150 prekrasnih tetovaža i značenja ruža

Trebate inspiraciju za tetovažu ruža? Pogledajte ove nevjerojatne dizajne i pronađite ideje za svoju sljedeću tetovažu.

tetovaža ružnih prsa

Prije nego što se tetovirate – čak i klasično, poput dizajna ruže – dobro je malo istražiti i saznati koja bi potencijalna simbolična značenja mogla imati vaša buduća body art.

U nastavku ćete pronaći sve što trebate znati o značenju tetovaža ruža, uključujući određene boje ruža i neke sjajne ideje za te tetovaže za žene i muškarce.

tetovaža ruža

Značenje tetovaže ruže

Općenito, ruže u tetovažama obično znače ljubav, čast, ljepotu, ravnotežu, spletku ili bezvremenost.

Često se koriste isključivo kao ukrasni elementi – uostalom, ne mora svaka tetovaža imati dublje značenje.

Ponekad su, međutim, namjerno simbolički element dizajna.

tetovaža žute ruže

Ljubav

U današnje vrijeme ruže uglavnom simboliziraju izraz romantične ljubavi – a ova je asocijacija sve samo ne nova.

Već u grčkoj mitologiji ruža je bila cvijet Afrodite, božice ljubavi. Često su je prikazivali s trnovim ružama oko glave.

Prema mitu, nakon što je Afroditin ljubavnik, Adonis ubijen, iz lokve njegove krvi izrastao je grm ruže.

Ova legenda pomaže učvrstiti vezu između crvenih ruža i pojma vječne ljubavi – pridruživanje ljubavnicima do smrti i poslije.

ruže na ruci

Tetoviranje ruže – osobito one jedne crvene ruže – popularan je način izražavanja romantične ljubavi.

Ako želite poštovati svoju vezu i iskazati svoju vječnu ljubav prema svojoj drugoj osobi, ovo je jedan od najboljih načina za to.

Razmislite o tome da dizajnu dodate ime svog partnera kako biste ga učinili još osobnijim.

Slika ruže namijenjena obilježavanju romantične ljubavi ima još jednu razinu značenja – ideja da je vaša ljubav vječna potcrtana je trajnošću same tetovaže.

tetovaža ruža (1)

Tajne

Zahvaljujući nekoliko rimskih običaja, ruže su ponekad simbol tajni, odanosti i prešutnog razumijevanja.

Stari Rimljani običavali su objesiti ruže iznad stolova za sastanke kako bi naznačili da se sve što se kaže za stolom neće ponoviti i da će ostati tajna.

Slično, na vrata su postavljene ruže koje su prenijele poruku da se unutar sobe vodi privatni razgovor – onaj koji se ne smije preslušati ili prekinuti.

lijepa tetovaža ruža

Izraz sub rosa, koji se i danas koristi, potječe iz ovih običaja – doslovno se prevodi kao “ispod ruže” i znači dijeljenje i čuvanje tajne.

Tetovaža ruže, dakle, može biti simbol povjerenja, časti i odanosti – prijedlog da držite do riječi i ostanete vjerni obećanjima koja ste dali i tajnama koje čuvate.

Rose-tetovaže-Djevojke-tetovaža

Ravnoteža

Povezanost ruže s ravnotežom uglavnom je utemeljena na Tarot karte i okultno. Neki ljudi vjeruju da je uz pomoć Tarot karata moguće gatanje – to jest predviđanje budućnosti i/ili stjecanje boljeg, dubljeg razumijevanja sadašnjosti.

Ideja o ravnoteži proizlazi iz strukture cvijeta ruže. Latice su simbol nade i novih početaka, što je u suprotnosti s obranom i gubitkom povezanim s trnjem.

U tradicionalnom dizajnu Tarota, ruža se pojavljuje na kartama Čarobnjak, Smrt, Budala i Snaga – koje su sve povezane sa značenjima ravnoteže i ravnoteže.

tetovaža plave ruže

Značenje boja tetovaža ruža

Osim simbolike koja se ruži pripisuje općenito, određene boje ruža imaju i svoje daljnje značenje. Boje ruža s najbolje utvrđenim značenjem su crvena, bijela i žuta.

crvene ruže prvenstveno su povezane s ljubavlju i strašću – tradicionalno bi se nekome dale samo kao izraz bezuvjetne ljubavi.

Međutim, oni također imaju niz drugih simboličkih asocijacija, poput hrabrosti i poštovanja. One proizlaze iz same boje više nego iz cvijeta – crvena je općenito boja moći, hrabrosti i postignuća.

tetovaža ruža

Istodobno, značenje tetovaže crvene ruže nije uvijek glavni razlog odabira ovog dizajna – crvene ruže nedvojbeno su lijepe i impresivne. Često se biraju kao dizajn tetovaža čisto zbog svog izgleda.

Bijele ruže zalažu se za nevinost, poniznost i čistoću. Iako su povezani s brakom i novim počecima, oni su također simbol djevičanstva.

Prema kršćanskoj legendi, cvjetovi grma crvene ruže pobijelili su kad je Djevica Marija na nju položila kaput.

Slično tome, njemačka legenda uključuje crvenu ružu koja je postala bijela nakon što je oprana suzama Marije Magdalene.

Cool-Rose-tetovaža-na-zapešću

Tetovaže bijele ruže mogu, kao i svaki drugi dizajn, biti čisto estetske bez dubljeg značenja. Također mogu prenijeti vrijednost nevinosti i čednosti.

Ponekad tetovaža bijele ruže simbolizira izgubljenu voljenu osobu – bijele ruže uobičajen su izbor pogrebnog cvijeća, posebno onih mladih ljudi.

Žute ruže nedavno su počeli povezivati ​​s prijateljstvom. Skeptici sugeriraju da je to rezultat marketinške smicalice da se proda više ovog cvijeća, ali bez obzira na razlog, žute ruže obično se daju prijateljima i izražavaju neromantičnu odanost i ljubav.

ruža i mikrofon

Žuta ruža u tetovaži može, dakle, biti simbol prijateljstva, često se odnosi na određenu osobu. Ova vrsta tetovaže može se nadopuniti dodavanjem imena osobe u dizajn. Žute ruže također čine izvrsne tetovaže za prijatelje.

Ostale postojeće boje ruža uključuju ružičasta (zahvalnost, zahvalnost) i naranča (želja, entuzijazam).

The Crna ruža simbol je smrti, misterije i tamne magije. Crne ruže ne postoje u prirodi, iako se crvene ruže ponekad boje kako bi produbile svoju boju. To nije osobito jaka veza, ali crne ruže ponekad se povezuju s anarhizmom.

Plave ruže simboliziraju magiju i misterij, a boja se ne javlja prirodno.

Tetovaže plave ruže-tetovaže na ruci-djevojke

Popularni dizajni tetovaža ruža

Ruže su među najpopularnijim izborima za dizajn tetovaža. S klasičnim, bezvremenskim izgledom, odlično funkcioniraju i kao glavni dizajn i kao pozadina ili ukras za kombiniranje s drugim elementima.

Tetovaža pojedinačne ruže

Jedna ruža, posebno crvena, tipično predstavlja neprolaznu ljubav prema jednoj osobi. Međutim, on također može biti reprezentativan za druga gore opisana značenja – ili jednostavno biti isključivo dekorativan.

S numerološke perspektive, ruža sa sedam latica simbolizira uključivanje, red i univerzalno razumijevanje. Ruža s osam latica u međuvremenu predstavlja ponovno rođenje i obnovu.

Naravno, ruže obično imaju više latica – obično 20 ili više – ali mogu biti stilizirane tako da drže manje latica i da su još uvijek prepoznatljive kao ruže.

tetovaža ruža

Tetovaža tri ruže

Kaže se da je buket od tri ruže jednak riječi ‘volim te’. Dizajn tetovaže koji uključuje tri ruže mogao bi biti odraz ovoga – što znači ljubav i naklonost.

U slobodnom zidarstvu tri ruže simboliziraju tri vodeća načela – ljubav, svjetlo i život.

Razlog odabiru ovog određenog broja cvjetova za dizajn tetovaža mogao bi biti praktičan ili estetski. Tri ruže mogu se rasporediti u obliku trokuta za veća, ravna područja tijela, poput ramena ili leđa.

Izgledaju jednako uravnoteženo kada su dio linearnije tetovaže za izdužene prostore – poput ruke, teleta ili rebara.

tetovaža ruža

Tetovaža ruže i lubanje

Lubanje se obično shvaćaju kao simboli smrti, ali i pobjede (smrt neprijatelja) i koncepta smrtnosti.

Dizajn lubanje i ruže mogao bi simbolizirati obećanje novog početka – rasta (ruža) nakon završetka faze ili razdoblja (lubanja). Dizajn također može značiti vječnu ljubav ili poslužiti kao podsjetnik da se cijeni ljepota života (ruža) dok mi možemo (lubanja = smrtnost, neizbježna i predstojeća smrt).

Vizualno postoji nekoliko načina kombiniranja ovih elemenata. Uobičajen izbor je da ruža raste iz jedne od očnih duplji lubanje. Ruže se mogu omotati oko lubanje poput vinove loze s izloženim trnjem ili se lubanja može ugnijezditi među buketom ruža.

tetovaža ruža

Tetovaža ruže i kompasa

Kompas je snažan simbol – iznenađujuće – smjera i vodstva. Ambicija je drugo značenje koje se često povezuje s kompasom, kao i neovisnost – pronaći svoj put, a ne slijediti zacrtani put.

U kombinaciji s ružom u jednom dizajnu tetovaže pojavljuje se nekoliko značenja. Dizajn bi mogao značiti ravnotežu i lojalnost – ostati istinit i “na putu”, slijedeći svoje vrijednosti.

Ako uzmemo da ruža znači ljubav (u ovom se slučaju preporučuje crvena ruža), tada njezina kombinacija s kompasom sugerira da je ljubav vodilja u vašem životu.

Zanimljivo je da je dio kompasa koji prikazuje kardinalne smjerove – “strijele” na licu kompasa – poznat kao ruža kompasa ili ruža vjetrova.

tetovaža ruža

Tetovaža ruža i bodež

Klasična mornarska tetovaža, ovaj dizajn uključuje bodež koji probija cvijet ruže.

To znači da je pomorac odan i spreman učiniti sve da služi, uključujući uništavanje nečeg lijepog kako bi zaštitio svoje vrijednosti. Ovo je popularan izbor među tetovažama ruža za muškarce.

tetovaža ruža

Samca cvijet ruže s imenom je još jedan primjer tipične mornarske tetovaže – podsjetnik na ženu ili partnera koji su ostavljeni dugo na vrijeme dok mornar kreće na putovanje.

Tetovaža ruže i sidra

Još jedan mornarski klasik, ovaj dizajn predstavlja predanost voljenoj osobi, unatoč vremenu i udaljenosti.

Sidro nije samo nautički simbol, već predstavlja i snagu, postojanost, podršku i sigurnost. Kombinacija s crvenom ružom, simbolom ljubavi i strasti, sugerira predanu vezu i pronalaženje podrške i sigurnosti u voljenoj osobi.

Vrlo detaljno objašnjavamo tetovaže temeljene na sidrima i izlažemo neke nevjerojatne primjere u našem posebnom vodiču.

tetovaža ruža

Tetovaža male ruže

Iako su mnogi dizajni ruža prilično veliki i prostrani, nema razloga zašto se ovaj prekrasan cvijet ne može smanjiti na mali dizajn.

Za malu tetovažu ruža-koja pristaje iza uha, na zapešću ili bilo kojem drugom prostoru slične veličine-razmislite o relativno jednostavnim dizajnom. Potpuno crne ili čak samo konture tetovaže odličan su izbor ovdje, kao i čvrste boje ispune i ograničena količina detalja.

Razlog tome je što mali dizajni općenito ne bi trebali biti previše zamršeni. Korištenje pretankih linija može ih dovesti do iscrpljivanja s vremenom-kako tetovaža zacjeljuje, riskirate da završite s neravnim, izlomljenim linijama.

rose-tattoo-designs-5

U međuvremenu, ako su linije preblizu, tetovaža možda neće stariti onako kako biste željeli. Koža se s vremenom rasteže, a tetovaže starenjem gube oštrinu i detalje, a neke linije mogu postati šire nego što je prvotno bilo predviđeno. Ako su blizu jedno drugoga, naletjet će jedno na drugo i dizajn će nestati.

Za uistinu male tetovaže – sa strane prsta ili uha, možda će trebati uključiti minimalne količine detalja. Jednostavan crni dizajn-poput sjene u obliku ruže-općenito je pravi način.

tetovaža ruža

Stilovi tetovaža ruža

Ako domišljate vlastiti dizajn, a ne odabirete postojeći, ključni elementi vaše tetovaže nisu jedini faktor. Drugi izbor je sveukupni stil ili tehnika tetovaže.

Tradicionalna tetovaža ruža

Tradicionalni stil uključuje podebljane, crne obrise sa živim bojama za ispunu, obično s vrlo malo zasjenjivanja. Karakterizira ga niska razina realizma, više nalikuje izvedbi crtića nego stvarnosti.

Tradicionalni dizajn ruža ima klasičan, bezvremenski osjećaj. Ovo je savršen izbor za slike ruža u mornarskom stilu jer je upotreba tradicionalne tehnike jedna od definirajućih karakteristika mornarskih dizajna.

tetovaža ruža

3D tetovaža ruža

Jedna od najpopularnijih opcija rada s ružičastom tintom u posljednjih nekoliko godina je 3D stil. 3D tetovaže u osnovi su hiperrealistične izvedbe slike ili objekta s ciljem potpunog fotorealizma.

To se postiže pažljivim zasjenjivanjem i nedostatkom jasnih, nepotrebnih obrisa za stvaranje iluzije dubine.

3D-tetovaža crvene ruže

Jedna ruža djelovat će jednako dobro kao i složeniji dizajn. 3D tetovaža ružičastih rukava, na primjer, zasigurno će biti impresivna i lijepa.

Ruže u boji i u sivim tonovima ovdje su održive opcije. Naravno, 3D tetovaže ruža u boji stvorit će bolju iluziju, vrlo sličnu pravoj ruži, i bit će privlačnije.

Opcija sive boje u međuvremenu dodaje drugačije raspoloženje tetovaži i – što je važno – vjerojatno će se lakše uklopiti s drugim tetovažama – uključujući potencijalne buduće dodatke ruži.

Ruža-tetovaža-bez obrisa

Tetovaža ruža u akvarelu

Kao što ste možda pretpostavili, tehnika akvarela ima za cilj oponašanje izgleda akvarelne slike.

Svijetli, crni obrisi mogu se koristiti za davanje tetovaže veće definicije, ali općenito, većina dizajna izrađena je tintom u boji, nanesenom na kožu na način da na nekim mjestima izgleda razvodnjeno.

tetovaža ruža

Rezultirajuća tetovaža je živahna i originalna, sa svjetlijim, nježnijim izgledom.

Završne riječi

Nadamo se da sada imate potpuno razumijevanje potencijalnih značenja dizajna ruža i, još bolje, čvrstu ideju o slikama ruža koje želite dobiti. Za više inspiracije pogledajte galeriju u nastavku!

tetovaža ruža (3)tetovaža ruža (4)tetovaža ruža (1)tetovaža ruža (2)tetovaža ružatetovaža ružatetovaža ružatetovaža ružatetovaža ružatetovaža ružatetovaža ružatetovaža ružatetovaža ružatetovaža ružatetovaža ružatetovaža ružatetovaža ružatetovaža ružatetovaža ružatetovaža ružatetovaža ružatetovaža ružatetovaža ružatetovaža ružatetovaža ružatetovaža ružatetovaža ružatetovaža ružatetovaža ružatetovaža ružatetovaža ružatetovaža ružatetovaža ružatetovaža ružatetovaža ružatetovaža ružatetovaža ružatetovaža ružatetovaža ruža

 3D-ruža-tetovaža-dizajna  Awesome-Rose-Tattoo Lijepa-crvena-ruža-tetovaža Ideje o lijepim ružama-tetovažama na ramenu Ljepotica-i-zvijer-akvarel-ruža-tetovaža Crna ruža-tetovaža Black-Rose-tattoo-on-foot  Tetovaža sa satom i ružom Obojene ruže-tetovaže-Tetovaže stopala za djevojčice Obojena-ruža-tetovaža-Male-tetovaže Cool-Rose-tetovaža-na-bedru  Slatko-iscijeljene-ruže-tetovaža Različite-tetovaže ruža Tetovaže podlaktice Guns-n-roses-tattoo Love-this-location-for-a-small-tattoo Crvene ruže-tetovaža na ruci Tetovaže ruža i krunica Ružin cvijet s ukrasima Rose-full-back-tattoo Ruže-tetovaža-za-djevojku na ramenu Tetovaže ruža-tetovaža-za-djevojka-ramena Rose-Tattoo Rose-Tattoo -–- crno-sivo-bedro rose-tattoo-designs-1 rose-tattoo-designs-1 rose-tattoo-designs-4  rose-tattoo-designs-6 rose-tattoo-designs-7 rose-tattoo-designs-8 rose-tattoo-designs-9 rose-tattoo-designs-10 ???????????????????????? rose-tattoo-designs-14 rose-tattoo-designs-15 rose-tattoo-designs-16  rose-tattoo-designs-18 rose-tattoo-designs-19 rose-tattoo-designs-20 rose-tattoo-designs-21 rose-tattoo-designs-22 rose-tattoo-designs-23 rose-tattoo-designs-26 rose-tattoo-designs-28 rose-tattoo-designs-31 rose-tattoo-designs-32  rose-tattoo-designs-34 rose-tattoo-designs-36 rose-tattoo-designs-38 Rose-tattoo-Full-back-tattoo Rose-tattoo-Japanese-tetovaže  Ruža-tetovaža-na-leđima-ramena Rose-tattoo-on-foot Rose-tattoo-on-foot-Women-tetovaže Rose-tattoo-on-hand-Women-tetovaže Ruža-tetovaža-na-nozi Ruža-tetovaža-na-strani tijela Ruža-tetovaža-na-ruci Ruža-tetovaža-na-nadlaktici Rose-tetovaže-Iza uha  Tetovaže ruže na boku Ruža-tetovaže-na-bedru Ruža-tetovaže-na-zapešću Sexy-Rose-Tattoo-Designs Zasjenjene ruže-tetovaža Jednostavne tetovaže sa stopalima Tetovaže jednostavnih ruža   Žene-tetovaže-Rose-tetovaža-pješice Žene-tetovaže-Rose-tetovaže-na-strani tijela tetovaža ruža tetovaža ruža tetovaža ruža