150 nevjerojatnih ideja za tetoviranje teleta za muškarce i žene

Tetoviranje teleta, ali trebate inspiraciju? Ne propustite ovu zbirku nevjerojatnih ideja!

tetovaža sove tele

Jednako popularne među muškarcima i ženama, tetovaže tele dolaze u svim oblicima i veličinama i ostavljaju dovoljno prostora za kreativnost i originalnost.

U ovom ćemo članku raspravljati o nekim od najpopularnijih dizajna tetovaža na tele, kao i osvrnuti se na prednosti tetovaža potkoljenica.

Za više inspiracije i ideje za tetoviranje tele pogledajte našu galeriju u nastavku!

tetovaža tele lignje

Ideje za dizajn tetovaža teleta

Biomehanički

Posebno popularan među muškim tetovažama s teletom, biomehanički dizajni prikazuju fuziju ljudskog tkiva i mehaničkih elemenata.

Ideja je stvoriti iluziju da su ispod kože klipovi, zupčanici i cijevi dio anatomije, za razliku od kiborga znanstvene fantastike.

Ovisno o izgledu koji želite postići i sposobnostima umjetnika tetovaža u vašem području, razmislite o 3D tetovaži ili tradicionalnom stilu.

3D tetovaže teže savršenom fotorealizmu, stvarajući istinsku optičku iluziju otrgnute kože i metalnih dijelova isprepletenih mišićima. Tradicionalni stil više se doima poput crteža.

tetovaže tele

Za zabavu, razmislite o dizajnu steampunka-koji se odnosi na znanstvenofantastičnu postavu u doba viktorijanskog doba i koristi slike bakrenih zupčanika i dijelova sata.

Cvjetni

Cvjetni motivi nikada ne izlaze iz mode. Često se pojavljuje u ženskim tetovažama s teletom, cvijeće je izvrstan izbor za bilo koji smještaj.

Prvo, svaki od najpopularnijih cvjetova ima duboku i fascinantnu simboliku. Cvjetni dizajn također je lako proširiti u budućnosti.

Cvjetne-tetovaže

Neki od najpopularnijih cvjetova u dizajnu tetovaža uključuju ruže, ljiljane, tratinčice, lotose i cvijet trešnje.

Svaki od njih ima jedinstven i odmah prepoznatljiv izgled, kao i skup simboličkih značenja: za više detalja i ideja pogledajte naše namjenske članke o određenom cvijeću.

Šarena-dalija-tetovaža-ideja-na-tele

Životinje

Životinje su još jedan od osnovnih dizajna tetovaža. Glavni dio apela su simbolična i metaforička značenja koja izražava svaka životinja.

Mnogi ljudi također imaju posebnu naklonost prema određenoj vrsti životinja ili osjećaju duhovnu povezanost.

Životinje koje se obično biraju za dizajn tetovaža uključuju sove, jelene, vukove, medvjede, lavove, tigrove, leptire, vilinske konjice, zmije i mnoge druge.

Svaka životinja ima svoj skup značenja i može se predstaviti u velikom broju dizajna i stilova.

tetovaže tele

Kao što ste sigurno primijetili, mitska bića često se pojavljuju u dizajnu tetovaža za tele.

Zmajevi i feniksi su među najpopularnijim izborima.

zmaj-tele

Plemenski

Nekoliko desetljeća plemenske tetovaže bile su sinonim za polu-apstraktne dizajne, sastavljene od zakrivljenih linija koje su dolazile do oštrih, suženih krajeva.

Posljednjih godina postalo je sve popularnije crpiti inspiraciju za plemenske tetovaže iz tradicionalnih tetovažnih praksi i dizajna, na primjer iz polinezijskih ili maorskih plemenskih kultura.

Tradicionalne plemenske tetovaže imaju isprepletene uzorke i simbole, od kojih svaki predstavlja posebno značenje. Korištenjem ovih elemenata, dakle, moguće je stvoriti sjajne tetovaže koje također imaju složeno skriveno značenje.

Maori-tetovaža-ideja-na-tele

Sidro

Sidra imaju dugu povijest pojavljivanja u dizajnu tetovaža. To nije iznenađujuće, s obzirom na vezu između mornara i umjetnosti tetovaža. Ove su tetovaže i danas popularne, a tele je popularan položaj za ove dizajne.

Osim što izgleda sjajno, postavljanje sidra na potkoljenicu ima svoje značenje. Uostalom, predstavlja sigurnost i biti na čvrstom tlu – pa ga ima smisla postaviti na mišić na nozi.

Slike sidra mogu se dodati cvijeće, vrpce, natpisi i drugi elementi za stvaranje slojevitijeg dizajna tetovaže teleta.

Srca su također uobičajen dodatak, u kombinaciji sa sidrima za izražavanje predodžbe o važnosti ljubavi ili dubini određene veze.

Primjere ovih tetovaža možete vidjeti u našem vodiču.

tetovaže tele

Hvatač snova

Sinonimi za kulturu domorodaca, hvatači snova ukrasi su s dubokim simboličkim značajem. Poprimaju oblik glavnog kruga koji je ispunjen zamršenim simetričnim uzorkom. Perje ili dodatni krugovi vise s dna glavnog kruga.

Hvatači snova obješeni su na zidove i trebali su biti neka vrsta šarma, štiteći usnulu osobu od noćnih mora. Prema vjerovanju, mreža bi trebala ‘filtrirati’ snove te osobe, dopuštajući samo dobrim i korisnim da prođu.

Kao tetovaža, hvatač snova često se shvaća kao simbol sreće i duhovnosti. Tele je savršeno mjesto za tetovažu hvatača snova: glavni krug simbola postavljen je na najširi dio telećeg mišića.

Perje na dnu hvatača snova jako dobro pristaje na izduženi dio potkoljenice ispod.

Ovdje pročitajte više o tetovažama hvatača snova.

tetovaže tele

Odgovarajuće tetovaže na oba teladi

Simetrija koju nude teladi omogućuje puno kreativnosti ne samo s jednim, već s dva dizajna.

Ako su tetovaže postavljene na isto mjesto na obje listove, imaju slične oblike, stilski se podudaraju i zajedno tvore kohezivnu cjelinu, možemo ih smatrati odgovarajućim.

tetovaže tele

Ako želite postići ovaj učinak, važno je pobrinuti se da su dizajni na neki način komplementarni. Inače ćete imati samo dvije nepovezane tetovaže.

tetovaže tele

Primjeri besplatnih odgovarajućih tetovaža s teletom uključuju sunce na jednom teletu i mjesec na drugoj ili tigar s odgovarajućom tetovažom medvjeda na drugoj nozi. Simbol yin i yang, podijeljen na dva, također je uobičajen izbor.

Veličina i postavljanje

Potkoljenica se općenito smatra prikladnim i praktičnim mjestom za tetovaže. Do područja je lako doći, što će biti posebno korisno tijekom procesa ozdravljenja.

Za razliku od vaših leđa, na primjer, tele ne predstavlja izazov pri nanošenju krema ili samostalnoj promjeni omota.

tetovaže tele

Tele pruža relativno veliku površinu, što znači da možete postaviti dizajn srednje veličine na stražnju stranu potkoljenice, a da se ona ne obavija prema naprijed.

Omotavanje nije nužno loša stvar, ali može iskriviti određene dizajne ako se ne osmisli pravilno.

Što se tiče veličine, postoje tri glavne skupine ideja za tetoviranje teleta:

  • Stražnji dio potkoljenice – ovo će biti tetovaža koja pokriva većinu teladi bez omatanja
  • ‘Rukav’ potkoljenice – ova vrsta dizajna jedan je veliki komad koji se obavija oko noge, slično kao tetovaže rukava na rukama
  • Manji dizajn – male tetovaže s teletom mogu se postaviti bilo gdje uz stražnju stranu ili stranu potkoljenice. Sami izgledaju sjajno i kao dio veće zbirke malih dizajna.

Jedinstvena-munja-tetovaža-ideja-na-tele

Prednosti

Jedna od prednosti tetoviranja teleta je ta što ima dosta dodatnog prostora oko tela za dodavanje dodatnih elemenata u isti dizajn ili odvojene besplatne tetovaže.

Na primjer, kasnije možete proširiti tetovažu na bedru ili čak dobiti odgovarajući dizajn na drugom teletu.

Tetovaže na tele također je lako zataškati po potrebi, pod uvjetom da unaprijed isplanirate gdje je odjeća u pitanju. Nošenje dugih hlača očito je rješenje za prikrivanje tetovaže.

Ženama koje nose suknje ili haljine, par debelih, crnih tajica trebao bi pomoći da tetovaža bude manje vidljiva.

tetovaže tele

Daljnja razmatranja

Iako to nisu nužno nedostaci, morate imati na umu nekoliko stvari.

Nakon što je tetovaža dovršena, proći će otprilike 2-3 tjedna dok površina kože ne zacijeli. Tijekom tog vremena važno je paziti gdje je odjeća u pitanju.

Ne biste trebali nositi ništa pripijeno na nogama jer će to uzrokovati trljanje tkanine o tetovažu, iritirajući kožu i potencijalno oštetivši tetovažu.

Izbjegavanje dugotrajnog izlaganja sunčevoj svjetlosti jednako je važno jer to može uzrokovati blijeđenje i iritaciju. Stoga je tijekom faze ozdravljenja najbolje nositi široke hlače ili dugu suknju.

Mnogi od vas sigurno će se zapitati je li u redu obrijati noge nakon što ste tetovirali mišić tele. Nakon što koža zacijeli-nakon 2-3 tjedna, pod uvjetom da nije bilo nikakvih komplikacija-savršeno je brijati tetovirano područje.

tetovaže tele

Na kraju, prije nego što napravite tetovažu potkoljenice, razmislite neće li se vaš odabran dizajn na ovom mjestu smatrati bezosjećajnim ili uvredljivim. Najbolje je izbjegavati tetoviranje vjerskih slika na nogama, osim ako niste sigurni da nije nepoštovanje.

Na primjer, tetovažu Bude bilo gdje na donjoj polovici tijela mnogi smatraju uvredljivom.

Poznate osobe s tetovažama teleta

Hayley Williams – Pjevačica ima šareni dizajn na stražnjoj strani potkoljenice koji prikazuje automobil ‘Mirthmobile’ iz filma Wayneov svijet koji vozi u ružu.

Zoë Kravitz – Zoë ima vrlo malu tetovažu simbola lubanje i prekriženih kostiju na stražnjoj strani desne potkoljenice.

Margaret Cho-Američka komičarka, glumica, spisateljica i kantautorica ima malu tetovažu cvjetova trešnje na svom teletu.

Debra Wilson – Glumica ima opsežne i impresivne tetovaže koje joj pokrivaju obje noge, s istaknutim, odgovarajućim plemenskim dizajnom koji se obavija oko oba teladi.

Avril Lavigne-kanadska pjevačica ima sićušnu, plavo-crnu zvijezdu tetoviranu na leđima.

Završne riječi

Tele je savršen prostor za tetoviranje, s lakim održavanjem, velikom površinom i mnogo kreativnih i originalnih ideja za dizajn.

Uživajte u pregledavanju naše galerije i javite nam svoje favorite u komentarima ispod!

tetovaže tele

tetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže tele

tetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže teletetovaže tele

Tetovaža životinja

batman-noga-tetovaža

Beautiful-tribal-tattoo-idea-on-tele

boca-tetovaža

calvin-and-hobbes

keltski-lav

Šarmantna-kiša-ples-tetovaža-ideja-na-tele

chupacabra-tetovažaIdeja za tetovažu cool-pero-tele

Leš-tetovaža-ideja-na-tele

krava na teleTetovaža s perjem1

tetovaža ribagypsy-hello-kitty-tattoo

helloraiser-kitty

kolibrić

kelli-tele-tetovaža Divna-ručno-ispis-tele-tetovaža-ideja

sretan-13marvin-the-martian-tattoo

mega-čovjek

novo-tele-tetovaža

nova-plemenska-zmaj-tetovaža

new-york-yankees

ninja-svitak

Pretty-Tele-Tattoo

Romantična tetovaža ruža

Tetovaža ruža-tele

škripava sova

Tetovaža lubanje i sove

s-l-b-tele-tetovaža

Sportsko-tele-tetovaža-ideja

bik-tetovaža

Drvo-Vaga-zodijak-tetovaža-ideja-na-tele

Drvo-tetovaža

plemenski-tigarYin-Yang-tetovaža-ideja-na-tele

zombi-djevojka

zombi-pinup-tetovaža