ili na prostranost svijeta oko nas.

  tetovaža kralježnice

 • Strelice – zahvaljujući svom tankom, izduženom obliku, strelice čine sjajne tetovaže na kralježnici. Strelice su složeni simboli sa širokim rasponom značenja – više o tetovažama sa strelicama možete pročitati ovdje. Općenito, oni simboliziraju zaštitu, pozitivnost, napredak i postignuće. Oni također mogu značiti prijateljstvo i ljubav.

  tetovaža kralježnice

 • Cvjetni dizajn – još jedan odličan izbor za tetovaže kralježnice za žene, cvijeće i cvjetni uzorci mogu biti zaista lijepe, male tetovaže na kralježnici. Vinova loza, cvjetovi trešnje i ruže s dugim stabljikama ili ljiljani najpopularnije su opcije. Obično se rade u boji, na gornjem dijelu kralježnice.

  kralježnica-tetovaže01

 • Plemenski dizajn -plemenske tetovaže obično poprimaju oblik stilizirane polu-apstraktne umjetnosti-sastavljene od zakrivljenih crnih linija zašiljenih do oštrih točaka na oba kraja-ili složenih dizajna inspiriranih tradicionalnom umjetnošću Polinezije i drugih plemenskih kultura. Budući da plemenske tetovaže mogu imati bilo koji oblik i veličinu, lako se mogu uklopiti u tanki, uski prostor uz kralježnicu. Neki plemenski umjetnici tetovaža isključivo su dekorativni, dok tetovaže inspirirane stvarnim plemenskim kulturama mogu nositi vrlo specifična značenja i poruke.

  ideje za dizajn tetovaža na kralježnici muškarci žene djevojke (2)

  Za više informacija i hrpu primjera pogledajte naš posvećeni članak o plemenskim tetovažama.

Duhovni i simbolički značaj kralježnice

Iako se obično usredotočujemo na značenje dizajna i elemenata tetovaža, položaji ponekad mogu imati i značaj, izvan praktičnih razmatranja ili onih koje diktira oblik odabranog dizajna.

Kralježnica je jedno takvo područje tijela, sa svojim duhovnim i simboličkim značenjima koja nadilaze svijet umjetnosti tetoviranja.

Nekim kulturama, potkulturama i duhovnim skupinama kralježnica je najvažniji dio tijela.

U Hatha yogi, na primjer, kralježnica se smatra osi za ljudsko tijelo i, u duhovnom smislu, stupom koji povezuje područja Neba i Zemlje.

tetovaža kralježnice

Simbolično se vjeruje da je kralježnica izvor sve naše energije. Pri dnu kralježnice nalazi se dio koji se zove sacrum – od latinske riječi za ‘sveto’. Ovdje se u našim tijelima nalazi težište, pa se vjeruje – kao među ljubiteljima joge – da je to točka našeg odnosa prema tlu, tijelu i stvarnosti.

Pripisujemo li se tim uvjerenjima ili ne, ne može se poreći da je naša kralježnica glavni stup koji drži naša tijela – zanimljivo je da je to prvi dio tijela svakog djeteta koje se formira u maternici.

Iz svake perspektive, kralježnica na neki način predstavlja snagu i temeljne vrijednosti.

tetovaža kralježnice

Što treba uzeti u obzir pri tetoviranju kralježnice

Stvari koje treba imati na umu i uzeti u obzir prije donošenja odluke uvelike su iste za tetovaže na kralježnici kao i za bilo koju drugu vrstu body arta. Ipak, postoji par stvari koje su posebno važne kada su u pitanju tetovaže na kralježnici.

Buduće tetovaže

U mnogim slučajevima, čar i ljepota tetovaža na kralježnici je njihova jednostavnost i činjenica da prekrivaju samo kralježnicu, točno niz sredinu leđa.

To znači da ako se tetovirate kralježnice, a u budućnosti želite tetovirati nešto više na leđima, konačni učinak mogao bi izgledati pomalo razdvojeno ili neorganizirano.

tetovaža kralježnice za muškarce

Jedan od načina za to je unaprijed planiranje – ako mislite da biste željeli nešto više na leđima, idite na dizajn tetovaže kralježnice koji se po potrebi može proširiti, bilo da pokriva cijela leđa ili okomitu polovicu.

Alternativno, razmislite o izradi tetovaže koja pokriva polovicu kralježnice – gornju ili donju – ostavljajući drugu polovicu leđa praznu, spremnu za zaseban, ali komplementaran dizajn.

Zataškavanje tetovaža na kralježnici

Pokrivanje tetovaže drugom tetovažom prilično je uobičajeno. To može biti potrebno iz više razloga, na primjer, jer više nije relevantno, stilski se ne uklapa u kasnije tetovaže osobe ili jednostavno zato što se osobi više ne sviđa njezin izvorni izbor.

Zataškavanja su najuspješnija kada je izvorna tetovaža relativno mala i ne uključuje previše velikih tamnih područja. U slučaju tetovaža kralježnice cijelom dužinom, međutim, može biti teško pronaći dizajn koji bi bio prikladan da se pređe preko svega i potpuno prikrije.

žena s tetovažom kralježnice

To vas ne bi trebalo spriječiti u tetoviranju kralježnice-sve su tetovaže ipak trajne, pa svaka tetovaža mora biti dobro promišljen i svjestan izbor s ciljem da je imate zauvijek. Ipak, imajte na umu da će male tetovaže na kralježnici, poput tankih linija pisanja, biti lakše prikriti nego široke, tamne, guste dizajne.

Faktor boli za tetovaže na kralježnici

Tetovaža izravno na kralježnici boljet će više nego u većini drugih područja. Za to postoje dva razloga. Prvo, nema vrlo malo tkiva između kosti i kože – nema mišića i masti koji bi apsorbirali bol i vibracije pištolja za tetoviranje.

Drugo, kralježnica je vrlo osjetljivo područje – leđna moždina prima i obrađuje signale i osjećaje iz cijelog tijela, pa je izravno oštećenje kože u tom području relativno bolno.

tetovaža kralježnice

Ipak, nije da je bol nepodnošljiva – ima puno ljudi vani s tetovažama na kralježnici. Ne dopustite da vas bol odvrati od tetoviranja kralježnice – samo budite spremni. Ako ste doista zabrinuti oko toga kako ćete to riješiti, budite iskreni u tome sa svojim majstorom tetovaža – oni bi mogli predložiti podjelu procesa tetoviranja na više od jedne sesije.

Završne riječi

Bez obzira jesu li zamišljene kao čisto dekorativne ili imaju dublji smisao, tetovaže na kralježnici čine jedinstvenu, kreativnu body art koja će zasigurno biti privlačna i originalna.

Da biste vidjeli neke prekrasne primjere tetovaža kralježnice za žene i muškarce, pogledajte našu galeriju u nastavku!

tetovaža kralježnicetetovaža kralježnicetetovaža kralježnicetetovaža kralježnicetetovaža kralježnicetetovaža kralježnicetetovaža kralježnicetetovaža kralježnicetetovaža kralježnicetetovaža kralježnice

/ alfa alfan crnje tjelohranitelj boeder kineski lud delta svaki jaam kelvin ljestve najnoviji linijski lijep mjesec glazba, muzika Paun moliti resd samsun sarah vidioc spanco ideje za dizajn tetovaža na kralježnici muškarci žene djevojke (2) ideje za dizajn tetovaža na kralježnici muškarci žene djevojke (10) ideje za dizajn tetovaža na kralježnici muškarci žene djevojke (16) ideje za dizajn tetovaža na kralježnici muškarci žene djevojke (23) ideje za dizajn tetovaža na kralježnici muškarci žene djevojke (24) ideje za dizajn tetovaža na kralježnici muškarci žene djevojke (25) ideje za dizajn tetovaža na kralježnici muškarci žene djevojke (27) ideje za dizajn tetovaža na kralježnici muškarci žene djevojke (29) ideje za dizajn tetovaža na kralježnici muškarci žene djevojke (31) ideje za dizajn tetovaža na kralježnici muškarci žene djevojke (33) ideje za dizajn tetovaža na kralježnici muškarci žene djevojke (41)  kičma-tetovaže02  kičma-tetovaže04 kičma-tetovaže05 kičma-tetovaže06 kičma-tetovaže07 kičma-tetovaže08 kičma-tetovaže09 kičma-tetovaže10 kičma-tetovaže11 kičma-tetovaže12 kičma-tetovaže13 kičma-tetovaže14 kičma-tetovaže15 kičma-tetovaže16 kičma-tetovaže17 kičma-tetovaže18 kičma-tetovaže19 kičma-tetovaže20 zvijezda Sunce transf ussey voda joga cik -cak