150 Prekrasne tetovaže i značenja pauna

Primarni cilj umjetnosti tetovaža je privući pažnju osim što ima simboličku vrijednost. Iz tog razloga, za ljubitelje tetovaža bitno je odabrati dizajn koji je primamljiv i smislen. Tetovaže pauna jedan su od najzanimljivijih dizajna tetovaža jer do savršenstva prikazuju nevjerojatne boje repa i perja. Ovaj dizajn tetovaže savršen je jer obiluje ne samo estetskom ljepotom, već i simbolikom.

Značenje simbola pauna

Paun je mužjak pauna, prekrasna ptica koja potječe iz Indije. Ova leteća ptica ima impresivan niz boja u perju samo kod muških vrsta i zauzima važno mjesto u legendama i folkloru u kulturama diljem svijeta. Paun je nacionalna ptica Indije i ima značajno mjesto u povijesti zemlje, jer je veliki car Shah Jahan sjedio na paunskom prijestolju. Kao rezultat toga, ova izuzetna ptica povezana je s plemstvom i plemstvom. Zemlja također ima vjerski stav prema ovim pticama jer se smatraju vozilom božice Lakshmi, božice prosperiteta i bogatstva. Gospodin Krišna je također ukrasio paunovo pero na čelu, što daje podatak ovoj ptici u hinduističkoj religiji. Budistička religija vidi pauna kao totem poštenja.

I u kršćanstvu ptica ima veliki značaj jer se bijeli paun smatra simbolom Isusa Krista i Crkve. U grčkoj kulturi paun se promatra u suradnji s božicom Herom, koja je bila ljubomorna na sve ljepše od nje, pa se iz tog razloga paun obično smatra egoističnim stvorenjem. Neke kulture gledaju na paunove kao na ptice znanja i mudrosti. Kineska kultura vidi pauna kao pticu koja trudnicama donosi sreću. Uočeno je da pauni odbacuju svoje staro perje i mijenjaju ih svake godine, što dovodi do povezivanja ptica s obnovom i uskrsnućem. Ptica je također poznata kao ljekoviti totem zbog svoje sposobnosti da na nju ne djeluju toksini, pa se zato obično slika kako se bori s otrovnim zmijama. Uz različita značenja u povijesti i legendi, paunovi se smatraju simbolima ljepote, senzualnosti, besmrtnosti, slave i profinjenosti, dok bijeli paun označava čistoću.

Osim simbolične vrijednosti ptice, paunovo perje ima i posebno značenje. Samo su mužjaci obdareni ovim živahnim i privlačnim perjem i koriste ih za privlačenje ženki u svrhe parenja. Oči perja u kršćanstvu se smatraju Božjim očima, dok ih orijentalna kultura vidi kao oči Zla. Tumačenje dizajna pauna ima veliku raznolikost i na nositelju tetovaže je da pročita značenje tetovaže pauna kako želi.

Najpopularniji dizajni tetovaža pauna

Paunova tetovaža jedan je od onih dizajnerskih elemenata koji imaju ogromnu ljepotu i duboku simboliku, zajedno s velikom raznolikošću u dizajnu za izabrati. Možete istaknuti cijelo tijelo ili perje pauna ili isprobati nešto neobično kao bijeli paun kao temu dizajna. Dobar dio istraživanja može vam pomoći u odabiru najboljeg dizajna u tom pogledu:

  • Plemenski paun  – Jedan od trendovskih izbora među modernim ljubiteljima tetovaža su plemenske tetovaže koje su uspjele zadržati svoju privlačnost unatoč stoljećima. Odvažne linije i zamršeni uzorci značajke su plemenskih tetovaža koje umjetniku pomažu iznijeti najbolje u dizajnu s temom pauna.
  • Dizajn paunovog perja – Umjesto da se odlučite za dizajn koji ima potpunu sliku o paunu, možete se odlučiti za dizajn tetovaže s paunovim perjem, koji ima nevjerojatnu vizualnu privlačnost, zahvaljujući živim bojama u ovoj prekrasnoj kreaciji prirode. Za ove dizajne perja potrebno je manje vremena i prostora i izgledaju lijepo na ramenima, vratu, zglobovima i podlakticama. Ove tetovaže imaju žensku kvalitetu, što ih čini hitom među ženama.
  • Bijeli paun – Bijeli paun rijetka je poslastica za oko i u kršćanstvu se smatra simbolom čistoće i duhovnosti. Kao rezultat toga, umjetnost bijelog pauna odlična je opcija za one koji žele ispovijedati svoje vjerovanje u religiju i crpiti inspiraciju iz nje.

Završne riječi

Ono što je jako važno za one koji žele ispisati tetovažu pauna je da moraju potražiti stručnog umjetnika koji će iznijeti najbolje u tome. Kako znamo da će dizajn uvijek biti zamršen s velikom složenošću boja, stručnost umjetnika tetovaža je ono što je u velikoj mjeri važno. Također, za dobivanje ovog dizajna potrebna je velika predanost jer će trebati puno vremena da se napiše tintom, pa će u skladu s tim biti i vrlo bolno.

Paun žute boje s tintom na gornjoj desnoj strani leđaTetovaža s akvarelnim prskanjem s paunovim peromBočna tetovaža s ljubičastim paunovim peromPotpuno zapanjujuća tetovaža pauna na donjoj ruciSimbolička tetovaža pauna na ruciTetovaža labuda ili paunaMalo paunovo pero na inspiraciji na prsimaMala tetovaža crnog pauna na prsimaJednostavna tetovaža malog pauna na gležnjuJednostavna tetovaža sa strane crnog paunaTetovaža nadahnuća paun s cvijećemTetovaža pauna sa žutom ružomTetovaža pauna s crvenim cvjetovimaInspiracija vrtlog tetovaža paunaTetovaža pauna na vratuTetovaža pauna na ruciTetovaža paun na donjoj noziTetovaža inspiracije pauna na nadlakticiBočna tetovaža s glavom paunaPaunovo pero s tetovažom inspiracije u boji bojeTetovaža s paunovim perom na prstuTetovaža paunovo pero na leđima za ženeTetovaža s paunovim perom na leđimaTetovaža paunovo pero na ramenuCvjetna tetovaža inspirirana paunovim peromTetovaža beskonačnosti s paunovim perom

Narančasta dizajnerska tetovaža dizajna tetovaža pauna i paunaPrekrasna tetovaža paunaNevjerojatna tetovaža pauna s ogrlicomDizajn tetovaža pauna u obliku srcaTetovaža stopala Paunovo pero i mala ljubičasta srcaTetovaža leteći paun na ramenuFine Line tetovaža paunaZagonetna tetovaža u boji paunaRazličiti cvijet s tetovažom pauna Tetovaža slikeDetaljna tetovaža paunaŠareni tetovaža pauna na donjoj ruciŠarena tetovaža s paunovim peromZapanjujuće lijepe tetovaže paunaHrabro Dovoljno paunovo tetovažno peroPlavo paunovo pero s tetovažom na gornjem dijelu grudi srcaTetovaža plavog zelenog pauna na trbuhuTetovaža crnog pauna na leđima InspiracijaNevjerojatno lijepa tetovaža paunaPrekrasna i zadivljujuća tetovaža pauna

Teniele-Sadd-578x770

Emily-Rose-578x578

Javanski-kana-tetovaža

2-Natrag-Paun-Tetovaža

4-Tetovaža-paun-tetovaža

5-Halfsleeve-Paun-Tattoo

6-Škrinja-paun-tetovaža

10-Tetovaža s niskim leđima-paunom

11-Peacock-Feather-by-Sandor-Konya

12-paun-tetovaža na leđima

13-paun-japanski-tetovaža

14-Paun-Tetovaža-za-djevojku

18-Paun-Side-Tattoo

19-kana-krona-pokušaj pauna

21-Paun-tetovaža

22-Paun-Pero-i-Cvijet-Tetovaža

24-paun-tetovaža

25-šarena tetovaža s paunovim leđima

26-Paun-Tetovaže-trešnja-cvijet

27-Paun-sa-Magnolia-Natrag-tetovaža

28-Paun-pero-na-prstu-tetovaža

30-paun-pero-na-nozi

31-Tetovaža s punim leđima-paunom

32-akvarel-paun-tetovaža

35-Paun-pero-sa-hvatačem snova-tetovaža

37-Paun-Tetovaža-za-žene1

39-Tetovaža s paunovim rukavima

40-paun-leđa-tetovaža

42-Paun-Back-Tattoo

43-Paun-tetovaža

44-Paun-Tetovaža-Iza uha

45-Paun-tetovaža

46-Paun-Tetovaža sa strane

49-Paun-polu-rukav-tetovaža

50-paun-polu-rukav-tetovaža

52-Paun-Tetovaža-na-stopalu

53-Paun-Perje sa strane

55-Paun-pero-tetovaža podlaktice

Jackie-Zec

Johan-Finné

Jondix

Katy-Gold

Kristel-Oreto

Tim-Kerr

Valerie-Vargas

Z-6

Z-8

Z-10

Z-15