Pričeske 80 -ih, ki vas bodo navdale z nostalgijo

Pravijo, da bi morale nekatere stvari ostati v preteklosti, a moda in pričeske so med izjemami, ki pridejo v polno krog! Ne glede na to, ali gre za razsvetljene hlače iz pričesk iz 70., 80. let ali fluorescentne vadbe iz 90. let, bo retro videz v naših srcih vedno imel mesto nostalgije!

Torej, če se pripravljate na tematsko zabavo iz 80. let, želite oživiti svoj videz z retro pričesko ali pa samo želite preizkusiti nekaj spletnih vaj za pričeske iz 80. let, ne iščite več! Zbrali smo vse informacije o najbolj zloglasnih stilih in videzu tega obdobja ter o tem, kako jih lahko dosežete!

Pogosta vprašanja o izdelku

Kaj so pričeske 80 -ih?

Preprosto povedano, pričeske iz 80. let so ikonični videz moških in žensk, ki so v osemdesetih letih postale pomembne. Od kitovega izliva do krimpiranja do trajnih premazov je v osemdesetih letih prišlo do revolucije las, ki je pozdravila individualnost in izraznost.

Kdo so ikone las 80 -ih?

Znani menjalci iger za pričeske 80-ih so bile večinoma glasbenice. Te ženske so premaknile meje svojega videza in ustvarile videz, ki je še danes priljubljen:

 • Madona
 • Blondie (znana tudi kot Debbie Harry)
 • Olivia Newton-John
 • Cyndi Lauper

Katere so najboljše pričeske 80 -ih za dolge lase?

Narezani lasje ali veliki kodrasti kodri so volumen in ostrina, ki jo vračajo mnoge sedanje zvezdnice z dolgimi lasmi, kot je Beyonce!

Druga priljubljena priljubljena, ki je še vedno pomembna za vse z dolgimi lasmi, je “perm”. Perms pretvori katero koli dlako v krono odskakajočih kodrov in volumna!

Katere so najboljše pričeske 80 -ih za kratke lase?

“Madonna Wrap Up”, “Teased Bangs” Olivie Newton-John in celo “Perished Hair” Cyndi Lauper so nekatere izmed najbolj znanih pričesk osemdesetih let s kratkimi lasmi, ki še vedno vplivajo na naš slog!

“Madonna Wrap Up” je značilna podoba za kratke lase, kjer je debel kos tkanine, vezan v ohlapen lok okoli glave, kratki lasje pa draženi in zviti spodaj. Ravni bob Olivie Newton-John je bil na vrhu uokvirjen z draženimi šiškami, pernati lasje Cyndi Lauper pa so bili močno draženi, z drobnimi prameni, ki so letele v vse smeri.

Kako smo pregledali

Spletne arhive smo prečesali za fotografije znanih osebnosti iz 80. let, oblikovalcev trendov iz 80. let in revij za pričeske 80. let, da bi ustvarili naše najboljše izbire za najboljše obstoječe pričeske iz 80. let in tiste, ki so se modno vrnile!

prek GIPHY -ja

Kaj smo pregledali

 • Kitov izliv
 • Pernati pogled
 • Punky Rock slog
 • Mullet
 • Obrobljeno
 • Veliki lasje
 • Zlitje cvetja
 • Jheri Curls
 • Stranski visoki rep
 • Hi-Top Fade

Kitov izliv

Opis

Kitov izliv je bil v osemdesetih letih najljubši za celo generacijo žensk. Ta pričeska je bila delno ustvarjena iz želje po nečem drugem kot le običajen rep ponija, poleg tega pa je kitov izliv lasje nosilca nekoliko pametno odebelil in volumen. Oblikovano je tako, da zgornji del glave zavežete tako, kot bi to naredili z običajnim ponijevim repom s ščetko ali zaponko, nato pa pustite, da teče navzgor kot vodnjak ali kitov izliv.

Rezultat je videti kot zabava na vrhu glave in bil je tisti najpomembnejši slog 80 -ih, kjer je bil moto večji in boljši. Kitov izliv lahko nosite tudi s šiškami, kar so priljubljene naredile zvezde, kot je Debbie Gibson.

Pernati pogled

Opis

Pernata pričeska je bila v osemdesetih letih prejšnjega stoletja izjemno iskana in z naravnimi lepotami, kot je Farrah Faucett, je brez težav pretresla pričesko, si marsikdo po vsem svetu ni mogel pomagati, da bi ga posnemal. Tako moški kot ženske bi si prizadevali izpopolniti ikonična pernata krila pričeske na straneh glave, skupaj z delom med šiškami in plastmi kodrov, zamrznjenimi z lakom za lase.

Pernata pričeska je bila bolj primerna za ljudi z naravnimi ravnimi ali valovitimi lasmi, in potem, ko ste imeli popolno striženje, bi si lase odstranili po strani na način, ki spominja na ptičja pernata krila. Ta pričeska je dosegla neverjetno stopnjo priljubljenosti, videz pa nosijo številne znane osebnosti, vključno z Robom Lowejem, princeso Diano, Heather Locklear in Michelle Pfeiffer.

Punky Rock slog

Opis

Osemdeseta leta so predstavljala rojstvo punk kulture, zato ni dvoma, da se je kmalu v glavnem modnem krogu pojavila pričeska, ki predstavlja to gibanje. Lasje v slogu punk rock so podpirali novi glasbeni žanri in cela generacija mladih, ki so se želeli osvoboditi s trdimi, usnjenimi, raztrganimi in oblečenimi oblačili. Seveda so se bizarne in divje pričeske punk rock kulture popolnoma prilegale inovativnim uporabam barv, konic in mohawkov.

Eden od razlogov, da je punk rock videz postal tako priljubljen, je, da je postal platforma za mlade, da izrazijo svojo individualnost, vsaka pričeska s klasičnimi kroji, kot so deli, pa bi bila dolgočasna. Nič ne kriči divjih osemdesetih, kot sta Cyndi Lauper in Madonna, ki zibata punk rock pričesko.

Mullet

Opis

“Posel spredaj, zabava zadaj” je priljubljen opis te klasične podobe iz osemdesetih let in to je verjetno najbolj razvpita pričeska zadnjega spomina. Mega zvezde, kot sta David Bowie in Paul McCartney, so bile med prvimi, ki so to pričesko razširile že v zgodnjih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, vendar pa je cipel dosegel svojo višino šele sredi osemdesetih let..

Ljubite ga ali sovražite, cipal je bil skozi leta vsekakor predmet velikih posmehov, vendar ni mogoče zanikati njegove priljubljenosti takrat med moškimi in ženskami, tako s kodranimi kot s ravnimi lasmi. Pravzaprav je izvor “fe-mulleta” v osemdesetih letih morda bil sam princ, ki je svojo različico tega sloga s kodri pretresal v dobi vijoličnega dežja.

Moški s pričesko iz cipelaVir slike: flickr.com

Obrobljeno

Opis

Ta nekonvencionalen videz so včasih opisali kot pravkar udarjenega z električnim tokom. Vendar pa takšni opisi niso preprečili, da bi ta pričeska popolnoma nadomestila dolge, ravne in elegantne lase sedemdesetih let. Nadarjene z naravno kodrastimi lasmi so spodbujali, da jih dražijo in jih razpršijo do neverjetnih višin, medtem ko so tisti z bolj ravnimi lasmi naredili vse, da bi storili enako.

Kot rezultat tega frizerskega trenda je nastal ‘stalni val’, ki je proces kemične spremembe las, da bi naredili majhne in napete kodre. Morda ste že slišali, da se to imenuje “perm”, ki je nato oblikoval svoj edinstven slog, ki je v osemdesetih letih postal noro priljubljen med mladimi in odraslimi.

prek GIPHY -ja

Veliki lasje

Opis

Če obstaja ena pričeska, ki kriči v osemdesetih letih, je to kar koli z volumnom. Veliki lasje so pričeska, ki sočustvuje z velikimi volumni ali večinoma oblikovanimi lasmi; zlasti tisti, zaradi katerih lasje zasedajo veliko prostora po glavi.

Čeprav je bil ta pričeska v sedemdesetih letih označena kot “veliki lasje”, je v osemdesetih kmalu dosegla vrhunec mode, pri čemer so igralke, kot so Raquel Welch, Brigitte Bardot in Jane Fonda, postale ikone z veliko lasjo. V tem desetletju so se tako moški kot ženske pojavili veliki, obsežni lasje v obliki dolgih in včasih kodrastih videzov.

prek GIPHY -ja

Zlitje cvetja

Opis

Ta posebna pričeska je nastala v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je veliko protkulturno gibanje pritegnilo pozornost z uvajanjem hipi sloga v mainstream modo. Po navdihu Woodstocka, vojnih protestov in Poletja ljubezni se je sam videz začel precej preprosto, saj so moški in ženske izraščali lase v dolge, naravne in neurejene pramene.

To je neposredno izzvalo strukturirane, skladne sloge prejšnjega glamuriziranega desetletja, vendar je počasi z leti cvetlični frizuro prevzel mešanica divjih osemdesetih z nekaj previdnimi dotiki elegance.

Jheri Curls

Opis

Jheri Redding je ta slog izumil že v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja in so ga poimenovali Jheri Curl ali Jerry curls. To je trajni slog las, ki je v osemdesetih letih postal zelo priljubljen med afriškimi Američani, uporabniku pa je dal sijoč in ohlapno kodran videz.

Slog je imel dvodelni postopek nanašanja, ki najprej zmehča lase in nato nastavi kodre; poleg tega je bilo zanj lažje negovati kot druge kemične obdelave tistega časa in so ga tržili kot slog “umij in nosi”. Ta pričeska je v osemdesetih letih postala superzvezdnica, ko je bil mednarodni pop pevec Michael Jackson viden, kako ziba Jheri kodre.

prek GIPHY -ja

Stranski visoki rep

Opis

Stranski rep ponija je šel skozi številne različice, odvisno od tega, kje ste ga položili na glavo. Stranski visok rep je bil v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je bil postavljen v višino ušesa ali nekoliko višje, kot klasika za dekleta ali naravnost iz glave, s svojim ikoničnim škrlatnim videzom, ki so ga priljubljene zvezde, kot je D.J. Tanner.

Čeprav so konjski repi že stoletja pričeska, je del tega, kar je ločilo stranski visok rep, vključitev “škripca”. Ta velika kravata za lase je bila pogosto obarvana v svetle neonske ali “vroče” barve in je stranskemu repu dala izrazit videz iz osemdesetih let z zabavnim in brezskrbnim odnosom. Slog je bil priljubljen med mlajšimi dekleti in najstniki, vendar je bilo videti tudi veliko odraslih žensk s tem videzom.

Hi-Top Fade

Opis

Hi-top fade je bila pričeska, ki je simbolizirala zlato dobo hip-hopa in urbane sodobne glasbe v osemdesetih in zgodnjih devetdesetih letih. To je frizura, pri kateri so lasje ob straneh ostrižene ali kratko ostrižene, vrh pa oblikovan tako, da je zelo dolg in visok. Poleg tega bi si frizerski stilisti lahko vzeli prostost, da obrijejo oblikovane modele ob straneh in čelu, kar je hi-top zbledilo nekaj njegovih najbolj znanih podpisov.

To je bil izjemno priljubljen slog med afroameriško mladino, nosili pa so ga tudi številni odrasli, zlasti v glasbeni hip-hop industriji.

Hi-top fade bi se lahko kvalificiral kot različica ploščate plošče, ki so jo postale priljubljene pri nastajajočih rap izvajalcih in hip-hop skupinah, kot so Salt-N-Pepa, Doug E. Fresh in Kid ‘N Play. Šele v začetku devetdesetih je hi-top fade postal ikoničen strukturiran videz z večjo dolžino, ki je simboliziral zlato dobo hip-hop glasbe.

Sodba

Pričeska 80 -ihVir slike: flickr.com

Nostalgija, ki jo vzbujajo pričeske iz 80. let, je razlog, da nikoli ne bodo resnično zašli iz mode! Ne glede na to, ali ste zainteresirani za en večer ali želite oživiti svoj videz z retro pričesko, vas osemdeseta iščejo!

Moški ali ženska, dolgi ali kratki lasje, osemdeseta so bila znana po tem, da so živela veliko, glasno in ponosno, zakaj je torej ne bi vnesli v svoje leto 2019 z različico ene izmed naših najljubših: Big Hair ali Side High Pony Tail! Vadnice so na voljo na Youtube, Amazon pa ima vse vaše potrebe po izdelkih za lase, kaj torej čakate? Začnite oblikovati že danes!