150 tetovaža za donji dio leđa za muškarce i žene

Svestrane i savršene za srednje do velike simetrične dizajne, tetovaže na donjem dijelu leđa popularne su od ranih 2000-ih.

donji dio leđa tetovaža cvijeća

U ovom ćemo članku raspravljati o prednostima i nedostacima ovog položaja i predložiti neke sjajne ideje za jedinstvene tetovaže na donjem dijelu leđa.

Za više inspiracije pogledajte galeriju u nastavku!

Dizajn tetovaža donjeg dijela leđa

Donji dio leđa pruža relativno veliku, ravnu površinu za rad. To znači da možete odabrati dizajn u rasponu od vrlo malih do otprilike veličine A4 lista papira.

Simetrični dizajn donjeg dijela leđa

Simetrični dizajn daleko je najpopularniji izbor. Uzimajući kralježnicu kao središte, dizajni se šire simetrično u oba smjera.

tetovaže donjeg dijela leđa-za-djevojke-32

Alternativno, simetrična tetovaža donjeg dijela leđa može uključivati ​​dva elementa koji nisu povezani. Svaki će biti tetoviran s obje strane kralježnice, na jednakoj udaljenosti.

OLYMPUS DIGITALNA KAMERA

Što se tiče teme simetričnog dizajna, nebo je granica. Ako ste dovoljno kreativni, bilo koju sliku možete pretvoriti u simetričnu tetovažu.

Geometrijske tetovaže

Geometrijski stil tetovaža često je simetričan po definiciji, pa može biti dobro polazište za gore opisanu opciju.

Geometrijske tetovaže koriste – kako naziv implicira – geometrijske figure i linije za stvaranje modernog, suvremenog dizajna. Oni su popularan izbor među muškim tetovažama na donjem dijelu leđa.

Životinje su obično subjekti geometrijskih tetovaža, s primjerima kao što su jeleni, tigrovi i sove. Apstraktni uzorci također su popularni, kao i cvijeće i mandale.

Cvjetne tetovaže donjeg dijela leđa

Cvijeće je apsolutna osnova tetovaža, a ni donji dio leđa se ne razlikuje.

Dvije su glavne prednosti odabira cvijeća za vaš dizajn. Prvo, izgledaju sjajno bez obzira na stil – crni i jednostavni ili 3D u punoj boji, jednako su privlačni.

Drugo, cvijeće se može koristiti u tetovažama kao sredstvo izražavanja simboličkih značenja i osobnih sjećanja.

Seksi-donje-leđa-tetovaže-za-žene-11

Svaki cvijet ima barem jedno značenje koje predstavlja – a mnogi imaju nekoliko. Odabirom pravog cvijeta ili kombiniranjem nekoliko, možete osigurati da vaša tetovaža simbolično izražava nešto važno za vas.

Na primjer:

  • crvene ruže znače ljubav i romantiku, iako također predstavljaju hrabrost i snagu.
  • Ljiljani cvijeće su ženstvenosti, čistoće, obnove i majčinstva.
  • Lotos cvijeće simbolizira čistoću i ponovno rođenje.
  • Poljsko cvijeće sugeriraju slobodan duh i neovisno razmišljanje. Sve vrste biljaka koje rastu u divljini imaju vrlo specifična značenja, isto.
  • Trešnjin cvijet simboli su obnove, proljeća i novih početaka. Oni također zastupaju ideju smrtnosti i važnost življenja u trenutku. Oni su uobičajen izbor za tetovaže donjih leđa, posebno za žene. Više primjera možete vidjeti u našem vodiču ovdje.

Pogledajte naš posvećeni članak o cvjetnim tetovažama i njihovom značenju kako biste saznali više i vidjeli primjere.

10554146_717902611596793_1598668222_n

Većina ljudi nije upoznata sa značenjem određenog cvijeća. Zahvaljujući tome, značaj svoje tetovaže cvijeća moći ćete zadržati privatnim.

Cvijeće se, naravno, može složiti u simetričan dizajn. Ako vam je simetrija važna, razmislite o pogledu odozgo na cvijet ili lotos sa strane.

Plemenske tetovaže na donjem dijelu leđa

Postoje dva načina za razumijevanje izraza ‘plemenske tetovaže’. Za neke to znači stil tetovaža 90-ih, s polu-apstraktnim dizajnom izrađenim šiljatim linijama.

tetovaže donjeg dijela leđa-za-djevojke-28

U novije vrijeme plemenske tetovaže zapravo su se počele oslanjati na prave plemenske kulture, poput polinezijskog ili astečkog body arta.

Prva kategorija koristi uzorke koji nemaju svojstveno značenje. To je samo estetski stil koji se koristi za predstavljanje određenih predmeta i životinja. Često, ovi dizajni koriste leptire i zmajeve kao svoje subjekte.

U međuvremenu, plemenske tetovaže na donjem dijelu leđa koje posuđuju iz određenih kultura imaju vrlo specifična značenja. Određeni uzorci koji se pojavljuju u zamršenim dizajnom imaju simboličko značenje. Možete ih kombinirati na različite načine kako biste postigli jedinstvene učinke i značenja.

Ovi dizajni omogućuju popularne tetovaže donjeg dijela leđa posebno za dečke.

Ako želite saznati više o plemenskim tetovažama, pogledajte ovaj članak. To će vam dati pregled plemenskih tetovaža općenito, kao i ukazati na specifičnije stranice, poput tetovaža Maori.

Dizajn životinja

Medvjedi, tigrovi, lavovi, ptice – postoji mnoštvo primjera životinja popularnih u dizajnu tetovaža.

Svaka životinja predstavlja različite kvalitete i ima svoja simbolička značenja. Zbog toga možete koristiti tetovažu uistinu izraziti tko ste ili odražavati svoje vrijednosti.

Na primjer, jeleni su simbol autoriteta i regeneracije. U međuvremenu, lavovi predstavljaju snagu, kraljevsku vlast i pravdu.

Neke životinje imaju posebnu važnost u određenim kulturama. Na primjer, tigrovi su posebno važni u kineskoj kulturi pa biste mogli razmotriti tetovažu tigra u kineskom stilu.

Mitska bića, poput zmajeva i feniksa, također vrijedi razmotriti.

Dizajn životinja ne mora biti velik. Na primjer, leptiri, ptice i vilinski konjici savršeni su za male tetovaže u donjem dijelu leđa.

tetovaža donjeg dijela leđa

Dizajn ilustracija

Tetovaže koje prikazuju ilustracije scena iz knjiga i priča stvaraju jedinstvenu i vrlo personaliziranu ideju.

tetovaža leđa alice u zemlji čuda

Djelomično popularizirane od poznatih osoba poput Lena Dunham, ti dizajni uključuju uzimanje ilustracije knjige priča kao referencu za tetovažu.

Na primjer, tetovaže Alise u zemlji čuda popularan su izbor – osobito klasične ilustracije iz prvog izdanja knjige.

Tetovaža Alisa u zemlji čuda od Franka Stoneyja

Donji dio leđa, s velikim ravnim prostranstvom, savršeno je mjesto za velike, detaljne tetovaže poput ovih.

Međutim, istodobno se možete odlučiti za manju sliku – na primjer iz crtića – koja će učiniti zaista slatke tetovaže na donjem dijelu leđa.

Seksi-donje-leđa-tetovaže-za-žene-39

Druge ideje

Naravno, ovo su samo neki prijedlozi za odabir polazišta kada razmišljate o svojoj tetovaži. Ostali uobičajeni dizajni uključuju:

  • Srce -uobičajene tetovaže na donjem dijelu leđa za djevojčice, srca i brave u obliku srca mogu biti popraćene drugim elementima, poput cvijeća ili plemenskih uzoraka.
  • Hvatač snova -definitivno najbolja tema tetovaža na temu domorodaca Amerike, tetovaže hvatača snova su čari za sreću koji izgledaju sjajno na donjem dijelu leđa.
  • Mandala – mandale obično nalikuju cvjetnim uzorcima. Kružni su i moraju biti prilično veliki da bi se sačuvali svi detalji – pa je donji dio leđa savršen položaj.
  • Zvijezda – zvijezde stvaraju iznenađujuće smislene tetovaže. Mogu se složiti u složene uzorke, ili možete samo tetovirati jednu zvijezdu.
  • Pero – kao simboli, perje obično znači slobodu, hrabrost i duhovnost. Zanimljivo je da perje različitih ptica ima različita simbolična značenja. Naravno, i oni izgledaju drugačije – mogli biste se odlučiti za veliku, bujnu tetovažu paunova pera na donjem dijelu leđa ili jednostavno pero orla.

11137790_345351602330198_2001505722_n

Je li donji dio leđa dobro mjesto za tetoviranje?

Kratak odgovor je da – dobar kao i svaki drugi položaj. Ako imate dobru ideju za dizajn koji odgovara određenom prostoru, bilo gdje je dobro mjesto za tetoviranje.

Ipak, svaka lokacija imat će određene prednosti i nedostatke.

Pros

Tetovaže na donjem dijelu leđa postale su popularne, osobito među ženama, početkom 2000 -ih. Nije to bila slučajnost: tada su i traperice s niskim krojem i krojevi bili na vrhuncu popularnosti.

Uz ovakvu odjeću, donji dio leđa bio je izložen – pa su se tetovaže na ovom području mogle prikazati i upotrijebiti za poboljšanje stila i izgleda osobe.

Jedna od najboljih stvari u vezi s ovim položajem je i dalje činjenica da se po potrebi može izložiti ili sakriti. Na primjer, nećete imati problema sa prikrivanjem ove tetovaže na poslu sa svojom uobičajenom odjećom, ali svejedno je možete pokazati u teretani ili na plaži.

Seksi-donje-leđa-tetovaže-za-žene-5

Zapravo, donji dio leđa najveća je ravna površina na tijelu koju je lako sakriti, posebno za žene. Stoga je to jedna od jedinih mogućnosti ako želite napraviti veliku tetovažu koju možete sakriti normalnom odjećom.

Još jedna prednost ovog položaja je što je umjetniku tetovaža lako raditi. Sve što trebate učiniti je sjesti ili leći na trbuh, a oni bez problema mogu doći do cijele površine vaše buduće tetovaže.

Budući da je donji dio leđa ravni, omatanje neće predstavljati problem-osim ako ne odaberete dizajn koji će se omotati oko vaših strana.

Seksi-tetovaže-donji dio leđa-za-žene-20

Protiv

Jedan od najočitijih nedostataka je što nećete moći lako vidjeti tetovažu. Naravno, možete nekoga natjerati da vam ga fotografira ili upotrijebi dva ogledala. Ipak, neki se radije tetoviraju tamo gdje ih mogu vidjeti.

Ovisno o tome koliko je veliki dizajn, možda će biti teško održavati tetovažu u prvih nekoliko dana. Morat ćete nanijeti kremu na to područje, a ako vam tetovaža ide daleko iznad leđa, možda će vam trebati pomoć da dođete do određenih dijelova tetovaže.

Također je važno imati na umu da ne biste trebali namakati svježu tetovažu. Budući da bi vam ovaj bio na donjem dijelu leđa, kupke neće doći u obzir.

Da budemo jasni, tetovažu možete smočiti – samo dugotrajno namakanje može je oštetiti.

Razina boli

Razina boli uobičajena je briga kod tetovaža u donjem dijelu leđa, i to ne bez razloga. Tetoviranje donjeg dijela leđa u prosjeku uzrokuje umjerenu bol.

Naravno, koliko je to izazovno iskustvo ovisit će o vašem individualnom pragu boli. Svatko različito osjeća bol u različitim dijelovima tijela. Nažalost, nećete sa sigurnošću znati kako ćete podnijeti bol dok tetovaža ne počne raditi.

Seksi-donje-leđa-tetovaže-za-žene-9

Dobra vijest je da donji dio leđa nije daleko najosjetljivije područje tijela. Koža je na leđima relativno debela.

Dijelovi donjeg dijela leđa koji će najvjerojatnije uzrokovati veće količine boli leže uz kralježnicu. Ako bilo koji dio vašeg dizajna padne izravno na kralježnicu ili blizu nje, to će vjerojatno biti najbolniji komad.

Ako ste doista zabrinuti zbog boli, pitajte svog umjetnika za tetovaže o umornim kremama. Važno je o tome prvo razgovarati s njima – nemojte samo ući u kremu za utrnuće koju ste sami kupili! Većina umjetnika tetovaža odbija nastaviti i tražiti od vas da promijenite termin.

Seksi-donje-leđa-tetovaže-za-žene-26

To je zato što vani postoje razne vrste utrnulih krema, a nisu sve prikladne za tetovaže. Čak i kad su posebno dizajnirane za tetovaže, još uvijek morate odabrati onu pravu za područje i vrstu dizajna.

Najvažnije je ne brinuti previše o boli. Odmorite se prije dolaska na termin. Provjerite jeste li pravilno jeli kako biste održali razinu šećera u krvi i zapamtite: uskoro će biti gotovo!

Posljednja stvar – odlazak na veliku tetovažu, pogotovo ako vam je prva, može biti stresan. No, nemojte piti alkohol prije zakazanog termina kako biste skinuli prednost.

Alkohol razrjeđuje krv, što znači da biste mogli krvariti više nego inače tijekom procesa tetoviranja. Ovo bi moglo otežati vašem tetovažu da dobije pravi dizajn.

Seksi-donje-leđa-tetovaže-za-16

Nisu li tetovaže donjeg dijela leđa “skitnice”?

Ovo je nešto od a polemika u nekim krugovima: ljudi ponekad nazivaju dizajn donjeg dijela leđa tetovažama “tramp stamp”.

Neki prihvaćaju ovaj nadimak za tetovaže na ovom dijelu tijela, iako drugi smatraju da je ideja uvredljiva.

Razlog tome je što “skitnica” nije pozitivna riječ – ona znači nekoga tko je beskućnik ili, u novijem žargonu, promiskuitetna, pretjerano seksualna žena. U ovom slučaju to ima negativne posljedice.

Popularna kultura koristi izraz ‘tramp stamp’ samo u odnosu na ženske tetovaže.

Tetovaža na donjem dijelu leđa postala je osobito popularna 90 -ih. Ovo je također desetljeće kada su pojednostavljene plemenske tetovaže bile na vrhuncu slave. Dakle, klasični dizajni tetovaža ‘tramp stamp’ uključivali su plemenske ili keltske motive.

U današnje vrijeme većina ljudi izbjegavajte korištenje izraza “tramp markica” zbog svojih negativnih konotacija. Posljednjih godina mnoge su žene oklijevale oko tetoviranja na ovom području. Srećom, tetovaža na donjem dijelu leđa polako se obnavlja.

Nadajmo se, ako je to vaša briga, negativna percepcija u pop kulturi u prethodnim desetljećima neće vas spriječiti da dobijete tetovažu koju želite. Donji dio leđa ima mnoge prednosti kao postavljanje tetovaža, pa bi bilo šteta ne proći kroz to samo zbog zastarjele i nepoštene stigme.

tetovaža donjeg dijela leđa na dami

tetovaža donjeg dijela leđa na ženi

tetovaža morskog psa u donjem dijelu leđa

tetovaža donjeg dijela leđa na ženi

tetovaža tigra na donjem dijelu leđa

10727442_1491822991087412_2117154656_ntetovaža donjeg dijela leđatetovaža donjeg dijela leđa11005276_1417795258515606_180507108_ntetovaža donjeg dijela leđatetovaža donjeg dijela leđa

tetovaža donjeg dijela leđatetovaža donjeg dijela leđa (1)tetovaža donjeg dijela leđa (2)tetovaža donjeg dijela leđatetovaža donjeg dijela leđa (3)tetovaža donjeg dijela leđa (4)tetovaža donjeg dijela leđa (5)

tetovaže donjeg dijela leđa-za-djevojčice-1   tetovaže donjeg dijela leđa-za-djevojčice-3 tetovaže donjeg dijela leđa-za-djevojčice-4 tetovaže donjeg dijela leđa-za-djevojčice-5 tetovaže donjeg dijela leđa-za-djevojčice-6 tetovaže donjeg dijela leđa-za-djevojčice-7 tetovaže na donjem dijelu leđa-za-djevojčice-8 tetovaže donjeg dijela leđa-za-djevojčice-9  tetovaže donjeg dijela leđa-za-djevojčice-11 tetovaže donjeg dijela leđa-za-djevojčice-12 tetovaže donjeg dijela leđa-za-djevojčice-13 tetovaže donjeg dijela leđa-za-djevojčice-14 tetovaže na donjem dijelu leđa-za-djevojčice-15 tetovaže donjeg dijela leđa-za-djevojke-16 ??????????????????????????? tetovaže na donjem dijelu leđa-za-djevojke-18 ??????????????????? ??????????????????? tetovaže donjeg dijela leđa-za-djevojke-21 tetovaže na donjem dijelu leđa-za-djevojke-22 tetovaže na donjem dijelu leđa-za-djevojke-23 tetovaže donjeg dijela leđa-za-djevojke-24 tetovaže donjeg dijela leđa-za-djevojke-27  tetovaže donjeg dijela leđa-za-djevojke-29 tetovaže donjeg dijela leđa-za-djevojčice-30  tetovaže donjeg dijela leđa-za-djevojke-33   Seksi-donje-leđa-tetovaže-za-2 Seksi-donje-leđa-tetovaže-za-žene-3 Seksi-donje-leđa-tetovaže-za-4  Seksi-donje-leđa-tetovaže-za-žene-6 Seksi-tetovaže-donji dio leđa-za-8  Seksi-donje-leđa-tetovaže-za-žene-10  Seksi-donje-leđa-tetovaže-za-žene-12 Seksi-donje-leđa-tetovaže-za-13 Seksi-donje-leđa-tetovaže-za-žene-14 Seksi-donje-leđa-tetovaže-za-žene-15  Seksi-donje-leđa-tetovaže-za-žene-17 Seksi-tetovaže-donji dio leđa-za-žene-18 Seksi-donje-leđa-tetovaže-za-žene-19  Seksi-donje-leđa-tetovaže-za-žene-21 Seksi-donje-leđa-tetovaže-za-žene-22 Seksi-tetovaže-donji dio leđa-za-žene-23  Seksi-tetovaže-donji dio leđa-za-žene-25  Seksi-donje-leđa-tetovaže-za-žene-27 Seksi-tetovaže-donji dio leđa-za-žene-28 Seksi-tetovaže-donji dio leđa-za-žene-29 Seksi-donje-leđa-tetovaže-za-žene-30 Seksi-donje-leđa-tetovaže-za-žene-31 Seksi-tetovaže-donji dio leđa-za-žene-32 Seksi-donje-leđa-tetovaže-za-33 Seksi-donje-leđa-tetovaže-za-žene-34  Seksi-donje-leđa-tetovaže-za-žene-36 Seksi-donje-leđa-tetovaže-za-žene-37    Seksi-donje-leđa-tetovaže-za-žene-41 Seksi-donje-leđa-tetovaže-za-žene-42 Seksi-donje-leđa-tetovaže-za-žene-43 Seksi-donje-leđa-tetovaže-za-žene-44 Seksi-donje-leđa-tetovaže-za-žene-45 Seksi-tetovaže-donji dio leđa-za-žene-46 Seksi-donje-leđa-tetovaže-za-žene-47 Seksi-donje-leđa-tetovaže-za-žene-48 Seksi-donje-leđa-tetovaže-za-žene-49