150 Geometrijske tetovaže i značenja koja izazivaju strahopoštovanje

Pogledajte našu galeriju najnevjerojatnijih geometrijskih dizajna tetovaža!

geometrijska tetovaža oceana

Tetovaže s geometrijskim oblikom brzo dobivaju na popularnosti i nije teško shvatiti zašto.

Kombinirana uporaba simetrije i simbolike u ovim dizajnom omogućuje stilski, sadržani dizajn s mogućnošću izražavanja niza vrijednosti i ideja.

geometrijska tetovaža ruke

Tražite li inspiraciju za svoju potencijalnu geometrijsku tetovažu, vjerojatno ćete naići na izraz “sveta geometrija”.

Ovo je koncept koji se proteže izvan područja tetoviranja i odnosi se na pripisivanje simboličkih značenja geometrijskim oblicima i proporcijama.

‘Sveti’ dio svete geometrije mogao bi vas natjerati na razmišljanje o religiji i duhovnosti – doista, dolazi od uvjerenja da je božanska moć geometar svijeta u kojem živimo.

Tetovaže svete geometrije često se simbolično koriste kako bi odrazile određene vrijednosti i načela.

Geometrijska kockasta tetovaža od Bicema Sinika

Povijest tetovaža geometrijskog oblika

Sama geometrija ključni je dio matematike, datira iz 6. stoljeća prije Krista.

Bio je to temeljni znanstveni princip iza većine drevne arhitekture, uključujući egipatske piramide – a stari Egipćani bili su među prvim ljudima koji su se odlučili za geometrijske tetovaže.

geometrijska tetovaža ruke

Geometrijske tetovaže stoga nisu ništa novo – mogu se pratiti do prije više od 2000 godina. Najstariji dokumentirani primjeri tetovaža s geometrijskom tematikom tiču ​​se izvornih stanovnika kompleksa otoka Mikronezije.

Tamo su se tetovaže nosile kao znak uspješnog odrastanja i dokazivanja u plemenu – što je važno, samo su se oženjeni muškarci mogli tetovirati.

geometrijska tetovaža bika

Postupak tetoviranja

Budući da geometrijske tetovaže obično uključuju mnogo detalja i mogu biti uništene najmanjim odstupanjem od uzorka, važno je odabrati pravi dizajn i pravog umjetnika tetovaža za posao.

Struktura geometrijskog dizajna tetovaža uvelike ovisi o ravnim linijama i strateški postavljenim točkama – i kao i kod svake tetovaže, što su linije tanje i zamršeniji dizajn, to je vitalnije ispraviti ga.

geometrijska planinska tetovaža na leđima

Postoji mnogo sjajnih ideja za tetovaže temeljene na geometriji-od podebljanog dizajna s jarkim bojama i snažnim obrisima do potpuno crnih linija i točkica.

Za koji god se stil odlučili, vaš odabrani umjetnik tetovaža trebao bi vas moći savjetovati o skaliranju i postavljanju željenog dizajna.

Na sreću, upotreba tehnologije u pripremi dizajna i procesu tetoviranja umjetniku znatno olakšava izradu tetovaže na licu mjesta-digitalno izrađeni dizajni i tiskane šablone čine posao mnogo jednostavnijim.

geometrijska tetovaža lava

Značenje geometrijske tetovaže

Kao što je gore spomenuto, geometrijski dizajn tetovaža često se uvelike oslanja na simboliku. Imajući tako dugu i bogatu povijest, geometrija je stekla svoj vlastiti skup specifičnih simbola i značaja.

Čak i ako nemate na umu značenje koje želite prenijeti svojom tetovažom, dobra je ideja da se prije nanošenja mastila upoznate sa dobro poznatim simboličkim značenjima-vaša vam tetovaža možda ne predstavlja nešto, ali će vam drugi!

geometrijska tetovaža na leđima

Različiti oblici u geometriji povezani su s različitim elementima prirode i ljudskog društva. Čak i osnovni oblici poput krugova i kvadrata imaju svoj značaj – krugovi obično predstavljaju odnose i zajednicu, dok su kvadrati povezani sa stabilnošću.

Među složenijim oblicima, dodekaedar (3D oblik s 12 ravni plohe) može se koristiti za prikaz kontrasta između složenosti i jedinstva, kao i ikosaedar (20 plosnatih ploha).

geometrijska tetovaža na podlaktici

Elementi su također predstavljeni posebnim oblicima – zemlju simbolizira kocka, vatra tetraedrom, zrak oktaedrom, voda ikosaedrom, a duh dodekaedrom.

Upamtite da se ne morate odlučiti za samo jedan određeni oblik – sve se to može kombinirati na različite načine da predstavljaju različite vrijednosti i sučelja, stvarajući više slojeva prema individualnom značenju vaše tetovaže.

Ono što je zadivljujuće u tome je da se, kad bolje razmislite, gotovo svaki osjećaj ili vrijednost ne može izraziti samo kroz retke!

geometrijska tetovaža

Prilikom razmatranja značenja geometrijske tetovaže važno je napomenuti da postavljanje može biti jednako značajno kao i sam dizajn.

Postoji uvjerenje, osobito vezano za tetovaže svete geometrije – one od duhovne važnosti – da tetoviranje na određenom dijelu tijela ima svoj značaj i ima pozitivan utjecaj na zdravlje i duhovnu dobrobit.

geometrijska tetovaža ruke pande

Najbolji dizajn

Naravno, na vama je da odlučite koje vrijednosti – ako ih ima – želite da vaša geometrijska tetovaža predstavlja i kako ih najbolje izraziti vizualno.

Međutim, postoji nekoliko često korištenih dizajna koji mogu biti dobra polazna točka za vaše ideje – posebno zato što se lako mogu prilagoditi vašim individualnim potrebama.

  • Mandala geometrijska umjetnost – mandale su postale vrlo popularan element u suvremenoj umjetnosti tetoviranja, barem djelomično zbog svoje estetske vrijednosti – kada su dobro izvedene, tetovaže mandale izgledaju impresivno. No, osim što su vizualno ugodne, mandale imaju i veliko simboličko značenje – one su ključni vjerski simbol u hinduizmu, predstavljajući svemir u cjelini.
  • Geometrijska umjetnost Ouroboros – još jedan uobičajeni element u geometrijskim tetovažama, Ouroboros ima korijene u grčkoj mitologiji. Prikazujući zmaja ili zmiju kako proždire vlastiti rep, Ouroboros simbolizira samorefleksivnost i krug života i smrti. Dvostruki ouroboros – simbol koji prikazuje dvije zmije koje se međusobno spajaju na suprotnim krajevima – također se može primijetiti u starogrčkoj kulturi, a označava nestabilnost, kao i suprotnu, ali komplementarnu energiju – pojam koji možete prepoznati kao sličan onom yina i yanga.
  • Geometrijska umjetnost sova – geometrijske tetovaže životinja među najčešćim su kombinacijama geometrije i tradicionalnijeg dizajna u tetoviranju. Iako će brzo pretraživanje na mreži otkriti da se gotovo svako stvorenje može uspješno preraditi u geometrijske tetovaže životinja, sova ih nadmašuje. Sove su poznati simboli mudrosti i inteligencije, dok se u mnogim kulturama povezuju s tajnovitošću i noći. Sove su često ugrađene u geometrijske tetovaže jer pomažu dodati još jedan sloj značenja već složenom dizajnu.

geometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovaže

Položaji

Kao i kod svake tetovaže, ne postoji jedinstveno najbolje mjesto za geometrijski dizajn. Sve ovisi o vašim željama te o veličini i obliku tetovaže. Zajednička područja geometrijskog dizajna uključuju:

  • Rame/ruka – prednost ovog položaja je što možete izabrati izložiti svoju tetovažu ili je pokriti, kada je potrebno, na primjer s dužim rukavima. Izvrsno radi za manje dizajne.
  • leđa – izvrsno mjesto za velike dizajne i/ili one s puno detalja. Za široke dizajne, leđa mogu biti jedino mjesto na koje se mogu postaviti bez gubitka kvalitete. Naravno, možete odabrati da koristite samo vrh leđa ili da dizajn bude na većem području. Imajte na umu da mogućnosti prikazivanja tetovaže mogu biti ograničene!
  • Škrinja – izvrsno i za veće dizajne i za manje tetovaže. Prilikom odlučivanja o tome gdje ćete staviti svoju tetovažu na područje prsa, razmislite želite li da bude vidljiva većinu vremena (gore/sredina prsa) ili skrivena (dolje ili sa strane).
  • Noge – uobičajen položaj na nogama za geometrijsku tetovažu je stražnja strana teleta ili strana natkoljenice. Opet, neka područja na nogama može biti lakše prikriti ili prikazati prema potrebi – svakako to uzmite u obzir.

Kada razmišljate o postavljanju tetovaže, razmislite o razini detalja koje želite uključiti u dizajn.

Složeniji uzorak može potaknuti odabranog umjetnika tetovaža da poveća dizajn – poveća ga kako bi svi detalji bili vidljivi. 

geometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovažegeometrijske tetovaže

Završne riječi

Privlačnost tetovaža geometrijskog oblika višeslojna je-ne samo da izgledaju sjajno, već se mogu i prilagoditi tako da odražavaju određene ideje i vrijednosti. Duhovno i simbolično značenje može se unijeti u dizajne strašnog izgleda, a postoji veliki izbor mogućnosti za odabir-od malih do velikih, od jednobojnih do punih boja. U galeriji pogledajte inspiraciju i sretno s osmišljavanjem vlastitog obrata geometrijske tetovaže!

6-uzorak-tetovaža 7-uzorak-tetovaža 8-uzorak-tetovaža 9-uzorak-tetovaža 10-uzorak-tetovaža 11-uzoraka-tetovaža 12-uzorak-tetovaža 13-uzorak-tetovaža 14-uzorak-tetovaža 15-uzorak-tetovaža 16-uzorak-tetovaža 17-uzorak-tetovaža 18-uzorak-tetovaža 19-pattern-tattoo 20-uzorak-tetovaža 21-uzorak-tetovaža 22-uzorak-tetovaža 23-uzorak-tetovaža 25-uzorak-tetovaža 26-uzorak-tetovaža 27-uzorak-tetovaža 28-uzorak-tetovaža 29-uzorak-tetovaža 30-uzorak-tetovaža 31-uzorak-tetovaža 32-uzorak-tetovaža 33-uzorak-tetovaža 34-uzorci-tetovaža 35-uzoraka-tetovaža 36-uzoraka-tetovaža 37-uzoraka-tetovaža 38-Geometrijske-tetovaže  40-Geometrijske tetovaže 41-Geometrijske-tetovaže Anich-Andrew Chaim-Machlev  Krug Corey-Božanski  Corey-Ferguson Dot-krugovi-tetovaže Dr-Woo Francesco-Blackbindu geometrijski uzorak-tetovaža02 geometrijski uzorak-tetovaža09 geometrijski uzorak-tetovaža30 geometrijski uzorak-tetovaža37 geometrijski uzorak-tetovaža44 geometrijski uzorak-tetovaža51 geometrijski uzorak-tetovaža58 geometrijski uzorak-tetovaža79 geometrijski uzorak-tetovaža177  geometrijski uzorak-tetovaža191  geometrijski uzorak-tetovaža205 geometrijski uzorak-tetovaža212  Javier-Gaona Kamil-Czapiga Kenji-Alucky Kike-Bugni-Iluzija lubanje Lazer-Liz  Lippo2 Marcin-Aleksander-Surowiec Matt-Pehrson Michael-Bennett-2spirit-Tattoo Michele-LAbatte Neo Optička iluzija Piramide  Russ-Abbott1 Russ-Abbott-2 Sky-LArt-du-Point Uzorak rukava-tetovaža-za-muškarce tetovaža-uzorak  Trokut Trokuti Valentin-Hirš Valknut-bog-Odin-isprepleteni trokuti Victor-J-Webster Victor-Webster Vincent-Hocquet