160+ mistificirajućih dizajna i značenja Mjesečevih tetovaža

S tako bogatom simboličkom poviješću i gotovo beskrajnim mogućnostima dizajna, ne čudi što su Moon tetovaže nevjerojatno popularne.

mjesečeva tetovaža

U ovom ćemo članku istražiti različita značenja iza Mjesečevih tetovaža. Podijelit ćemo i neke od naših omiljenih dizajnerskih ideja, uključujući veliku galeriju koja će vas voditi i inspirirati.

Značenje tetovaže Mjeseca

Mjesec je fascinirao čovječanstvo od pamtivijeka. Za očekivati ​​je da će se tijekom stoljeća u različitim kulturama razviti niz mitova i simboličkih značenja.

Obnova

Činjenica da Mjesec prolazi kroz različite faze daje mu simbolično značenje obnove. Gledano sa Zemlje, Mjesec može potpuno ‘nestati’ prije nego što postupno ponovno postane pun.

Blackwork Phases of the Moon Tattoo by Noksi

Naravno, sada znamo da je to rezultat načina na koji se svjetlost Sunca odbija od Mjesečeve površine.

Prividne Mjesečeve faze koje možemo promatrati dolaze samo iz kuta koji Mjesec čini sa Suncem.

Ipak, simbolično značenje obnove i regeneracije ipak je relevantno. Stoga mjesečeva tetovaža može značiti vjeru u stalne promjene, nove mogućnosti i početak iznova.

mjesečeva tetovaža

Zanimljivo je da određene mjesečeve faze imaju svoja značenja u duhovnom kontekstu – mi ćemo ih istražiti u sljedećem odjeljku.

Suptilnost i utjecaj

Kao što svi znamo, Mjesec sija noću. Ili to čini?

Zapravo, Mjesec ne proizvodi nikakvu vlastitu svjetlost. Umjesto toga, ono što percipiramo kao emisiju svjetlosti zapravo je samo odraz. Mjesec sja jer reflektira svjetlost Sunca.

Zbog toga je stekla simbolično značenje suptilnosti i pasivnosti.

Međutim, mjesečeve tetovaže također mogu simbolizirati utjecaj i tihu, suptilnu moć. Uostalom, unatoč svojoj pasivnosti, Mjesec je odgovoran za nešto tako ogromno kao što morski plima i oseka na Zemlji!

mjesečeva tetovaža

Razmišljanje i snovi

A sada na drugu vrstu refleksije: Mjesec također simbolizira kontemplaciju. Prastara slika osobe koja duboko zamišljena gleda u Mjesec izvrstan je primjer ovog značenja na djelu.

Snovi, i doslovno i figurativno, također su povezani s Mjesecom. Ovdje je veza očita: Mjesec je obično vidljiv samo noću, kada većina nas spava – i sanja.

Mjesečeva tetovaža stoga može biti oznaka osobe koja se identificira kao sanjar i neovisni mislilac. To također može biti podsjetnik da s vremena na vrijeme napravite pauzu kako biste razmislili o svojim životima i svijetu oko nas.

Tetovaža polumjeseca od Rachainswortha

Kosmos

Osim Sunca, Mjesec je jedino astronomsko tijelo koje je lako promatrati sa Zemlje.

Kao takvi, često nas tjeraju na razmišljanje o širem svemiru i beskrajnom prostranstvu čiji smo samo mali dio.

Mjesečeva tetovaža stoga može biti podsjetnik na beskrajnu prirodu kozmosa i naš mali dio u svemiru.

To ne znači da to znači da smo beznačajni – to je samo uputa da izbjegnemo preozbiljno shvaćanje sitnih životnih realnosti.

mjesečeva tetovaža (3)

Ženstvenost ili muškost?

Općenito, Mjesec se najčešće povezuje sa ženstvenošću – kao suprotnost muškom Suncu.

Odnos Mjeseca i Sunca izvrstan je primjer kineske filozofije yina i yanga. Simbol yina i yanga predstavlja dvije sile koje se međusobno suprotstavljaju i dovršavaju. U tom kontekstu, Sunce je jang (muška) strana, a mjesec jin (ženska) sila.

Međutim, u nekim kulturama Mjesec preuzima ulogu muške sile. Na primjer, mnoga indijanska plemena tretiraju Mjesec kao prikaz muškosti.

Na kraju, gdje se radi o značenju osobne tetovaže, na vama je kako ćete odlučiti tumačiti Mjesec kao simbol.

Faze mjesečevih tetovaža

Ovisno o tome kako svjetlost Sunca pogađa Mjesec, percipiramo je kao da prolazi kroz različite faze. U duhovnom kontekstu, svaka od ovih faza ima različito značenje.

Značenje tetovaže rastućeg mjeseca

Rastući Mjesec samo je djelomično osvijetljen, ali ‘raste’. To znači da će sljedeće noći biti vidljivo više Mjeseca, a ne manje.

Rastući Mjesec u tetovaži predstavlja motivaciju i usavršavanje, kao i napredak.

Rasteći polumjesec posebno je povezan s namjerom. U međuvremenu, Mjesec u prvoj četvrtini-rastući, poluosvijetljen-znači donošenje odluka. Konačno, rastući Mjesec koji svijetli – 3/4 osvijetljen – označava profinjenost.

Gradient Moon Tattoo G.NO

Značenje tetovaže opadajućeg Mjeseca

Kad Mjesec opada, prolazi kroz proces suprotan od depilacije. Svake noći postaje sve manje vidljiv.

Simbolično značenje opadajućeg Mjeseca je prolazak vremena i trenutak za razmišljanje i ponovno organiziranje vaših misli.

Opadajući gibljivi Mjesec simbolizira zahvalnost, posljednju četvrtinu – oprost, a opadajući polumjesec – predaju.

Sve faze u jednoj tetovaži

Tetovaža koja prikazuje sve Mjesečeve faze u jednom dizajnu obično znači prolazak vremena i obnovu. To čini jednako popularne Mjesečeve tetovaže za muškarce i žene.

Faze Mjesečeve tetovaže Danike Brooke

Ovi su dizajni obično linearnog oblika, okomiti ili vodoravni.

Okomito, jako dobro pristaju na ruku, nogu ili niz duljinu kralježnice. Vodoravno su izvrstan izbor za tetovaže na prsima i leđima.

moon-tattoo-7-650x488

Ideje i značenje tetovaža punog mjeseca

Pun Mjesec je potpuno osvijetljen i izgleda savršeno okruglo kad se promatra sa Zemlje.

Tetovaže punog Mjeseca nose simbolična značenja visine moći, završetka, postizanja jasnoće i ostvarivanja nečijih želja. To također može značiti oslobađanje i postizanje ciljeva i namjera.

Zanimljivo je da je pun mjesec najbliži jesenja ravnodnevnica poznat je kao Mjesec za žetvu. Sljedeći pun Mjesec nakon toga nosi ime Lovački mjesec.

Kao dizajn tetovaža, pun Mjesec izgledat će sjajno sam ili kao dio veće scene.

mjesečeva tetovaža

Podlaktica je uobičajen položaj za jednostavne tetovaže punog Mjeseca.

mjesečeva tetovaža

Ovaj dizajn može se postaviti bilo gdje – jedino što treba imati na umu je da tetovaža ne može biti premala.

Ako se pun Mjesec previše smanji, detalji će se izgubiti i možda će izgledati samo kao kugla, a više neće biti prepoznatljivi kao Mjesec.

mjesečeva tetovaža (6)

Tetovaže krvavog mjeseca

Povremeno, a pomrčina Mjeseca javlja, zbog čega Mjesec izgleda tamno narančasto ili čak crveno. Ovaj događaj često se naziva Krvavi Mjesec.

Budući da je potpuna pomrčina Mjeseca relativno rijetka pojava koju je prilično uznemirujuće vidjeti, pojavilo se čitavo mnoštvo praznovjerja i duhovnih značenja u vezi s Krvavim Mjesecom.

mjesečeva tetovaža (7)

U većini slučajeva, Krvavi Mjesec je viđen kao loš znak, što ukazuje na nadolazeću katastrofu.

Zbog praznovjerja izraženog u Knjizi Otkrivenja, neki čak vjeruju da je Krvavi Mjesec znak Apokalipse.

U današnje vrijeme ljudi koji vježbaju Wicca ili se smatraju poganima vjeruju da je noć Krvavog Mjeseca trenutak od velikog značaja, koji nosi povećanu magijsku moć.

Za većinu nas, međutim, Krvavi Mjesec je rijedak fenomen koji je fascinantno promatrati. Iznad duhovnog značenja, tetovaža Blood Moon -a znak je jedinstvenosti i neovisnosti.

Ideje za tetovažu Mjeseca

Mjesečeve tetovaže dolaze u širokom rasponu, od jednostavnih, minimalističkih crnih tetovaža do ilustracija u boji koje prikazuju cijele scene.

Prilikom planiranja tetovaže Mjeseca razmislite o sljedećim idejama.

Animal Moon tetovaže

Mjesec nas tjera na razmišljanje o noći i svim noćnim stvorenjima koja započinju svoje aktivnosti nakon zalaska Sunca.

Iz tog je razloga popularan izbor kombinirati sliku Mjeseca s likom noćne životinje u jednom dizajnu.

23

Što se tiče odabira određene životinje, razmislite o sceni koju želite stvoriti i značenju iza stvorenja.

Na ovim se tetovažama često pojavljuju sove. Vukovi su uobičajeni dodatak Moon tetovažama za dečke.

mjesečeva tetovaža (8)

Sove nose simbolična značenja mudrosti, zaštite, nade, zagrobnog života i tranzicije.

U međuvremenu, vukovi su povezani s lojalnošću, neovisnošću i snagom. Za više detalja pogledajte naše posvećene članke o tim životinjama u umjetnosti tetoviranja.

mjesec-tetovaža-17

Mogli biste se odlučiti za apstraktan dizajn koji na neki način kombinira Mjesec kao simbol s prikazom određene životinje. Za veće tetovaže razmislite o realnijem prizoru obasjanom mjesečinom.

Tetovaža stabla i mjeseca

Drvo i Mjesec zajedno u jedinstvenom dizajnu nose asocijacije na prirodu i mirnu noć na otvorenom. Ovisno o umjetničkom stilu, ova kombinacija može imati i mračan, gotički osjećaj.

mjesečeva tetovaža (17)

Drveće je simbol rasta, života i mudrosti. U kombinaciji sa simbolom Mjeseca stvaraju atmosferski prizor mirnog odraza.

moon-tattoo-27

Ova kombinacija elemenata izgleda sjajno i u jednostavnom, potpuno crnom stilu i kao dio šarenog, složenijeg komada.

9

Tetovaža Čovjek na Mjesecu

Različito opisan kao čovjek na Mjesecu ili čovjek na Mjesecu, ovaj izraz odnosi se na sliku ljudskog lica ili figure viđenu na površini Mjeseca.

Naravno, ovo je samo optička varka. Ljudski mozak ima ugrađena tendencija traženja poznatih oblika u gotovo svakom uzorku.

Ipak, ideja da se lice ili lik može vidjeti ‘na’ Mjesecu inspirirala je bezbroj umjetnika i pripovjedača, od kojih je najpoznatiji Georges Méliès u njegovoj prekretnici u filmu, Putovanje na Mjesec.

mjesečeva tetovaža (4)

Postoji bogata mitološka i duhovna povijest vjerovanja u čovjeka na Mjesecu. Na primjer, Inuiti su vjerovali da je on čuvar duša svih živih bića, a šamani su navodno imali mogućnost posjetiti Mjesec kako bi se posavjetovali s njim.

U međuvremenu, u kineskoj i japanskoj kulturi, čovjek na Mjesecu božanstvo je koje predstavlja ljubav. Poznat je kao Wu Kang u Kini i Gekkawo u Japanu, a vjeruje se da ujedinjuje ljubavnike povezujući im noge.

mjesečeva tetovaža (15)

Tetovaža s licem na Mjesecu može biti referenca na personificiranje Mjeseca na takav način – kao dobroćudnu silu sa vlastitim umom.

Međutim, češće ova vrsta dizajna predstavlja kreativnost, vjeru u dobrotu i vrlinu u svemiru i osjećaj beskonačnog čuđenja.

Tetovaža mjeseca i zvijezde

Prilikom uključivanja slike noćnog neba u dizajn, uobičajeno je dodati zvijezde kao i Mjesec.

Dodavanje zvijezde pojednostavljenom dizajnu Mjeseca pomoći će u identificiranju sfere (ili polumjeseca) kao Mjeseca, pa je to odlično rješenje za vrlo male tetovaže kojima je potrebno malo dodatne definicije.

Kozmički Mjesec i Zvjezdana tetovaža

Kao simbol kombinacija “zvijezda i polumjesec” ima dugu povijest, koja seže do klasične antike. U 18. stoljeću postao je simbol Osmanskog carstva – i ostaje obilježje nacionalnih zastava osmanskih država nasljednica, poput Turske, Alžira i Tunisa.

Od sredine 20. stoljeća zvijezda i polumjesec postali su primarni simbol islama.

Ilustracija Mjeseca

Mjesec se pojavljuje kao element u velikom broju tetovaža koje oponašaju ilustracije ili slike.

mjesečeva tetovažaOvi dizajni variraju od realističnih, 3D izvedbi do jednostavnijih stilova. Izgledaju sjajno i u punoj boji i kao crno-bijela slika.

mjesečeva tetovaža

Tetovaže Malog Mjeseca

Mjesečeve tetovaže ne moraju biti velike. Zapravo, pažljivo odabran dizajn može biti dovoljno mali da stane na prst ili iza uha. Dobar umjetnik tetovaža moći će vam pomoći doći do odgovarajuće ideje.

6

15

Ključ za odabir pravog dizajna za vrlo male tetovaže je smanjenje detalja. Vrlo zamršeni dizajn neće izgledati dobro ako je stisnut u premalen prostor.

Također, neće dobro stariti, postajući mutni i iskrivljeni nakon nekoliko godina.

Umjesto toga, pokušajte odabrati što jednostavnije dizajne za male tetovaže. Mjesečeva faza u obliku polumjeseca se preporučuje jer je samo obris dovoljan kako bi bilo jasno da vaša tetovaža prikazuje Mjesec.

U međuvremenu, da ste se odlučili za obris punog Mjeseca – pa, dobili biste samo krug!

mjesečeva tetovaža

Mala Mjesečeva tetovaža može steći izražaj i kreativnost korištenjem boje ili teksture.

Opet, vjerujte svom umjetniku tetovaža što se tiče dimenzioniranja i postavljanja – oni najbolje znaju koliko će dizajn morati biti velik kako bi se sačuvali svi detalji. Akvarel Dota tetovaža polumjeseca

Završne riječi

Nadajmo se da ste sada dobro pripremljeni za odabir savršenog dizajna za svoju tetovažu Mjeseca. Simbolika je toliko široka, a prostor za kreativnost toliko velik da zaista ne možete pogriješiti.

Za više inspiracije pogledajte našu ogromnu galeriju cool tetovaža Mjeseca!

mjesečeva tetovaža (2)mjesečeva tetovaža (5)mjesečeva tetovažamjesečeva tetovaža (9)mjesečeva tetovaža (10)mjesečeva tetovaža (11)mjesečeva tetovaža (12)mjesečeva tetovažamjesečeva tetovažamjesečeva tetovaža (13)mjesečeva tetovaža (14)mjesečeva tetovaža (16)mjesečeva tetovaža (18)mjesečeva tetovaža (19)mjesečeva tetovaža (20)mjesečeva tetovaža (21)mjesečeva tetovaža (22)mjesečeva tetovaža (23)mjesečeva tetovaža (24)mjesečeva tetovaža (25)mjesečeva tetovaža (27)mjesečeva tetovaža (28)mjesečeva tetovažamjesečeva tetovaža (28)mjesečeva tetovaža (29)mjesečeva tetovaža (30)mjesečeva tetovažamjesečeva tetovažamjesečeva tetovažaMjesečeva tetovaža pješice od GineAkvarel Dota tetovaža polumjesecaLunar Moon Tattoo by Adrian BascurMini tetovaža na ramenu od MoonDotwork Moon Tattoo by DainCvjetna tetovaža polumjeseca od MoondeŠarena cvjetna mjesečeva tetovaža Colea KnoxaSjajna tetovaža Mjeseca od Codyja DillowaFaze Mjesečeve tetovaže Yasina Alıcıja

Mali Mjesečev tetovažni dizajn od OggysxmaDetaljna tetovaža mjeseca Bruna PereiraZamršena tetovaža polumjeseca Paula Sgarbi & amp; Kadu AntonioliTetovaža Rose Moon od Heidi KayePodudaranje Faza Mjesečeve tetovaže Caleba CashewaNevjerojatna tetovaža mjeseca Ariel NiräkäraDotwork Moon Tattoo od Hire LupeCrno -siva tinta Mjesečeva tetovaža od KaceLuvinroll, tetovaža Mjesec s crnom tintom u akvareluMobilna tetovaža Sunca i Mjeseca Eli BischofPodudaranje Mjesečevih tetovaža od IlwolaMoon Tattoo Design od OZZY -aMjesec & amp; Tetovaža cvijeta lotosa od Hire LupeMandala Moon Tattoo Laure WellerKreativne faze tetovaže Mjeseca od Karry Ka-Ying PoonDetaljan Mjesec, doktor WooNevjerojatna tetovaža Mjeseca na podlaktici, Fatih OdabasDotwork Moon Tattoo by Anna BravoTetovaža polumjeseca Ishi NeveMačka u akvarelu & amp; Mjesečeva tetovaža Jainha EspadasFancy Moon s tetovažom na licu Christophera WorkeraCrno & amp; Tetovaža sivog mjeseca Ariel NiräkäraDotwork Moon Tattoo od Jakea HeeryjaAkvarel Mjesečeva tetovaža Krist KarloffNeo Traditional Moon Tattoo od Fraser PeekaTiny Moon Tattoo by MasaMjesečeva tetovaža Dexter KayTetovaža ruže u obliku polumjeseca od Grace LaMorteTetovaža ljubavnog citata u akvarelu Jennifer FowlerMjesečeva tetovaža Emi Lynn HollerLinework Moon Tattoo by Sasha MasiukNoxi tetovaža punog mjesecaTetovaža Sazviježđa Mjeseca, Sasha MasiukMandala Moon Tattoo od Becky Salter

mjesec-tetovaža-28mjesec-tetovaža-26moon-tattoo-24-650x488moon-tattoo-18-650x488moon-tattoo-19-650x488moon-tattoo-21-650x488mjesec-tetovaža-22moon-tattoo-16-650x488moon-tattoo-15-650x488mjesec-tetovaža-14moon-tattoo-13-650x488moon-tattoo-12-650x488mjesec-tetovaža-8moon-tattoo-10-650x488moon-tattoo-11 moon-tattoo-6-650x488mjesec-tetovaža-5-650x488moon-tattoo-4-650x488mjesec-tetovaža-1mjesec-tetovaža-27813141617192024

2627282930334352111121131211221231311