30 glamuroznih frizura iz 1920 -ih za nošenje u novim 20 -im godinama

Dvadesete godine 20. stoljeća smatraju se prekretnicom i desetljećem u kojem je moda zaista ušla u svoje moderno doba. Stoga ne čudi da su frizure 1920 -ih bile jednako raznolike kao i različita razdoblja ovog desetljeća.

Iako je desetljeće krenulo sporo, od 1925. naprijed, svijet se ubrzao i rodio želju kakvu danas poznajemo pod imenom Roaring Twenties i Jazz Age – ludo razdoblje oslobođenja i zabave savršeno odraženo u modi, ljepoti i trendovima frizura dan.

Budući da je svijet u novim dvadesetim godinama, sastavili smo popis najhladnijih frizura iz 1920 -ih – navedene po duljini kose – tako da možete pogledati najhladnije stilove prošlosti i modernizirati ih i dovesti ih u 2020 -te. opet cool!

Frizure za kratku kosu iz 1920 -ih

1. Etonska frizura za usjeve

Eton crop frizuraIzvor

Dvadesete godine prošlog stoljeća oslobodile su žene steznika i viktorijanske stege, a kao posljedica toga sve je postalo kraće, uključujući i kosu. Muški izgled dobio je na snazi ​​među ženama jer su šišale kosu i čak ju oblikovale na način na koji su to činili svi dječaci s fakulteta u to vrijeme. Nakon mnogih preinaka i preinaka, ovaj se usjev pretvorio u ono što danas prepoznajemo kao pixie cut.

2. Frizura s šindrom

Frizura Shingle CutIzvor

Dvadesete godine prošlog stoljeća donijele su i vrlo voljenu i često nošenu bob frizuru. U to vrijeme bila je poznata kao ‘frizura od šindre’ ili ‘šindra šišanje’ ili bob. Možda je skraćeno na bob cut jer je, navodno, šindra često uplašena žena koja se ošiša.

3. Jednostavni kratki Bob sa ukosnicom

Jednostavan kratki bob sa ukosnicomIzvor

Postojao je i još jedan slađi, lakši i pitomiji način nošenja frizure s botom još 1920 -ih (i danas). Umjesto da se odluče za vrlo kratku frizuru, dame bi to mogle zadržati i na razini obraza ili brade te ih oblikovati ukosnicom, ukosnicom ili drugim lijepim priborom za kosu.

4. Veliki Gatsbyjev izgled

Izgled Velikog GatsbyjaIzvor

Iako je uistinu samo varijacija gore prikazanog izgleda, The Great Gatsby je toliko veliki kulturni fenomen da se ova frizura i ideja za oblikovanje danas najčešće nazivaju Great Gatsby look ili Daisy Look. Riječ upozorenja: nemojte ići tratinčicom.

5. Frizura Jean Arthur

Frizura Jean ArthurIzvor

Jean Arthur bila je jedna od filmskih zvijezda Hollywooda i dok se o njoj razmišljalo “Najvažnija komična vodeća dama” smatrana je i “holivudskom vladajućom misterioznom ženom”. Iako se povukla od publiciteta, njezin talent i komične vještine privukli su je pažnju javnosti i pretvorili je u ikonu stila.

6. Frizura Anite Page

Frizura Anita PageIzvor

Anita Page bila je vrlo popularna, jako voljena zvijezda iz doba nijemih filmova i jedno od “najljepših lica Hollywooda” 20 -ih. Pretražujući je, otkrit će se mnoge njezine slike s plavom kosom koja je bila kratko ošišana i podignutih vrhova ili uspravnih valova prstiju. Ovdje nosi savršenu malu modernu garderobu.

7. Frizura s kratkim ošišanim kovrčama

Frizura obrezanih kovrčaIzvor

Osim što su postajale sve kraće, frizure iz 1920 -ih dopuštale su i oslobađanje kose jer se to prestalo stilizirati i tjerati u savršene ringlete. Umjesto toga, te kratko ošišane brave ostale su u svojoj prirodnoj teksturi-bila ona ravna ili valovita.

8. Frizura tupog Boba

Tupa bob frizuraIzvor

Bob frizura ubrzo je postala jedan od najpopularnijih stilova 20-ih i dovela je do mnogih njezinih varijacija koje i danas poznajemo, volimo i nosimo. Tupi bob, na primjer, učinila je popularnom glumica Louise Brooks – ona je također bila među prvim ženama koje su se borile za ovaj kroj.

9. Kratka frizura s bisernom glavom

Frizura s biseromIzvor

Biseri i pribor svih vrsta druge su odlike mode iz 1920 -ih. Žene su koristile dodatak svojoj odjeći i svojoj odjeći dodavale mnogo uzoraka i geometrijskih ili glazbenih dizajna. Neki su stvari učinili još daljnjima i otišli su dotjerati svoje frizure također s raznim trakama za kosu i dodacima za kosu.

10. Kovrčava kratka frizura

Kovrčava kratka frizuraIzvor

Još jedan jako cool i lijep i nevjerojatno jednostavan stil nošenja vaše kovrčave kose: samo je ošišajte i dopustite joj da učini svoje. Nije potrebno spominjati da se ovaj stil i danas nevjerojatno lako prilagođava i nosi!

Frizure iz 1920-ih za kosu srednje duljine

11. Valoviti Bob sa bočnim dijelom

Valoviti bob sa bočnim dijelomIzvor

Nemojte se zavaravati: ovo nije kratka kosa, već kratki do srednji pramenovi koji izgledaju kraći zbog svoje valovitosti. Kako bi bob bio sveobuhvatno jednaki bob definiraniji, frizura dodaje dublji bočni dio kako bi doista istaknula njegove najbolje značajke.

12. Marcel maše Bob frizurom

Marcel maše bob frizuromIzvor

Marcel valovi i bob frizure bili su par u frizuri! Dok su slični valovima prstiju, Značilo je ‘marceliranje’ kose umetanjem vrućih klešta za uvijanje u kosu kako biste stvorili kovrče čak i na ravnoj kosi. Josephine Baker jedna je od najpoznatijih nositeljica Marcelovih valova.

13. Niska punđa s valovima

Niska punđa s valovima prstijuIzvor

Drugi način da kosa izgleda kraće nego što je zapravo bila je skupiti je u nisku punđu napravljenu na potiljku i oblikovati je u skladu sa stranama (naduti je). Dodajte valove specifične za većinu frizura iz 1920 -ih i odvažni crveni ruž i dobit ćete savršen retro izgled!

14. Frizura Anna May Wong

Frizura Anna May WongIzvor

Anna May Wong smatra se prvom kinesko -američkom filmskom zvijezdom koja je stekla holivudsku slavu, a također i prvom koja je postigla međunarodno priznanje. Očekivano, bila je i modna ikona pa ne čudi što nosi ovu vrlo cool frizuru srednje dužine s originalnim kratkim resama.

15. Frizura Marlene Dietrich

Frizura Marlene DietrichIzvor

Još jedna zvijezda zlatnog doba, Marlene Dietrich poznata je po svom pjevanju, glumi i sposobnosti da se iznova pronađe. Pogledajte ovu fotografiju i divite se jednom od njezinih najpoznatijih izgleda: dubokim bočno razdijeljenim retro valovima srednje dužine u onome za što znamo da su bile plavuše.

16. Updo srednje dužine s detaljima od pera

updo srednje duljine s detaljima od peraIzvor

Bujna je bila floskula za mnoge frizure 1920-ih, a ovaj dodatak za kosu s detaljima od perja savršena je primjer toga. Iako bi ovo danas moglo biti malo teže nositi, ipak ga možete prilagoditi modernom vremenu i lijepo ga nositi na posebnom događaju ili za posebnu prigodu.

17. Frizura sa zategnutim uvojcima

Frizura sa zategnutim kovrčamaIzvor

Ukosnice su dobile ime po jednom malom, ali vrlo korisnom komadu opreme koji se koristi za njihovu izradu: uobičajenoj ukosnici. Naime, labavije ili čvršće ukosnice možete dobiti tako da male pramenove kose namotate u krug i učvrstite ih ukosnicom po želji. Pustite ih da se odmore kako bi se smjestili u uvojku, a zatim pustite i zabavite se s rezultatima!

18. Frizura za glavu srednje dužine iz 1920-ih

Frizura s trakom za glavu srednje dužine 1920-ihIzvor

Ova frizura srednje duljine prilično je jednostavna sama po sebi-kosa je jednako ošišana oko glave, a samo su vrhovi okrenuti prema unutra radi učinka nalik na uvojke. Međutim, ono po čemu se ovaj stil ističe je lijepa traka za glavu koja se nosi preko čela.

19. Niska punđa sa šeširom Cloche

Niska punđa s klobukom clocheIzvor

Jedna moda koja je započela u prvim desetljećima 19. stoljeća i koja je dugo trajala bila je navika nošenja šešira. Dok su se stilovi šešira mijenjali s desetljećem, ovaj prethodnik clochea bio je u modi 20 -ih.

20. Valoviti Bob s poljupcima za poljupce

Valoviti bob s poljupcima za poljupceIzvor

U 20 -im godinama bilo je toliko stilova uvijanja koliko i načina da ih učinite tako gore, predstavljamo vam poljupce za poljupce. Oni su karakterizirani i lako se mogu prepoznati po činjenici da se kosa uvijala i padala preko lica te se obično na nju žbukala. Kiss kovrče nosile su se s ravnom i kovrčavom kosom.

Frizure iz 1920 -ih za dugu kosu

21. Frizura za duge slušalice

Frizura za duge slušaliceIzvor

Možda danas nisu toliko popularne kao ostale frizure iz 20 -ih na ovom popisu, bilo bi šteta ne predstaviti i uključiti frizure za slušalice. Bili su savršena alternativa za žene koje su i dalje željele zadržati dugu kosu, ali su također željele moderan izgled.

Zabavna činjenica: ova je frizura dobila ime po prvoj vrsti slušalica koje su ljudi nosili za slušanje vijesti u doba radijskog emitiranja.

22. Marcel Waves For Long Hair

Marcel maše za dugu kosuIzvor

Iako im je trebalo više vremena da ih dobiju, Marcelovi valovi također su bili dostižni i izgledali su jednako lijepo na dugoj kosi kao i na kratkim i srednjim frizurama.

23. Valovi prstiju s Gibson Tuckom

Prsti mašu s Gibsonovim uvlačenjemIzvor

Gibsonovo uvlačenje jedna je od onih frizura koje djeluju nevjerojatno složene, ali ih je zapravo prilično jednostavno napraviti. Njegova povijest seže sve do Edvardijanskog razdoblja ali je doista postao poznat zahvaljujući Charlesu Dana Gibsonu (otuda i naziv). Od tada, Gibsonovo uvlačenje nastavlja biti glavna stavka među frizurama za posebne prigode.

24. Updo With Pin Curls

Updo s pin kovrčamaIzvor

Pin kovrče možete koristiti i gore i s dugom kosom! Pogledajte samo ovu prilično dugačku kosu koja koristi jednu veliku i labavu uvojku da bi se zaista istaknula. Činjenica da su vrhovi kose znatno svjetliji također je vrlo lijepo otkrivena upravo ovim istim uvijanjem.

25. Kiss Curls For Long Hair

Kiss kovrče za dugu kosuIzvor

Ove frizure iz 1920 -ih za dugu kosu, posebno ova, više su kombinacija različitih frizura i krojeva spojenih za zapanjujuće rezultate. Uzmite ovu podignutu kosu s ravnim stranama koje mašu prstima i dodaju poljupce za poljubac kako bi upotpunile izgled.

26. Frizura 1920 -ihs sa bočnim pecivom

Frizure iz 1920 -ih s bočnom punđomIzvor

Nema potrebe govoriti vam kako prilagoditi ovaj stil iz 1920 -ih da bi odgovarao 2020 -ima – to već vidite! Elegantna i moderna niska bočna punđa dobiva retro tretman dodavanjem glamurozne trake za glavu s pufom.

27. Valovita duga kosa s mrežicom za kosu

Valovita duga kosa s mrežicom za kosuIzvor

Ovo je labavije inspirirana frizura jer iako su i traka za glavu i valovi retro elementi, oni su zapravo i mnogo labaviji. Valovita duga kosa ostavlja se da prirodno teče preko ramena. U isto vrijeme, mrežasta traka za kosu dobiva vintage dodir dodavanjem cvijeća.

28. Suptilni valovi prstiju za dugu kosu

Suptilni valovi prstiju za dugu kosuIzvor

Valovi prstiju bili su najpopularniji kod kratke kose, ali su se mogli dobiti i na dugim pramenovima; doduše uz malo više truda. Valove prstiju su (i još uvijek su) napravili ruku na kosu navlaženu gelom i uz određenu pomoć češlja sa finim zupcima.

29. The Marion Davies Updo

Marion Davies nadograđujeIzvor

Marion Davies bila je zvijezda Broadwaya, producentica i filantrop. Najviše je pamte po kompliciranoj povijesti s novinskim tajkunom Williamom Randolphom Hearstom.

30. Garažne pletenice Cootie

Cootie garažne pleteniceIzvor

Uvjet ‘kutija garaža‘Koristi se za opisivanje frizure koja ima pramenove oblikovane u punđe tako da prekrivaju uho. Bio je to pogrdan izraz i češće se koristio prije boom stila. Ipak, izgledalo je jako lijepo, pogotovo kad je pleteno – kao na ovoj staroj fotografiji.

Dakle, spremni ste za promjenu izgleda?

Ovaj popis frizura iz 1920 -ih pokazuje da iako postoje zajednički elementi, ti su stilovi jednako raznoliki kao i razdoblja ovog burnog desetljeća. Njihova raznolikost također ih čini lakšima za prilagođavanje suvremenim vremenima i trebala bi olakšati pronalaženje one koja odgovara vašem ukusu!

Vidjeli ste pretke pixie kroja i boba, no koju od ostalih frizura iz 20 -ih u ovom članku planirate unijeti u 2020 -te i prilagoditi ih kako bi ih učinili opet hladnima i modernima? Komentirajte i javite nam!