156 Elegantne tetovaže i značenja brave i ključa

Trebate ideje za tetovažu s ključem? Ne propustite ove nevjerojatne dizajne!

Tetovaže s ključem

Ako tražite izvrsnu tetovažu iza koje stoji zanimljivo simboličko značenje ili savršeni dizajn za vas i vašu voljenu osobu, tetovaža s ključem mogla bi biti idealan izbor za vas.

S prilagodljivim dizajnom prikladnim za niz stilova i položaja, tetovaže s ključem i ključem su svestrane i mogu se učiniti doista jedinstvenim.

tetovaža ključna oštrica na ruci

Nastavite čitati za kratku povijest uporabe brave i simbola, ključeva, popularnih dizajnerskih ideja i drugih savjeta o tetovažama – i ne zaboravite pogledati našu sjajnu galeriju za više inspiracije!

Povijest brava i ključeva

Čovječanstvo je tisućama godina ovisilo o bravama i ključevima za zaštitu stanova i posjeda.

Najraniji poznati primjeri potječu iz Starog Egipta, gdje su se prvi put koristili drveni mehanizmi koji uključuju oslobađanje sigurnosnog zasuna kroz kontrolu kretanja igala koje padaju – tehnologija na kojoj se još uvijek temelje neke naše brave.

Tetovaže s ključem i ključem

Rane brave nisu bile jako učinkovite – bile su skupe za dobivanje i lako se razbijaju. Glavna funkcija koju su služili, zapravo, bila je ukazati na to je li netko pokušao ometati vašu imovinu – nema jasnijeg znaka da je netko prošao vaše stvari od slomljene brave!

Tetovaže s ključem

Kasnije, kada su brave u rimsko doba bile značajno poboljšane, ključevi su postali simbol bogatstva. Budući da su samo bogati pojedinci mogli priuštiti brave za svoje škrinje i vrata, mali metalni ključevi nosili su se i prikazivali kao statusni simbol.

Tetovaže s ključem

Oblici i dizajn ključeva i brava

Osnovni elementi ključa su bit (također poznat kao oštrica) – dio umetnut u bravu; luk – ravni, obično okrugli dio koji držimo pri okretanju ključa; i opcionalna stabljika – dugi dio koji povezuje luk s nastavkom.

Tetovaže na bravi i ključu sova

Kako su mehanizmi za zaključavanje postajali sve popularniji i pristupačniji, dizajn ključeva i brava postajao je zamršeniji i vještiji.

Posebno je viktorijansko doba u narodnom shvaćanju povezano s lijepim, ukrašenim ključevima koji uključuju složene dizajne koji odgovaraju izgledu brave.

Svakako vrijedi spomenuti ključ kostura – vrstu glavnog ključa, posebno izrađenog za otvaranje više brava. Naziv “ključ kostura” dolazi od činjenice da je ključ sveden na njegove bitne dijelove – u nastojanju da ga učini univerzalnim alatom.

Tetovaže s ključem i ključem

Ključna simbolika

Budući da su brave i ključevi kod nas već tisućama godina, nije iznenađujuće da se često pojavljuju u legendama i mitologijama u simboličkom svojstvu. Općenito, ključ simbolizira:

  • Znanje i uspjeh – ključevi otvaraju vrata koja su zatvorena za sve osim za jednu osobu koja drži ključ. Biti vlasnik ključa omogućuje istraživanje područja koja su drugima nedostupna, metaforički im daje pristup znanju uskraćenim svima ostalima.
  • Sloboda i oslobođenje – gdje se brava može povezati s zatvorima i ograničenjima, ključ je prema tome simbol oslobođenja. Tipka vam daje mogućnost da otvorite bravu i otpustite one koji se nalaze u njoj.
  • Autoritet i moć – metaforički, oni koji drže ključeve imaju moć nad bravom. Slično idejama ključeva kao simbola znanja i uspjeha, samo vlasnik ključa ima pristup područjima zaključanima za druge.
  • Ljubav – u modernoj simbolici ključevi se ponekad povezuju s romantičnim predodžbama: sjetite se izraza ‘ključ mog srca’. Taj je pojam doveo do vrlo popularnih tetovaža u obliku brave u obliku srca, često s odgovarajućom tetovažom ključa koju je nosila osoba.Tetovaže s ključem

Zahvaljujući njihovom povezivanju sa znanjem i moći, kraljevi i vladari često su prikazivani na slikama i rezbarijama s ključevima.

Na duhovnijoj razini, ključevi se pojavljuju u religijskim slikama kao simboli moći za otvaranje vrata između ovog i onog svijeta.

Jedan od najpopularnijih primjera je onaj prekriženih zlatnih i srebrnih ključeva koji se pojavljuju u grbu katoličkog pape.

Tetovaža s ključem

Dizajn tetovaža ključeva i brave

Ključevi i brave su općeniti simboli, što znači da ima dovoljno prostora za kreativnost kada ih ugradite u dizajn tetovaža. Neke od najpopularnijih ideja uključuju:

  • Srčana brava i tetovaža ključa – već je gore spomenuto, parovi često koriste ovaj dizajn kao odgovarajuću tetovažu. Jedna osoba tetovira bravu u obliku srca, a druga ključ-sve u skladu s stilom i estetikom, često uključujući isti stilizirani ukras na bravi i ključu. Luk ključa također može biti u obliku srca. Jednako je česta, međutim, tetovaža sa ključem srca i ključem kao jedinstvenim dizajnom na jednoj osobi.
  • Tetovaža ključa kostura – iako ukrašeni ključevi kostura ne izgledaju mnogo drugačije od standardnih ključeva, vaša je ideja bitna. Ključ kostura ima neke mračne, viktorijanske gotičke asocijacije i privlačnost. U dizajnu tetovaža značenje ključeva kostura podcrtano je korištenjem luka u obliku lubanje.Tetovaže s ključem i ključem (1)
  • Tetovaža s tri ključa – simbolično, tri zajedno nošena ključa trebala bi otključati vrata bogatstva, zdravlja i ljubavi. Kao dizajn tetovaža, stoga se tri ključa često smatraju čarima sreće za važne aspekte života.
  • 3D tetovaža ključa i brave -ključevi i brave omogućuju izvrsne teme za hiperrealistične tetovaže. Ovo su tetovaže napravljene da izgledaju “stvarno” kroz zamršeno zasjenjivanje i perspektivu. Uspješna 3D tetovaža ključa u prirodnoj veličini, na primjer, izgledat će kao da na vašoj koži leži pravi ključ.
  • Brava i ključ u kombinaciji s drugim elementima – cvjetne slike ovdje su najbolji izbor, a cvijeće ili vinova loza omotani su oko brave i/ili ključa. Brave i ključevi također se često kombiniraju u dizajnu tetovaža s drugim simbolima moći i mudrosti, poput sova i zmajeva.Tetovaže s ključem i ključem (2)

Plasman

Budući da se mogu smanjiti na vrlo male veličine, brave i ključevi omogućuju tetovaže prikladne za gotovo bilo koje područje tijela.

Sitni, minimalistički dizajni uklopit će se na područja mala poput vašeg prsta ili ušne resice, dok će veliki, zamršeni dizajn najbolje izgledati na većim površinama, poput nogu, prsa ili leđa.

Dizajn brave i ključa također je uobičajena značajka tetovaža na rukavima.

Kao i uvijek kada razmišljate o tetoviranju, razmislite želite li da bude stalno izložena (npr. Tetovaža na ruci) ili je možda bolje imati je na mjestu gdje će se lako sakriti ako potrebno.

Tetovaže s ključem i zaključavanjem mogu biti vrlo osobne, na primjer kada se podudaraju s par tetovaža.

Tetovaže s ključem i ključem (3)

Završne riječi

Tetovaže s ključem i bravom popularne su s razlogom – odličan su izbor za bilo koju veličinu ili stil tetovaže, imaju zanimljivu simboliku i mogu biti prožete dubokim osobnim značenjem.

Da biste dobili više ideja i inspiracije za svoju tetovažu, pogledajte u našoj galeriji popularnih dizajna.

Tetovaže s ključem i ključem (5)Tetovaže s ključem i ključemTetovaže s ključem i ključemTetovaže s ključem i ključemTetovaže s ključem i ključemTetovaže s ključem i ključemTetovaže s ključemTetovaže s ključemTetovaže s ključem i ključemTetovaže s ključem i ključemTetovaže s ključemTetovaže s ključemTetovaže s ključemTetovaže s ključemTetovaže s ključem i ključemTetovaže s ključemTetovaže s ključemTetovaže s ključemTetovaže s ključem i ključemTetovaže s ključemTetovaže s ključemTetovaže s ključem i ključemTetovaže s ključem i ključemTetovaže s ključem i ključemTetovaže s ključemTetovaže s ključem i ključemTetovaže s ključemTetovaže s ključemTetovaže s ključemTetovaže s ključemTetovaže s ključemTetovaže s ključem

Ključne tetovaže

key-tatt00-ribbon

key-tattoo-2-keys

ključ-tetovaža-13

ključ-tetovaža-ruka

ključ-tetovaža-ruka3d

ključ-tetovaža-trbuh

ključ-tetovaža-velika

parovi ključeva-tetovaža

ključ-tetovaža-vrana

ključ-tetovaža-kruna

ključ-tetovaža-delfin

ključ-tetovaža-oko

ključ-tetovaža-stopala

ključ-tetovaža-ruka

ključ-tetovaža-harrypotter

ključ-tetovaža-srce

ključ-tetovaža-iskrenost

ključ-tetovaža-noga

ključ-tetovaža-doslovni-kostur

ključ-tetovaža-zaključavanje-na-rukama

key-tattoo-music-note

ključ-tetovaža-sova

ključ-tetovaža-realno-unutarnja-ruka1

key-tattoo-ribboned-key2

tetovaže ključeva

ključ-tetovaža-škare

ključ-tetovaža-kostur-ključ

ključ-tetovaža-skul-glava

ključ-tetovaža-lubanja

ključ-tetovaža-mali

key-tattoo-simboli

ključ-tetovaža-tradicionalna

ključ-tetovaža-tradicionalna-lubanja

ključ-tetovaža-sa-bravom-srcem

ključ-tetovaža-sa-bravom

ključ-tetovaža-s-citatom

ključ-tetovaža-s-vrapcem

ključ-tetovaža-vuk

ključ-tetovaža-zglob

ključ-tetovaža-zapešće2

Tetovaže s ključem i zaključavanjem

zaključavanje i ključ-tetovaža-38-650x650

zaključavanje i ključ-tetovaža-39-650x650

zaključavanje i ključ-tetovaža-40-650x650

zaključavanje-i-ključ-tetovaža-41

zaključavanje-i-ključ-tetovaža-42

zaključavanje i ključ-tetovaža-43

zaključavanje i ključ-tetovaža-44

zaključavanje-i-ključ-tetovaža-45

zaključavanje i ključ-tetovaža-46

zaključavanje i ključ-tetovaža-47

zaključavanje i ključ-tetovaža-48

zaključavanje i ključ-tetovaža-49

zaključavanje i ključ-tetovaža-50

zaključavanje i ključ-tetovaža-51

zaključavanje-i-ključ-tetovaža-52

zaključavanje i ključ-tetovaža-53

zaključavanje i ključ-tetovaža-54

zaključavanje i ključ-tetovaža-55

zaključavanje-i-ključ-tetovaža-56

zaključavanje i ključ-tetovaža-57

zaključavanje i ključ-tetovaža-58

zaključavanje i ključ-tetovaža-59

zaključavanje i ključ-tetovaža-60

zaključavanje i ključ-tetovaža-61

zaključavanje i ključ-tetovaža-62

zaključavanje-i-ključ-tetovaža-63

zaključavanje i ključ-tetovaža-64-650x650

zaključavanje i ključ-tetovaža-65

zaključavanje i ključ-tetovaža-66

zaključavanje i ključ-tetovaža-67-e1439387766862

zaključavanje i ključ-tetovaža-68-650x650

zaključavanje i ključ-tetovaža-69

zaključavanje i ključ-tetovaža-70-e1439387808174

zaključavanje i ključ-tetovaža-71

zaključavanje i ključ-tetovaža-72

zaključavanje i ključ-tetovaža-73-650x650

zaključavanje i ključ-tetovaža-74

zaključavanje i ključ-tetovaža-75-650x650

zaključavanje i ključ-tetovaža-76

zaključavanje i ključ-tetovaža-77-650x650

lock-key-tattoo-design-idea-ink02

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta09

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta16

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta23

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta30

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta51

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta58

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta65

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta72

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta79

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta86

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta107

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta114

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta121

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta128

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta135

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta142

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta149

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta156

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta163

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta170

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta191

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta198

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta205

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta212

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta219

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta226

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta233

lock-key-key-tattoo-design-idea-ink240

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta247

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta254

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta275

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta282

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta296

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta303

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta310

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta317

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta324

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta331

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta338

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta345

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta352

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta359

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta366

zaključavanje-ključ-tetovaža-dizajn-ideja-tinta373

lock-key-tattoo-design-idea-ink380