Cool frizure za valovitu kosu: 50 načina da ih nosite bez obzira na dužinu ili vrstu kose!

Govorili smo sve o frizurama i krojevima za žene kovrdžave i ravne kose, ali što je s pramenovima koji su nešto između? Tako je dame, sada govorimo o frizurama i frizurama za valovitu kosu!

Postoji toliko mnogo načina za oblikovanje i šišanje valovite kose (uzmite ga od nekoga tko je većinu isprobao). I uvijek je dobro stati i razmisliti koliko dugo želite da vam kosa bude – baš kao i s kovrčavom kosom, valovite će dlačice drugačije pasti kad se osuše.

Beautiful Beauty GIF by Sephora - Pronađi & amp; Podijeli na GIPHY

Također, imajte na umu da slijedite i poštujte stupanj valovitosti svoje kose. Budući da je mješavina ravne i kovrčave, valovitu kosu možemo okarakterizirati kao labave valove koje kosa prirodno tvori. Ali to mogu biti i one zaista opuštene kovrče koje postaju jasnije prema vrhovima vaše brave.

Bez ikakvog oduševljenja, provjerite ove stilove i frizure za valovitu kosu za sve duljine i vrste valovitosti. Sve, ispod!

I. Kratka valovita kosa

1. Kratke frizure za valovitu kosu

kratka valovita kosa u crno -bijeloj boji

Izvor

Započet ćemo s jednim od najjednostavnijih načina oblikovanja vaše kose. Jednostavno ošišajte kosu u asimetričnim slojevima koji su duži sprijeda i kraći straga (pomislite na obrnutu pixie), a zatim dopustite da ih priroda uredi za vas.

2. Pixie frizure za kratku valovitu kosu

kratki valoviti pixie rez

Izvor

Pitate se: Što može izgledati dražesnije od pixieja? Jednostavan! Valoviti pixie, naravno! Gornja slika savršen je primjer koliko vaša kosa može izgledati ljupko u šišanju, čak i ako nemate vrlo uske valove.

3. Slatke kratke frizure za valovitu kosu

slatka kratka valovita kosa

Izvor

Ovo se lako može klasificirati kao prerasla pixie na putu da postane bob. Daleko od toga da je to “neugodna, međufaza rasta”, možete dopustiti da vam prirodno raspuštena valovita kosa napravi frizuru umjesto vas.

Kasnije joj možete dodati teksturu izrezivanjem nekoliko slojeva dok čekate da vam kosa naraste dovoljno dugo za sljedeću frizuru.

4. Kratke frizure za gustu valovitu kosu i smeđi savjeti

kratke frizure za gustu valovitu kosu s ombre vrhovima

Izvor

Dame s gustom kosom znat će koliko njihova kosa može biti blagoslov i prokletstvo. Da biste se riješili tih bolnih trenutaka oduzimanja kose, možete ošišati kosu u pixie i ostaviti te uvojke na leđima slobodnima i oblikovati se.

Također možete dodati neke ljupke smeđe nijanse vrhovima i potisnuti neuredan izgled, sve zahvaljujući prirodi.

5. Kratka valovita kosa sa šiškama i ružičastim ombreom

kratka valovita pixie s dugim šiškama

Izvor

Dakle, već imate dugi valoviti pixie (savršenstvo!), Ali želite dodati malo toga dodatnog nečemu u kosu? Zašto onda ne biste otišli na kratki ombre?

Možete izabrati rock zvijezdu s nekonvencionalnom bojom, poput ružičaste iznad, ili prigušenijom, zemljanom bojom. Sve je na tebi!

6. Kratki retro valovi

retro kratka kosa

Izvor

Nekada je kratka kosa bila u modi, osobito ako je bila valovita ili uvijena, ili možda britva ravna. Govorimo o Roaring 20 -ima, naravno!

Uzmite inspiraciju iz jednog od najoslobodnijih desetljeća u novijoj povijesti i oblikujte kosu u neke ljupke opuštene retro valove. Uparite ga sa smokey eyes/ mješavinom golih usana za dan ili kombinacijom mačje oko/ crvene usne za večer.

7. Kratka slojevita valovita kosa – način Audrey Tautou

audrey tatou kratka valovita kosa

Izvor

Popis frizura za valovitu kosu jednostavno ne bi bio potpun bez pojavljivanja Audrey Tautou. Ljupka francuska glumica glavni je stil i glavni izvor inspiracije u svemu kratkoj i slojevitoj kosi.

II. Valovita kosa srednje dužine i do ramena

8. Neuredno kratka do srednje valovita kosa

neuredna srednje slojevita valovita kosa

Izvor

Vaša valovita kosa sada je duža, ali još uvijek niste sigurni kako ju nositi. Zatim idite na neuredan bob do brade, hladnu odjeću i pravi stav, i dobit ćete ultra-hladan, ali i dalje opušten izgled.

9. Šišanje srednje kose i do ramena za valovitu kosu s Balayageom

srednja dužina ramena s istaknutim dijelovima

Izvor

Jedan od najboljih načina da naglasite svoje valove je odlazak na balaju!

Uzmite inspiraciju sa gornje slike i idite na mješavinu meda i karamele. Ovo djeluje i na šišanje za valovitu kosu i do srednje do ramena.

10. Srednje valovita kosa u punđi i marami

neuredna srednje valovita kosa s maramom

Izvor

Neuredne lepinje same su po sebi veselje, ali možete ih i uljepšati nekim dobro odabranim priborom. Na dan i dan skupite valove u nisku neurednu punđu i dodajte maramu po svom izboru!

Neka bude šareno koliko želite ili neka bude jednostavno kako bi bilo prikladno i za večer. Bez obzira na to, pazite da odgovara vašoj odjeći i osobnom ukusu!

11. Šišanje dugih Bob za srednje valovitu kosu

srednji pramen kose

Izvor

Razgovarali smo o dugim piksima, sada je vrijeme za raspravu o dugim bobovima! Bob je na dobrom putu da postane (ako je već) bezvremenska frizura, a to je djelomično i zahvaljujući njegovoj svestranosti.

Kratko, naslagano, asimetrično ili ravno, na vama je da odaberete jedno! Ovdje skrećem pozornost na to koliko dobro izgleda valoviti dugački bob. Za to vam čak ne trebaju ni istaknuti niti drugi ukrasi.

12. Niski neuredan rep u valovitoj kosi srednje duljine

niska slatka srednje valovita punđa

Izvor

Jedna iznimno korisna stvar o kosi srednje dužine i do ramena je ta što sada možete ponovno lako skupiti (ili spustiti) kosu. Imajte dug dan pred sobom?

Zatim idite na nizak, neuredan rep (ili punđu) do vrata. Za dodatni dodir ženstvenosti i nereda, ostavite nekoliko pramenova slobodnim da lijepo uokvire vaše lice.

13. Valovita kosa do ramena

valovita kosa do ramena

Izvor

Alternativno, za laissez-faire izgled, ostavite kosu da vam pada do ramena! Ostavite ga na leđima ili donesite polovicu naprijed kako biste također pokazali svoje nove prekrasne istaknute i niske svjetlosti.

14. Valovita kosa dužine do ramena sa šiškama

srednje valovita kosa sa šiškama

Izvor

Činjenica da imate sportski neuredne frizure za valovitu kosu ne znači da ne možete nositi i šiške. Daleko od toga, zapravo! Već ste vidjeli kako slatko i ženstveno možete izgledati s šiškama uokvirivanjem lica.

Također se možete odlučiti za neuredne ili ravne šiške sa strane ili neuredne rubove, kao na gornjoj slici. Ostavite pramenove neurednima ili ih poravnajte kako biste stvorili definiraniju liniju između šiški i ostatka kose.

III. Duga valovita kosa

15. Duga frizura za valovitu kosu s dvostrukim punđama

duga valovita kosa u dvostrukim punđama

Izvor

Sada ulazimo u duge frizure za raspravu o valovitoj kosi. Imate stvarno dugu kosu i želite je šepuriti, ali je i dalje nositi? Lako!

Idi na pola gore, pola dolje frizuru. Za inspiraciju, slijedite gornji primjer i stvorite dva prostora sa strane kose, a ostatak neka ostane valovit i slobodan!

16. Duga valovita kosa u visokom repu

duga valovita kosa u visokom repu

Izvor

Još jedan zaista prekrasan način nošenja vaše zaista duge valovite kose je u visokom repu.

Samo skupite svoje tresses na željenoj visini i spremni ste za pokret! Također, možete ostaviti da vam brave teku niz leđa ili ponijeti sav rep (ili dio njega) sprijeda i preko ramena.

17. Čupava duga slojevita valovita kosa s šiškama

duga slojevita dlaka sa šiškama

Izvor

Shag frizura se vratila u modu! Oživljavanje 90 -ih vratilo je shag u život, a postoji mnogo načina na koje možete stilizirati svoje.

Na primjer, također možete upariti čupave frizure za neuredan par s parom dobro oblikovanih šiški. Ili se odlučite za bočne ili ravne šiške, izbor je na vama!

18. Valovita duga kosa u repu

duga valovita kosa u repu

Izvor

Gornja fotografija ponovno pokazuje svestranost repova. Osim što možete skupiti kosu na različitim visinama, možete ih jednostavno i priboriti.

Na primjer, možete dodati pribor za kosu kao što je ovaj luk koji odgovara za formalnije trenutke. Ovisno o prigodi, odaberite manje ili više zamršen pribor.

19. Šišanje za dugu valovitu kosu s dodacima

duga valovita kosa s priborom

Izvor

Ne možemo se zasititi mnogih izvrsnih načina na koje možete oblikovati svoju dugu valovitu kosu. Samo pogledajte ovaj jednostavan i elegantan, ali stilski rep i kako se ta jednostavna crna i tanka vrpca još više ističe!

20. Duga valovita kosa s šiškama i gornjim čvorom

duga valovita kosa sa šiškama i gornjim čvorom

Izvor

Želite li isprobati stilove upola gore, pola dolje i frizure za valovitu kosu, ali svemirske punđe koje smo vam pokazali gore su vam nešto previše? Nema problema! Samo idite na jednostavnije šišanje i oblikujte kosu u gornji čvor.

Za taj dodatni dodir, ostavite neki tanki pramen kose koji teče sprijeda za neke jedva prisutne šiške.

IV. Sve stvari valovita kosa

21. Prirodna valovita kosa

prirodna valovita kosa

Izvor

Razgovarali smo o različitim načinima oblikovanja vaše valovite kose na temelju njezine duljine. Sada ćemo se samo usredotočiti na ljepotu valovite kose, više nisu potrebne razlike.

Da biste pokrenuli stvari, iznesite svoje kosi naprijed i dopustite da sva njihova prirodna valovitost zasja!

22. Cool frizure za valovitu kosu

cool frizure za valovitu kosu s pletenicama

Izvor

Dame s duljom valovitom kosom mogu se odlučiti i za pletenje svojih pramenova. Neka stvari budu jednostavne ili tražite složeniji izgled, ovisno o prigodi i razini vještine pletenica.

Na primjer, možete se okušati u izradi ovog pletenog updo stila koji ima dvije jednostavne pletenice od 3 niti spojene straga kako bi stvorile gotovo punđu nalik cvijetu.

23. Half Up lijepe frizure za valovitu kosu

napola boho pletenice

Izvor

Još jedan ljupki način sporta pola gore, pola dolje je ispletanje dijela. Ova pletenica s obrnutom krunom savršen je primjer kako to možete učiniti, a cijeli izgled ima boho osjećaj. I za tu plavu kosu treba umrijeti!

24. Valovita kosa sa šiškama

valovita kosa sa šiškama

Izvor

Kao što sam rekao i inzistirat ću, šiške za valovitu kosu možete potpuno ljuljati. Primjer sa slike pokazuje nam ljupko neuredan način da to učinimo. Zametene šiške također otkrivaju prekrasnu nijansu kose ove ljupke dame.

25. Crna valovita kosa

crna valovita kosa

Izvor

Za većinu kose s afro teksturom trenutno se sjećaju slika kovrča ili pletenica, ali to nije uvijek slučaj. Također možete imati samo valovitu kosu, a gospođa gore ponosno pokazuje svoju!

26. Kovrčava valovita kosa

kovrčava valovita kosa

Izvor

Kao što je istaknuto na početku ovog članka, postoji toliko vrsta valovite kose koliko i kovrčavih pramenova. Na primjer, možete imati kovrčavu valovitu kosu.

To u osnovi znači da vaši pramenovi imaju izraženije i zategnutije valove koji nalikuju kovrčama. I ova je tekstura sklonija friziranju.

27. Šišanje za gustu valovitu kosu

šišanje za valovitu gustu kosu

Izvor

Drugi način oblikovanja vaše guste valovite kose je odabir ravnog boba do brade. Učinite svoje ustanite i tako što ćete potražiti neke istaknute stvari, bilo plavuše, kao gore, ili u boji više uz vašu uličicu.

28. Ravna valovita kosa

ravna valovita kosa

Izvor

Još jedan dobar primjer velike raznolikosti valovite kose. Imali smo kovrčavu valovitu kosu, sada imamo ravne valove. Razlika među njima je očita: dok su prvi valovi bili čvrsti i nalikovali kovrčama, za ravnu valovitu kosu pramenovi će pasti na rastresitiji i ravniji način.

Obično, u takvim slučajevima, kosa postaje sve tanja kad dođe do kraja vaših pramena. Ovo vrijeme valovite kose može i radi odlično s balayažom jer će to pomoći naglasiti tu lijepu igru ​​ravno do valovito.

29. Half Up Half Down frizura s mašnama

napola podignuta spuštena mašna valovita kosa

Izvor

Vidjeli ste kako lijep konjski rep izgleda ako dodate nešto jednostavno poput vrpce ili mašne, ali što bi bilo da napravite ovo od svojih pramena za početak?

Ovo više od obične polovice gore, napola dolje vidi kako se kosa okuplja kako bi stvorila zapanjujuću i savršeno napravljenu kosu koja se izvija od samih pramenova.

30. Slojevita valovita kosa

slojevita valovita kosa

Izvor

Slojevitost bi trebala biti djevojčin najbolji prijatelj! Pogledajte samo kako dobro izgleda ova valovita frizura srednje duljine, a sve zahvaljujući slojevima koje je dodao dobar stilist.

I mi volimo boju, a posebno bismo preporučili slojeve damama s tanjom i finijom kosom jer može pomoći u dodavanju teksture i volumena njihovim pramenovima.

31. Francuska valovita Bob kosa

francuski valoviti bob

Izvor

Drugi izvor francuske inspiracije. Ovaj francuski bob nudi mnogo volumena, djelomično zahvaljujući slojevitom šišanju i prirodnoj valovitosti kose. Očistite šiške suprotno od njihovog nacionalnog smjera za dodatnu visinu.

32. Valovita kosa Perm

valovita trajna kosa

Izvor

Dakle, želite kovrčavu ili valovitu kosu, ali vas majka priroda nije time blagoslovila? Više nije problem, jer se uvijek možete odlučiti za trajnu dozu i postići željenu razinu kose valovitom i kovrčavom.

33. Pixie šišanje za valovitu kosu

valoviti pixie rez

Izvor

Ova ljupka dama ovdje je s još jednim primjerom kako možete elegantno ljuljati pixie šišanje ako imate valovitu kosu. Veliki obruči su izborni, ali se tako preporučuju, posebno za dodatak sass -a i pizzaza.

34. Tkanje valovite kose

valovita kosa tkati

Izvor

Tkanja su vrlo praktičan način da dobijete kosu kakvu ste oduvijek htjeli, a da pritom ne oštetite svoje stvarne pramenove.

Možete ih upotrijebiti za dodavanje duljine, dubine ili dimenzije, a gornja ih je ljepotica upotrijebila za zadivljujući brinetski valoviti izgled.

35. Valovita kosa ušivena

ušijte valovitu kosu

Izvor

Ušiveni su druga vrsta tkanja koja vidi da se kosa zapravo ušiva u stvarnu prirodnu kosu nositelja nakon što je upletena u kukuruze. Nakon toga budite kreativni i oblikujte svoje kako god želite.

36. Plava valovita kosa

plava valovita kosa

Izvor

Ako ovo ne upućuje na valove na plaži, ne znamo što će. Sve o ovom izgledu samo vrišti na ljetnu ljubav i slobodno vrijeme. Volimo sve, od raspuštene, valovite kose, do prekrasne nijanse plavuše!

37. Kovrčava valovita kosa

čupava valovita kosa

Izvor

Za mnoge je njegova prirodna friziranje jedan od nedostataka valovite kose. Za druge, to je samo još jedna stvar koja im ide u prilog, pa prigrlite štreberskost i učinite da se čini kao da ju je stvorio tim stručnjaka!

38. Duga Bob valovita kosa

valoviti dugi bob

Izvor

Postoji li nešto što ne možete učiniti s bobom, osobito dugo? Ne mislimo tako. Bobovi su jedno od najboljih frizura za valovitu kosu na koje biste se mogli odlučiti, a njihovo kombiniranje s dobrim bojama samo će dodati osobnost!

39. Valovita kosa preko noći

valovita kosa preko noći

Izvor

Želite li dobiti previše definiranu valovitu kosu preko noći bez previše truda? Zatim operite kosu navečer i pustite je da se odmori ili je osušite fenom dok se gotovo potpuno ne osuši.

S još malo vlagom, ispletite kosu, učvrstite je vezicama za kosu i provedite svoju noć. Zatim, ujutro, raspletite pletenice i uživajte u rezultatima! (Možete češljati svoje brave da ih posložite ili ostaviti divlje.)

40. Frizura inspirirana Bohoom

valovita frizura inspirirana bohoom

Izvor

Majko prirodo, jesi li to ti? Ova ljupka dama apsolutni je cilj kose. Ovdje volimo sve, od zapanjujuće (i vjerojatno prirodne) nijanse bakreno crvene do lijepo pletenih updo i pribora od poljskog cvijeća.

Ovaj vrhunski look inspiriran bohoom možete nositi bilo kada, ali izgledao bi posebno lijepo za vaš veliki dan.

41. Fina valovita kosa

fina valovita kosa

Izvor

Pričali smo o gustoj kosi, ali što je s tankom valovitom kosom, je li to stvar? Pa naravno da jest! Kao što je već spomenuto, slojevi su vam prijatelji, ali možete i ostaviti da vam tanka kosa ostane opuštena.

Stilite ga tako što ćete se odlučiti za srednju frizuru za valovitu kosu i dodati neke svjetlije i niske svjetlosti za stvaranje protoka i naglasaka.

42. Šišanje za prirodno valovitu kosu

šišanje za prirodno valovitu kosu

Izvor

Ovisno o vašem tipu valovite kose, frizura koju odaberete ili će naglasiti ili joj oduzeti dio valovitosti.

Za labavije, ravne tipove valova, razmislite o tome da odete na kosu do ramena umjesto na stvarno duge pramene. Velike su šanse da što kraće idete, valovi će vam biti čvršći.

43. Mokro & Valovita kosa

mokre i valovite kose

Izvor

Mokri izgled bio je jedan od najvećih trendova prije nekoliko sezona i još uvijek je kul način oblikovanja kose. Većina mokrih izgleda ide na ravnu kosu, ali možete je prilagoditi i vašoj valovitoj kosi.

44. Azijska valovita kosa

azijska valovita kosa

Izvor

Opet, većina ljudi odmah pomisli savršeno ravno kad kažete azijska kosa. Ali možete imati i valovitu azijsku kosu, prirodno ili uz pomoć slojeva ili proizvoda za oblikovanje.

45. Bob frizura za valovitu kosu s šiškama

kratki sjeckani valoviti bob

Izvor

Šiške i bobovi, navedite ikoničniju kombinaciju! Maksimalno iskoristite svoju kratku valovitu kosu s ovom ljupkom kombinacijom boba do brade s bočnim dugim šiškama na plavoj ombre kosi.

46. ​​Tanka valovita kosa

tanka valovita kosa u repu

Izvor

Drugi način nošenja tanke kose, osobito ako je duža, jest otići na moderan rep. U gornjem primjeru možete vidjeti kako ovo izgleda elegantno, pogotovo ako ga napravite na razini vrata.

Pokrijte kravatu pramenom kose kako biste je maskirali i dali kosi puniji izgled, a ostavite neke pramenove za uokvirivanje lica i gotovi ste!

47. Djevojka s valovitom kosom s haljinama s razdjeljkom

djevojka valovite kose s razmaknutim bokovima

Izvor

Još jedan zapanjujući primjer ljepote crvene kose. Lijepa boja na stranu, samo pogledajte kako je lako dodati oblik i oblikovati svoju dugu valovitu kosu.

Jednostavno ga prebacite preko ramena, a ostatak ostavite na leđima i već izgledate kao milijun dolara!

48. Slatke frizure za valovitu kosu s mašnom

valovita kosa s mašnom

Izvor

I dalje vidimo crvenu boju i to na najbolji mogući način. Ovaj stil savršeno naglašava i lijepu boju kose i njenu teksturu.

Skupite niti na vrhu u labav rep, a ostatak ostavite da visi dugačak i labav. Dopunite izgled širokom vrpcom i zagrlite pahuljicu, i to je to!

49. Vintage frizure za valovitu kosu

vintage valovite haistyles

Izvor

Retro glam upozorenje! Pogledajte ovaj prekrasan vintage look, ovaj put, za kosu srednje duljine. Uparite te labave, plavušaste brave od bombe s ravnim punim resicama i crvenim usnama, i nema se više što reći.

50. Krunasta pletenica na valovitoj kosi

kruna pletenica valovita kosa

Izvor

Zamotat ćemo stvari zapanjujućom folijom. Dobijte ljetni osjećaj tako da odete na pletenicu s niskim leđima s raspuštenom valovitom kosom. Dodajte malo poljskog cvijeća i spremni ste za taj festival ili zabavan dan u prirodi.

Spremni za promjenu izgleda?

Flert GIF by Clevver - Pronađi & amp; Podijeli na GIPHY

Dakle, evo ga, popis najljepših načina za rezanje i oblikovanje pramenova ako imate valovite pramene. Ove frizure za valovitu kosu pristaju kratkim i dugokosim damama i savršene su za sve razine valovitosti kose.

Možete biti kreativni koliko želite i trebali biste cijeniti svoje valove. Da, čak i u onim danima kada biste samo poželjeli da se odluče i već budu ili ravni ili kovrčavi (potpuno govoreći iz iskustva).

Svim djevojkama valovite kose, zabavite se i uživajte u svojim bravama, one su dar! I znatiželjni smo: koji je vaš omiljeni način nošenja valovite kose? Ostavite komentar i razmijenimo priče o kosi!