160+ fascinantnih dizajna i značenja tetovaža kompasa

Pronađite neke ideje za tetovažu kompasa u našem nevjerojatnom vodiču. Ističemo neke od naših omiljenih dizajnerskih ideja i značenja koja stoje iza njih.

tetovaža vikinške ruke kompasa

Kompas je instrument koji pokazuje četiri kardinalna smjera – sjever, jug, istok i zapad – u odnosu na lokaciju korisnika.

To je također jedna od najpopularnijih tema tetovaža sa strašnim izgledom, jer je bogata simboličkim značenjem i pogodna je za gotovo svaki stil.

Nastavite čitati za pregled značenja kompasa u umjetnosti tetoviranja i neke popularne ideje za dizajn tetovaže kompasom.

Također smo sastavili galeriju nevjerojatnih tetovaža kompasa za žene i muškarce.

Jimmyjeva tetovaža kompasa u akvarelu

Značenje tetovaže kompasa

Kao što svi znamo, kompas se koristi u navigaciji za određivanje smjera sjevera, juga, istoka i zapada.

To omogućuje korisniku da odredi svoj položaj u odnosu na ove smjerove te se, uz pomoć karte, kreće po nepoznatom terenu.

Tetovaža kompasa s bijelom tintom

Stoga se glavno značenje tetovaža s kompasom vrti oko ideje pronaći svoj put i ostati na kursu. To bi moglo značiti:

  • Dosljednost – nikada ne gubite iz vida svoje ciljeve i svoje vrijednosti, pouzdano slijedite svoj put i ne zaboravite ostati vjerni sebi.
  • Zaštita – tetovaže kompasa vide se kao amajlije za sreću, nešto što će vam pomoći u pronalaženju pravog smjera u životu i spriječiti vas da izgubite put. Kompasi su odavno popularan izbor tetovaža za pomorce, koji ih vide kao simbole zaštite i nade da će sigurno stići na odredište.
  • Odanost – kompasi u tetovažama ponekad su simboli lojalnosti, najčešće romantičnom partneru. Opet, ovo se značenje odnosi na ideju odabira pravog puta (u ovom slučaju, osobe koju volite i koja je prava za vas) i ne udaljavanja od nje.
  • Izbor – tetovaža kompasa može vas podsjetiti da u svakom trenutku svog života imate mnogo smjerova u kojima biste mogli ići – tj. Brojne odluke koje možete donijeti. Kompasi mogu simbolizirati i slobodu i odgovornost koja dolazi sa životnim izborima.
  • Nezavisnost – ako vam je važno pronaći vlastiti put, a ne slijediti konvenciju, kompas bi mogao biti odličan izbor tetovaža za izražavanje ove vrijednosti.
  • Putovati – konačno, kao važni simboli navigacije i istraživanja, tetovaže kompasa mogu jednostavno biti izraz ljubavi prema putovanjima i otkrivanju novih mjesta.

Ako razmišljate o izradi tetovaže kompasa kako biste izrazili određenu ideju ili vrijednost, dizajn i kombinacija elemenata koje odaberete pomoći će istaknuti predviđeno značenje tetovaže.

Tetovaža kompasa Wanderlust na ruci

Dizajn tetovaža kompasom

3D tetovaža kompasa

3D tetovaže imaju za cilj postići fotorealističan izgled pažljivim zasjenjivanjem. Kod dizajna kompasa ova tehnika najbolje će funkcionirati u jednobojnom ili sepijskom obliku.

Kompas tetovaža s pticama

Tetovaža kompasa u akvarelu

Popularan odabir dizajna tetovaže kompasa je onaj gdje je kompas ucrtan u crnoj boji s pozadinom apstraktne akvarele.

Ova kombinacija rezultira šarenim, laganim dizajnom pogodnim za gotovo svaki položaj.

Šarena tetovaža kompasa sa kovitlacima

Kompas tetovaža na ruci za muškarce

Kompas s tetovažom ruže

Srednji dio kompasa, gdje linije pokazuju prema četiri kardinalna smjera, poznat je kao ruža.

Možda je iz tog razloga dizajn tetovaže kompasa s cvijetom ruže u sredini relativno uobičajena opcija.

3D kompas okružen crvenim ružama još je jedna varijacija ove dizajnerske ideje.

Tetovaža kompasa na nogama s ružom

Kompas s tetovažom karte

Ako otkrijete da kompas sam po sebi stvara dizajn koji je premalen ili nije dovoljno slojevit da odgovara vašim očekivanjima, razmislite o dodavanju karte kao pozadine.

Jedna od najboljih stvari u vezi s ovom idejom je da će dio karte svijeta koji odaberete dodati dodatni značaj vašoj tetovaži – mogli biste odabrati mjesto koje vama osobno puno znači.

Upamtite da se ne morate ograničiti na kartu Zemlje – karte iz izmišljenih fantastičnih svjetova romana, filmova i igara također su opcija, kao i osmišljavanje vlastite jedinstvene karte.

Karte u vintage stilu i 3D stil preporučeni su odabiri za ovu vrstu dizajna.

Pacifička karta s tetovažama golubice i kompasa

Kompas s tetovažom sidra

I kompas i sidro pomorski su simboli, pa ih ima smisla kombinirati u jedan dizajn tetovaže. U umjetnosti tetoviranja sidra simboliziraju snagu, stabilnost i ravnotežu.

Poput kompasa, ponekad ih se smatra i čarima sreće – brod ne ispušta sidro dok ne stigne u sigurnu luku; stoga je simbol sigurnog dolaska na odredište.

Šarena tetovaža kompasa sa sidrom na ruci

Minimalistička tetovaža kompasa

Još jedna ideja vrijedna razmatranja je pojednostavljena izvedba kompasa izvedena tankim crnim linijama.

Ovaj dizajn sastoji se od ruže kompasa-dviju ukrštenih linija usmjerenih u četiri smjera, po izboru s dodanim interkardinalnim smjerovima (npr. Jugozapad, sjeveroistok).

Ako je stilizirana na pravi način, ova jednostavna minimalistička tetovaža bit će dovoljna za izražavanje ideje o kompasu. Krug oko linija može pomoći da se dizajn razlikuje od kompasa.

Mala jednostavna tetovaža kompasa

Tetovaža srčanog kompasa

Ova kombinacija sasvim jasno izražava ideju da slijedite svoje srce. Ako čvrsto vjerujete da je vaša intuicija najvažniji princip vodilja u vašem životu, onda bi ovo mogla biti prava tetovaža za vas.

Za ovaj dizajn središte kompasa može biti ukrašeno obrisom srca ili se dva elementa mogu tetovirati jedan pored drugog.

Kršćanska tetovaža kompasa

Kombinacija kompasa s kršćanskim simbolima, poput križa, može ukazivati ​​na to da dopuštate da vas vjera vodi u načinu na koji živite i u odlukama koje donosite.

Kompas s tetovažom za pisanje

Za tetovaže s vrlo specifičnim osobnim značajem, pisanje je jedan od najpopularnijih načina izražavanja namjeravanog značenja.

Razmislite o dodavanju citata ili čak jedne riječi koja vam odgovara, važnog datuma ili imena nekoga tko vam je drag u srcu u tetovažu kompasa kako biste otkrili njezino dublje značenje.

Citat za lutalice sa kompas tetovažom

Kompas s tetovažom strijele

Strelice su prilično složeni simboli, ali općenito simboliziraju odlučnost, hrabrost, ustrajnost i smjer, kao i zaštitu od ozljeda.

Popularan način kombiniranja ovih elemenata u dizajnu tetovaža je njihovo preklapanje, s kompasom na sredini duž duljine strelice.

Strelica koja probija kompas u međuvremenu može izraziti ideju da sami donosite upute – slijedite svoj put i svoje odluke, bez obzira na pravila.

Jednobojno crno s tetovažom kompasa s dvostrukom strelicom

Lutalice nikada ne izgube ideje za tetovaže kompasaLjubičasta, zelena i plava tetovaža kompasa na ruciPutujte s kompas tetovažom na donjem dijelu vrataSitna tetovaža kompasa na zglobuKovitla se na kompas tetovaži za ženeTetovaža kompasa Sunca i ruže

Tetovaža Sunca i Mjeseca unutar kompasa

Mala jednostavna tetovaža kompasaMala tetovaža kompasa s pisanjem lutanjaMala tetovaža kompasa pri ruciMala tetovaža kompasa na gležnju za muškarceMala tetovaža kompasa na gležnjuJednostavna minimalistička tetovaža kompasaJednostavna tetovaža kompasa za noge za muškarce i ženeJednostavna tetovaža kompasa sa zvijezdamaJednostavna tetovaža kompasa na ruciBočna tetovaža kompasa za djevojčiceTetovaža šarenog kompasa na jedriliciKompas s tetovažom peraRuža, križ i strijela na tetovaži kompasaOtkrivenje tetovaže lava kompasa za muškarceZgodna tetovaža kompasa na ruciTetovaža s perjem kompasaMarke za putovnice s tetovažom kompasaNisu svi oni koji lutaju izgubljena slika tetovaže kompasaNova kompas bočna tetovažaTetovaža kompasa na vratu

Dizajn kompasa novi je ljubitelj među ljubiteljima tetovaža, a ruka je uglavnom najbolje mjesto za tetoviranje. Ostala mjesta za postavljanje su lakat, leđa, prsa, gležanj, kuk, noga, zglob, bedro, stražnji dio uha, stražnji dio vrata i bočno. Odabir mjesta za tetoviranje doista ovisi o nositelju, ali to je potrebno učiniti na mjestu gdje izgleda istaknuto, jer je sama svrha tetoviranja učiniti je vidljivom drugima. Istodobno, morate biti sigurni u dizajn dizajna prije postavljanja tetovaže jer to uključuje mnogo novca, vremena i nositelj mora proći kroz mnogo boli da bi tetovažu napravio. Štoviše, tetovaža je trajna i postaje dio osobe za cijeli život.

Planine, drveće unutar tetovaže kompasaNajljepša tetovaža kompasa s lišćem i perjemMinimalistička tetovaža kompasa sa Zemljom na gležnjuMinimalistička tetovaža kompasa sa strelicamaNacrt tetovaže kompasaKompas tetovaža crnom tintomMandala kompas tetovaža na nadlakticiMandala kompas tetovaža za ženeLuna i Sol Tribal tetovaže kompasaLjubav i prijateljstvo Compass Tattoo PartneriPutovanje nikad ne završava tetovažom kompasa s kartomTetovaže cvijeća i kompasa za ženeTetovaža kompasa za hvatanje snovaSjajna tetovaža nadahnuća kompasomRežirao Compass Tattoo on ArmSlatka mala tetovaža kompasa na gornjem dijelu leđaSlatke tetovaže kompasa MandalaTetovaža kompasa parova na rukamaParovi Plave i žute tetovaže kompasaPar kompas tetovaže sa srcimaKontinenti sa šarenom tetovažom kompasaKompas s izrazom Idite u potragu za velikimKompas tetovaža sa X strelicama na vratuKompas tetovaža s konopom i sidrom

Tetovaža kompasa s zemljovidomKompas tetovaža s okom i drvetomKompas tetovaža sa Zemljom na srediniKompas tetovaža s detaljnom slikomKompas tetovaža s bojom prskanjaKompas tetovaža u bojiKompas tetovaža s oblacima i zvijezdamaKompas tetovaža s plavim i crnim mrljama na leđimaTetovaža kompasa sa strelicom na ruciKompas tetovaža sa strelicama i tankim linijamaKompas tetovaže s kartom na ruciKompas tetovaža sa strane za ženeKompas tetovaža na grudima za ženeKompas tetovaža na leđima s plemenskim zapisimaKompas tetovaža na ruci s kurzivnim obiteljskim pisanjemKompas tetovaža na ruci s pticom i bojamaKompas tetovaža iza drvetaKompas bočna tetovažaŠarena tetovaža čvrstog kompasa s dalijama i ružamaŠarena karta s tetovažom crnog kompasaŠarena tetovaža kompasa na kartiŠareno cvijeće i vinova loza s tetovažom kompasaŠareni kompas s tetovažom perjaŠarena tetovaža kompasa na ramenuŠarena tetovaža kompasa na rukama i ramenimaTetovaža Big Compass na gornjem dijelu leđa za ženePrekrasna čvrsta crna tetovaža kompasa na ruciPrekrasna tetovaža kompasa MandalaPrekrasna strelica sa šarenom tetovažom kompasaPrekrasna i šarena tetovaža kompasa za ženeTetovaža kompasa na leđima s kartom svijetaTetovaža atomskog kompasa s različitim oblicima MjesecaTetovaža atomskog kompasa sa strelicomTetovaže atomskog kompasaStrele Kompas tetovaža na ruciStrelica usmjerena na južni kompas tetovažaStrelica usmjerena na sjeverni kompas tetovažaTetovaže kompasa sa strelicama i suncemTetovaža kompasa na ruci s kartom i kurzivnim pisanjemTetovaža kompasa na ruci s kartomTetovaža kompasa za gležanj s kovitlačimaSidro na dnu kompas tetovažeNevjerojatno lijepa strelica s tetovažom kompasaNevjerojatna tetovaža kompasa s bojama na ruci

c1 c2 c6nikinorberg_wickedtattoo_goteborgsweden-618x618 c7nikinorberg c9 c14 c51  kompas-tetovaža-dizajn01 kompas-tetovaža-dizajn02 kompas-tetovaža-dizajn03 kompas-tetovaža-dizajn04 kompas-tetovaža-dizajn05 kompas-tetovaža-dizajn06 kompas-tetovaža-dizajn07 kompas-tetovaža-dizajn08  kompas-tetovaža-dizajn10 kompas-tetovaža-dizajn11 kompas-tetovaža-dizajn12 kompas-tetovaža-dizajn13 kompas-tetovaža-dizajn14 kompas-tetovaža-dizajn15 kompas-tetovaža-dizajn16  kompas-tetovaža-dizajn18 kompas-tetovaža-dizajn19 kompas-tetovaža-dizajna kompas-tattoo-designs-1 kompas-tattoo-designs-2 kompas-tattoo-designs-3 kompas-tattoo-designs-4 kompas-tattoo-designs-5 kompas-tattoo-designs-6  kompas-tattoo-designs-8 compass-tattoo-designs-9  compass-tattoo-designs-12 compass-tattoo-designs-13 kompas-tattoo-designs-14  kompas-tattoo-designs-16  compass-tattoo-designs-19 compass-tattoo-designs-20 kompas-tattoo-designs-21 kompas-tattoo-designs-22 kompas-tattoo-designs-23 kompas-tattoo-designs-24 kompas-tattoo-designs-25 kompas-tattoo-designs-26 kompas-tattoo-designs-27 kompas-tattoo-designs-28 kompas-tattoo-designs-29 kompas-tattoo-designs-30 compass-tattoo-designs-31 kompas-tattoo-designs-32